mTom 31.03.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Emula, targuj dalej, ja miałem wylewki za 9,50 zł/m2. Czyli co? Mówicie, że warto? Ciekawe co powie Aga? Znam jednak ludzi, którzy już po przeprowadzce stwierdzili - nie warto, gdybym widział, że tyle z tym problemów, że tyle to kosztuje, to nigdy bym się nie zdecydował. Znam takich, którzy absolutnie nie zdecydowaliby się samodzielnie budować, ba nawet zamieszkać w domu za miastem. I jest to bardzo duży odsetek społeczeństwa. Tak więc pytam pro forma. A, że inne mądre pytanie nie przyszło mi do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.03.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 I jeszcze ciekawostka- wiata kosztowała nas dokładnie 1041 zł (660 drewno, 350 robocizna i jakie tam drobnostki- dachówka została z dachu, blacha na wiatrownicę również- ciela wykorzystał możliwie wszytko, co zostało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.03.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Maksiu- przesłałam kilka roboczych zdjęć wiaty- w poniedziałem zdjęcia konkretne, po uporzšdkowaniu terenu. zrobione pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.03.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Aga, mam tylko jedno pytanie: czy warto było się tak męczyć? Warto, warto jest SUPER Wczoraj byliśmy w naszym starym mieszkaniu załatwić ostatnie formalności i zastanawiałam się jak ja mogłam tam mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.04.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Uzupełniłam dziennik i wkleiłam zdjęcia. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.04.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Aga, ależ ci zazdroszczę.Drzwi do łazienki- kapitalne a ta kuchnia "wybrakowana" i te płytki "potłuczone" to przecież ostatni krzyk mody.Przyznam, że gdybym teraz mogła się przeprowadzić na betonowe posadzki, nie pomalowane ciany i łazienki bez drzwi, to wcale, ale to wcale bym się nie zastanawiała.Mam nawet taki plan, by przeprowadzić się w czerwcu i wykańczać już mieszkajšc no ale mšż sprowadza mnie na ziemię, bo wilgoć z tynków musi odparować, bo mamy gdzie mieszkać, itd.W sobotę poszlimy posprzštać działkę i domek po elektrykach i podbetonie. Siłš mnie trzeba było wycišgnšć z działki, bo mogłabym tak stać i patrzeć na te moje Prymulki i w mylach układać podłogi, malować ciany i ustawiać meble.Ale jak tylko zainstalujš piec gazowy, to nie odpuszczę i zmuszę męża do przeprowadzki, bo argument będzie silny- trzeba mieszkać, żeby przypadkiem nie ukradli pieca.Na razie troszkę opónienia- tynki zacznš się robić dopiero po więtach- przez tš zimę długš każda ekipa ma przesunięcia. Nie bardzo mi odpowiada, że taka pogoda, a domek będzie 2 tygodnie stał samotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.04.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Wysłałam do Maksia zdjęcia domku z wiatš w całej okazałoci i po wiosennych porzšdkach. W dalszej częci dnia zapewne do obejrzenia na stronie Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.04.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Emila trzymam kciuki za pomyślność planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.04.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Wysłałam do Maksia zdjęcia domku z wiatš w całej okazało�ci i po wiosennych porzšdkach. W dalszej czę�ci dnia zapewne do obejrzenia na stronie Maksia. wrzuciłem, sorrki wczesniej nie mialem czasu, milego dnia, lece dalej zasuwać pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.04.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 03.04.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 CześćCo dawaliści jako izolację poziomą na ścianę fundamentową: folię, 2 x papę na lepiku czy papę termozgrzewalną, a może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.04.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 To ja już oglądam Emila bardzo ładnie wyszła wiata A jaki macie porządek zadroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.04.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 U mnie papa na lepiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.04.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Aga- ten porzšdek to wynik ciężkiej, sobotniej pracy- do dzi wszystko mnie boli- ja to najchętniej siałabym już trawę i sadziła iglaki, ale wielka góra ziemi za domem musi być najpierw rozniesiona po działce a nie da się tego zrobić łopatš bo strasznie zarosła. Musimy wynajšć jaki pojazd, który nam to rozplanuje. Z wiaty cieszę się ogromnie- niestety w sobotę nie udało nam się jej pomalować. Nasz sšsiad dzi zaczšł wykopy pod fundamenty i trochę się przestraszyłam, bo przyzwyczaiłam się, że wkoło tyle przestrzeni a tu kilka metrów od nas zacznie się budować drugi dom- trzeba było jednak kupić działkę w szczerym polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.04.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 U nas też papa na lepiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.04.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Aga- jakie sš najbliższe plany wykończeniowe?Co na poczštek a co zostawicie na póniej?Na co jeszcze Wam wystarczy kasy a co będzie musiało poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.04.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Aga: ja mam takie pytanie na niesmiertelny temat... przy jakim poziomie wydatków wprowadziliscie sie do prymulek, innymi slowy... ile wydaliscie od poczatku budowy do momentu przeprowadzki..pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Emila kasy to My już nie mamy znaczy się tej z kredytu i mieszkania teraz będziemy wykańczać powoli z oszczędności. Na 1 plan idą panele, potem kornik na komunikację i panele na górnej komunikacji, malowanko może gdzieś się wcisną drzwi to wewnątrz. A na zewnątrz ogrodzenie i to pójdzie zaraz po panelach mam nadzieję że będzie to w maju Maksiu wydaliśmy około 230 - 240 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.04.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Wywiozłem prawie pół tony odpadków na wysypisko. Niewiarygodne ile się tego zebrało po płytkach i regipsach.Aga, masz już net w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 04.04.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 CześćNa jakiej wysokości są u was okna. U mnie w projekcie na parterze wysokośc parapetów 70 cm, chyba trochę za mało. A jak z wysokością sufitu - 256 cm chyba też za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts