emilag 07.04.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Maksiu- u ciebie to chyba bez różnicy, bo kominek masz w innym miejscu- przy cianie od kuchni o ile dobrze kojarzę ale skoro okręliłe po której stronie będzie częć kanapowa to już problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.04.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Maksiu- u ciebie to chyba bez różnicy, bo kominek masz w innym miejscu- przy �cianie od kuchni o ile dobrze kojarzę ale skoro okręliłe� po której stronie będzie czę�ć kanapowa to już problem z głowy tak, kominek mam na wprost drzwi balkonowych, na scianie z od kuchnii, chodzilo mi tylko czy to dobrze ze jesli kanapa po lewej, to ze drzwi otwietaja sie na prawo, bo wydawalo mi sie ze ta powinno byc dobrze, a tu mozna skonfrontowac z mieszkajaca aga, wiec sie pytalem pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 07.04.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 na pewno dobrze- cóż ja miałam za zaćmienie, że nie pomylałam o tym przy zamawianiu- jaka nieprzytomna byłam czy co. Jeszcze jedno pytanie w tym temacie- do Agi, Maksia i mToma:Na cianie, na której wszyscy planujemy kanapy, czyli na tej z oknami, powinny być kaloryfery- pod 2 oknami. Skoro tam majš stać kanapy, to wielce prawdopodobne (a u mnie wręcz pewne), że kanapy będš sięgały końca okna, a więc zasłoniš grzejnik- co z tym zrobić? Czy odsunięcie kanapy od ciany na ok. 30 cm wystarczy, żeby zapewnić odpowiedniš cyrkulację ciepłego powietrza, czy lepiej nie dawać tam grzejnika? (chodzi o okno najbliżej drzwi tarasowych). A jeli nie dam, to czy przypadkiem nie będę miała wiecznie zaparowanego i wilgotnego okna?Co o tym mylicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.04.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Ja mam lustrzane odbicie i okno otwiera się na prawo w kierunku kominka. Emila, chyba już za późno na przerobienie domu? Żarty żartami... Będziemy mieć kaloryfer pod oknem. Tam też pewnie będzie kanapa. Będzie musiała być trochę odsunięta. Nie powinno to mieć jednak negatywnego wpływu. W obecnym naszym mieszkaniu w sypalni kanapa dokładnie zakrywa oba kaloryfery i nic złego się nie dzieje. Jest wystarczająco ciepło grzejąc nawet tylko jednym i to na pół gwizdka. Aga, jak się myje wygryzione płytki? Czy tak jak nas straszono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.04.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 U mnie problem kaloryferów odpada bo mam podłogówkę. Emila w gabinecie jest gabinet czyli komputer, dokumenty papiery mojego męża i wszystkie papierzyska jakie mamy w domu. Garderoba jest wystarczająca jak dla nas, ale My nie wstawialiśmy tam żadnych szaf tylko zaprojektowaliśmy ją sami, mam drązki i regały z półkami, mam jeszcze pomysł na koszyki ale teraz brak kasy Tomek moje wygryzione płytki myje się bardzo dobrze zresztą zrobiłam ostatnio notatkę na temat sprzątania w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 10.04.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Aga- zupełnie zapomniałam, że przecież masz podłogówkę. Niestety, na tym etapie nic się już nie da przerobić, ale wcześniej, na etapie murowania, nie myślałam o wnętrzach i nawet nie potrafiłam sobie tego wyobrazić. Aga, czy mogłabyś zrobić zdjęcie garderoby wewnątrz?Chętnie skorzystam z Waszych pomysłów i wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 10.04.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Aga, zdjęcia juz widziałam- czy półki dalicie zrobić na wymiar, czy sami robilicie? A jak przyczepilicie wieszali do cian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.04.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Półki zostały z naszej przygody ze sklepem ( jak widać są jak stamtąd ) ale były robione przez nas tz. kupiliśmy płyty meblowe przycięte według naszego pomysłu a reszta w naszych rączkach. Wieszaki wiszą na dwóch drążkach umocowanych w ścianie ( drążki jeden ze starej szafy,drugi zakupiony w NOMI ), drązki są poprostu wpuszczone w ścianę i regips Garderoba to nasz pomysł i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 11.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No i pierwszy zakup do budowy domu zakupiony, a są to ni mniej ni więcej a paliki i deski do wytyczania budynku . I poszło 70 zł. Nie ma co nieźle sobie liczą za takie nic. Pozdrawiam Wszystkich Prymulkowiczów. PS. Od jakigoś czasu namiętnie przeglądam Wasze posty i fotki i moja chałupka podoba mi się coraz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 To może wypadałoby zrobić mapę prymulkowiczów? Maksiu, miałbyś czas powiesić coś takiego u siebie na stronce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 11.04.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Jak będe w czwartek na działce wytyczać z geodetą to zrobie fotki mojej działeczki, na razie pustej (szału nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.04.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 To może wypadałoby zrobić mapę prymulkowiczów? Maksiu, miałbyś czas powiesić coś takiego u siebie na stronce? Dało by się to zrobić, ale dopiero po świetach, teraz niestety nie mam czasu wytknąc nosa poza robote pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 12.04.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 No i pierwszy zakup do budowy domu zakupiony, a są to ni mniej ni więcej a paliki i deski do wytyczania budynku . I poszło 70 zł. Nie ma co nieźle sobie liczą za takie nic. Pozdrawiam Wszystkich Prymulkowiczów. PS. Od jakigoś czasu namiętnie przeglądam Wasze posty i fotki i moja chałupka podoba mi się coraz bardziej. A to dopiero poczštek. Wkrótce zobaczysz, jak nieuzasadnionš wysokš cenę potrafiš mieć takie "bzdury". A tych bzdur jest bez liku- cišgle co- ale nie przerażaj się, bo takie bzdury przyczyniajš się do całoci. U nas chwilowe przedwišteczny spokój na budowie. Wkopalimy już i zalalimy słupki od strony sšsiada- reszta słupków i siatka- po więtach. Sšsiadowi zrobili przyłšcze energetyczne i ława też już cišgnęła, więc pewnie po więtach ruszy pełnš parš. Już się boję- najgorsze to, że cianę będzie miał 3 m od granicy a u nas 4 metry od granicy zaczyna się wiata. Wyglšda to tak, jakbymy mieli mieszkać prawie przez cianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.04.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Reteki bo Prymulki to bardzo fajny domek a jaki wygodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 12.04.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 CześćJa rozprowadziłem kanalizację w fundamentach i będę zalewał chudziaka, a po Świętach ściany. Mam pytanie, jak jest u was zrobiony strop przy kominie i wieniec na ścianach wewnętrznych, czy belki opierają się na kominie? Jak idzie zbrojenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.04.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Grego, nie rozumiem o jaki wieniec na ścianach wewnętrznych masz na myśli? Proponuję żebyś robił zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 12.04.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 W projekcie mam pozycję: wieńce na ścianach wewnętrznych, 24x28, 4 pręty #12, strzemiona co 25 cm. Ale w ścianach wewnętrznych są kominy. Chodzi mi o to jak kominy łączą się ze zbrojeniem i stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.04.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 To może wypadałoby zrobić mapę prymulkowiczów? Maksiu, miałbyś czas powiesić coś takiego u siebie na stronce? Dało by się to zrobić, ale dopiero po świetach, teraz niestety nie mam czasu wytknąc nosa poza robote pozdrawiam m. mam prośbe... czy mógłby ktoś zrobić listę lokalizacji? może uda się zrobić mapke jeszcze przed świetami, ale musiałby mi ktoś organizacyjnie pomóc... pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.04.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Maksiu napisz dokładnie o co Ci chodzi bo chyba same miejscowości nie wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.04.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Maksiu napisz dokładnie o co Ci chodzi bo chyba same miejscowości nie wystarczą Myslę że wystarczy zeby było 1. Nick forumowy 2. Miejscowosc i kolo jakiej duzej miejscowosci to jest 3. Projekt (wersja, ewentualnie zmiany) 4. co komu jeszcze wpadnie do glowy pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts