zielonooka 16.04.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Interesuje mnie z czysto naukowo-zawodowego powodu uwazam ten projekt za dobry i dopracowany ale jakies tam pomysly (jak zwykle ) na zmiany w nim widze bylam ciekawa czy to co ew widze na papierze pokrywa sie z tym co odczuwa ktos kto w taki dom uzytkuje (ojjj w architektoniczny belkot polecialam - mialo być "w takim domu mieszka" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.04.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Interesuje mnie z czysto naukowo-zawodowego powodu uwazam ten projekt za dobry i dopracowany ale jakies tam pomysly (jak zwykle ) na zmiany w nim widze bylam ciekawa czy to co ew widze na papierze pokrywa sie z tym co odczuwa ktos kto w taki dom uzytkuje (ojjj w architektoniczny belkot polecialam - mialo być "w takim domu mieszka" ) no i co? pokrywa sie? czy moze widzisz jeszcze jakies pomysly o ktorych ja nie pisalem? jestem otwarty na podpowiedzi pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 16.04.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 o tarasie - to byla moja pierwsza mysl jaka mi sie nasunelaew. dolozylabym okno dachowe nad schodami - nigdy nie widzialam tego projetu "na zywo" - nie jest tam za ciemno jak sie wchodzi po schodach ?reszta to juz kosmetyka - akurat do ukladu scian na poddaszu uwag nioe mam nie pomyslalam o wiatrolapie - wydawal mi sie taki normalny , serio lepszy bylby wiekszy? - tzn w głąb domu ?(zastanawiam sie rozwiazac wejscie do kuchni - malo miejsca) czy w szerz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.04.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 o tarasie - to byla moja pierwsza mysl jaka mi sie nasunela ew. dolozylabym okno dachowe nad schodami - nigdy nie widzialam tego projetu "na zywo" - nie jest tam za ciemno jak sie wchodzi po schodach ? reszta to juz kosmetyka - akurat do ukladu scian na poddaszu uwag nioe mam nie pomyslalam o wiatrolapie - wydawal mi sie taki normalny , serio lepszy bylby wiekszy? - tzn w głąb domu ?(zastanawiam sie rozwiazac wejscie do kuchni - malo miejsca) czy w szerz? okno nad schodami jest przewidziane, przygotowane sa wymiany w konstrukcji dachu pod wszystkie okna polaciowe, w projekcie sa cztery, w trzech pokojach na poddaszu i nad schodami. Nad schodami bedzie napewno okno, a o reszcie zdecydujemy jak poobserwujemy jak sie uklada swiatlo wpadajace przez 'normalne' okna i jesli bedzie za slabe to dolozymy. Narazie tego okna nad schodami nie zamontowalismy bo jeszcze nie mieszkamy i nie chcielismy zeby dostało nóg. Co do scianek na poddaszu to nie wiem jaki uklad widzialas (projekt), jesli ten z mojej strony to tam sa juz zmiany naniesione, w oryginale bylo troszke inaczej. Wiartolap ma w tej chwili 1,86m2 jest naprawde beznadziejnie maly, po powiekszeniu bedzie mial 4,2 m2 i bedzie duzo bardziej funkcjonalny, obecnie miesci sie w nim swobodnie jedna osoba, przy dwoch juz jest problem. Wejscie do kuchni jest w zupelnosci wystarczajace, szerokosc 2 metry i wysokośc tez 2 metry. Jak jeszcze wpadnie Ci coś w zieloneoko to chetnie poslucham pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.04.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 o tarasie - to byla moja pierwsza mysl jaka mi sie nasunela ew. dolozylabym okno dachowe nad schodami - nigdy nie widzialam tego projetu "na zywo" - nie jest tam za ciemno jak sie wchodzi po schodach ? reszta to juz kosmetyka - akurat do ukladu scian na poddaszu uwag nioe mam nie pomyslalam o wiatrolapie - wydawal mi sie taki normalny , serio lepszy bylby wiekszy? - tzn w głąb domu ?(zastanawiam sie rozwiazac wejscie do kuchni - malo miejsca) czy w szerz? okno nad schodami jest przewidziane, przygotowane sa wymiany w konstrukcji dachu pod wszystkie okna polaciowe, w projekcie sa cztery, w trzech pokojach na poddaszu i nad schodami. Nad schodami bedzie napewno okno, a o reszcie zdecydujemy jak poobserwujemy jak sie uklada swiatlo wpadajace przez 'normalne' okna i jesli bedzie za slabe to dolozymy. Narazie tego okna nad schodami nie zamontowalismy bo jeszcze nie mieszkamy i nie chcielismy zeby dostało nóg. Co do scianek na poddaszu to nie wiem jaki uklad widzialas (projekt), jesli ten z mojej strony to tam sa juz zmiany naniesione, w oryginale bylo troszke inaczej. Wiartolap ma w tej chwili 1,86m2 jest naprawde beznadziejnie maly, po powiekszeniu bedzie mial 4,2 m2 i bedzie duzo bardziej funkcjonalny, obecnie miesci sie w nim swobodnie jedna osoba, przy dwoch juz jest problem. Wejscie do kuchni jest w zupelnosci wystarczajace, szerokosc 2 metry i wysokośc tez 2 metry. Jak jeszcze wpadnie Ci coś w zieloneoko to chetnie poslucham pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 18.04.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Prymulkowiczów po więtach. Co nowego u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnata5 18.04.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Zapomniałam dodać że bez balkonu Natasza miło Cię widzieć a raczej czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.04.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Prymulkowiczów po więtach. Co nowego u Was? U nas nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 18.04.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Umnie fundamentywstępnie wykopane, garaż blaszak czeka na złożenie i jest murarz i woła 14 tyś za stan surowy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 18.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Maksiu przesłałem Tobie nowe fotki z dzisiejszego kopania "dziury" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 19.04.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 My dzisiaj zalewamy chudziaka na podłogach, a w sobotę ruszją ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Życzę zaczynającym pięknej pogody i niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 19.04.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A ja zalewającym życzę deszczu. Żeby sami nie musieli polewać.Aga, co masz na ścianach? Gładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mamy tynki gipsowe robione ręcznie bez gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.04.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Maksiu przesłałem Tobie nowe fotki z dzisiejszego kopania "dziury" zdjecia z kopania dziury wrzuce najwczesniej dzis wieczorem, jak wroce do domu z wojarzy swiatecznych. bylem wczoraj blisko twojej nekli, u rodzinki na fordonie pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 19.04.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witaycie,Kiedy moge wystąpić o numer dla mojego domku i do kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 19.04.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Już o tym pisalimy- chyba na poprzedniej stronie.Możesz wystšpić już teraz- z pewnociš do Urzędu Miasta i Gminy, tylko że z naszych rozmów na forum wynika, że co urzšd to inne załšczniki sš wymagane- najlepiej wejd na stronę albo id osobicie- jaka opłata w znaczkach skarbowych za zawiadczenie o nadaniu numeru- chyba 16,50.A co u ciebie? Jak tam prace? Na jakim etapie jeste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 19.04.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 o proszę- podane na tacyhttp://www.nowytomysl.pl/urzad/wydzialy/jak/tresc.php?id=22ale zawiadczeniem o odbiorze raczej się nie przejmuj, inwentaryzacjš powykonawczš chyba też nie. U nas to niby też jest wymagane, ale w praktyce chcš tylko tytuł własnoci a resztę sprawdzaja w ewidencji gruntów i budynków.Jeszcze powinna być opłata za wydanie zawiadczenia- 11 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 19.04.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 dzieki za informacjepraca wrze. Prad zrobiony, sciany wytynkowane, ogrzewanie i inne rurki położone, posadzki mają być wylane do końca tygodnia, od poniedziałku poddasze, 8-9 maj montaz okien, jutro zamawiam drzwi i tyle z najbliższych planów. Dalej nie potrafie powiedzieć bo to zbyt odległa przyszłość.Z mniej miłych rzeczy: kanalizy mi nie założą bo nie mają kasy, pozwolenia na tymczasowe szambo nie chcą dać " bo przecież będziemy tam kanalizacje budować!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A zanim wybudują kanalizę to co za stodołę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts