mTom 25.04.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Emila, to kiedy oblewacie zakup kotła? Wiesz, oby się dobrze sprawował i jak się ma zepsuć, to w... lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 25.04.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 uważam, że po wydaniu takiej kasy piec powinien chodzić przez lat 30 i to bez jakiejkolwiek awarii, ale rzeczywicie przydałoby sie oblać- może jak już zostanie zainstalowany, bo zbiegnie to się z zamieszkaniem. Z pewncia nie pozostawimy domu z instalacjami bez nadzoru. Wprowadzamy się w stan po tynkach, posadzkach i 1 łazience- będziemy układać płytki i podłogi, malować i meblować już mieszkajšc. Dzieci brak, jadłodajnia u teciów, 3 tyg. urlopu i jako się da. I tak planujemy to zrobić sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 My mamy Wiessmana atmosferycznego z zasobnikime 150 l ( osobnym ).Kosztował jak dobrze pamietam około 5 500 zł, nazywa się Vitoped 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 26.04.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Sam piec czy w komplecie z zasobnikiem? Tomku- gdybym zakładała, że kominek będzie chodził non stop, albo przynajmniej będzie głównym ródłem ciepła- tak jak u Agi- to z pewnociš nie zdecydowałabym się na kondensata, ale kominek u nas będzie speełniał raczej funkcję wysoce umilajšcš (choć wykorzystujšcš goršce powietrze- z rozprowadzeniem na klatkę schodowš i korytarz) Aga a kominek- może tak- ile kosztowały was urzšdzenia majšce ogrzewać mieszkanie, tj. piec z zasobnikiem plus kominek z osprzętem? Bo nas: 8400 piec z osprzętem i 2500 kominek z osprzętem- razem 10,9 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.04.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Aga, jak rozwiązaliście problem dostarczania powietrza do pomieszczenia gospodarczego? Jak wiadomo piec z otwartą komora zaciąga je z pomieszczenia, w którym się znajduje.Emila, ja Cię doskonale rozumiem. Najlepiej, żeby nie wiedzieć, że ma się w ogóle piec. Osobiście jestem w 90% zdecydowany na Termeta turbo z zasobnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.04.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Emila kominek + piec razem z zasobnikiem to około 14. 000. Tomek nie wiem jak to działa wiem tylko że nie mam żadnych dziur na zew. jak będzie serwisant od pieca to zasięgnę języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.04.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dom ostatecznie został wysprzątany po fliziarzach. Pora zacząć malowanie (własnymi siłami). Ciekawe kiedy napieszę - "skończyliśmy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.04.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Tomek a fotki Napiszesz napiszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.04.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Fotki? Ok, jest dobry moment, bo posprzątałem wreszcie. Coś dzisiaj cyknę dla potomnych. A, że napiszę to wiem (chyba, że zlecę z drabiny). Pytanie - kiedy? Chciałbym do końca maja temat ścian mieć definitywnie zamknięty i brać się w czerwcu za podłogi. Skończyło się wysługiwanie firmami, trza się teraz brać samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.04.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Tomeczku bez podłóg też się da mieszkać Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 27.04.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Maksiu wysłałem tobie nowe fotki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 28.04.2006 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Maksiu wysłałem tobie nowe fotki, pozdrawiam. fotki wrzucone, a ja za chwilkę lece na budowę, dziś wstawiają okna, nareszcie :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.04.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A u nas rozpoczęte tynki- też nareszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.04.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 A wiecie, ze łezka mi się w oku kręci jak widzę takie nie zalane jeszcze wykopy pod fundamenty, jak na zdjęciach Reteki? Emila, przypomnij jakie tynki robicie i jaką metodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.04.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Tomku- mi też się łezka kręci ale ze szczęcia, że mam już to za sobš i nie muszę czekać do przyszłego roku z wprowadzeniem (jestem wyznawcš zasady przezimowania stanu surowego). U nas tynki maszynowe, gipsowe, Knauff, za 19 / mkw (dzięki opónieniom ekipy cena spadła z 27 do 19). Wyszło 399 metrów. Wczoraj osadzili listwy narożnikowe i przygotowali front robót. Okazał się też, że nasz murarz to do zyt dokładnych nie należy. majš spory problem, bo murarz uzupełniał pewne miejsca cegłami (np. przy kominach, pod wieńcem i nadprożami). Cegła ma 25 cm a siporeks 24 i jest różnica 1 cm, który trzeba dodatkowo pokryć, ale to już problem tynkarzy, bo umówili się, że mierzš metry, mnożš razy cenę i umawiamy się na stałš kwotę. Nas zatem nie interesuje, jeli tynku wyjdzie dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.04.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Mi też się kręci łezka na widok wykopów, ja nawet przeżywam jak ludzie szukają działek, chyba tęsknię za budową Maksiu gratulki okien i czekam na fotki Tomek a Twoje fotki gdzie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.04.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Fotki... nie chciałem przemęczać Maksia. Ma teraz okna na głowie i tyle roboty. Po prostu zapomniałem aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.04.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Tomeczku liczę że się poprawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.04.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Zdjęcia prześlę Maksiowi po najdłuższym weekendzie.No i mamy praktycznie całą górę zagruntowaną. Wystarczyła cała sobota, ja i żona oraz odpowiednie akcesoria malarskie. Tak wiec pierwszy etap malowania za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.05.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Powiem Ci że gruntowanie to najlżejsza robota w malowaniu Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts