mTom 05.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Kto by pomy�lał... Rok temu podpisywali�my akt notarialny i dopiero zaczynali�my załatwiać dokumenty a za niecałe 2 miesišce mamy zamiar się wprowadzić Tynki się robiš(...) Emila mam pytanie: jak chcecie rozwiązać problem schnięcia tynków. 2 miesiące, to niby szmat czasu, a tynki lubią schnąć dłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.05.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Katastrofy zwykle ciche nie bywają. Obliczeń belki dokonałeś? nie przesadzaj, to prosta statycznie konstrukcja, najbardziej podrecznikowy przykład belki podpartej na dwoch podporach.. :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 07.05.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wczoraj ławy zostały wylane, fotki poszły do Maksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.05.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 A u nas porządki i wakacje Fajnie jest być na wiecznych wczasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.05.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wczoraj ławy zostały wylane, fotki poszły do Maksia wrzucone pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.05.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wczoraj ławy zostały wylane, fotki poszły do Maksia wrzucone pozdrawiam m. Oglądając fotki naszło mnie że u nas 4 maja minął rok jak zaczynalismu naszą przygodę ( starsznie dużo wydarzyło się przez ten czas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Kto by pomy�lał... Rok temu podpisywali�my akt notarialny i dopiero zaczynali�my załatwiać dokumenty a za niecałe 2 miesišce mamy zamiar się wprowadzić Tynki się robiš(...) Emila mam pytanie: jak chcecie rozwiązać problem schnięcia tynków. 2 miesiące, to niby szmat czasu, a tynki lubią schnąć dłużej... Mamy tynki maszynowe- to ok. 1cm warstwa tynku gipsowego, więc schnie o wiele szybciej, niż tynk tradycyjny, również dlatego, że mniej wody zużywa się do tych tynków (bo maszyna lepiej je miesza). Mamy stale uchylone okna i ok. 40% tynków już wyschło, co widać po barwie tynku (po nałożeniu jest kolor ciemnobeżowy a po wyschnięciu prawie biały). Przede wszystkim dużo wietrzymy- w dzień otwieramy okna na przestrzał a na noc zostawiamy uchylone. Do tego nie mamy drzwi wejciowych, tylko powkładane siporexy z dużymi szparami- to też dużo daje. Dzi zrobię zdjęcia naszych gładziutkich cian, to jutro zobaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 08.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Wczoraj walczyłem cały dzień z plytkami, mamy juz kupione na cały dół. Zapewniam, że wybor jest cięższą robotą od ukladania już tego na sciany i podłoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.05.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 My z wyborem raczej nie mamy problemu- decyzja z zasady jest szybka, bo albo nam się podoba albo nie- gorzej, jeli nie o wyglšd chodzi a o parametry (jak np. wybór pieca gazowego, ale to też mamy za sobš).Aga- jest promocja na piecyk Mastercook z płytš gazowš szklanš- taki jak ty masz- powiedz jak się sprawuje ten piecyk? Warto kupić? Cena 1460. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.05.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Emila piekarnik sprawuje sie dobrze ( choć nasza sztuka kulinarna nie jest na zbyt wysokim poziomie)Panowie a gdzie fotki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 10.05.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 CześćWróciłem na chwilę z urlopu budowlanego.Ściany parteru już stoją.Teraz układamy gary stropowe, szalunek schodów i balkonu i lada dzień wylewamy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 10.05.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Gratulacje A u nas tynki skończone- wszystko sobie ładnie schnie. Pod koniec tygodnia wchodzi pan od instalacji a koniec maja / poczštek czerwca posadzki- też maszynowe. Zrobiłam zdjęcia i wysłałam Maksiowi- wkrótce będzie je można obejrzeć na stronie Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Zrobiłam zdjęcia i wysłałam Maksiowi- wkrótce będzie je można obejrzeć na stronie Maksia. no i można pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 10.05.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 dzięki Maksiu Czekam teraz na opinie i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 10.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witamkoleś wreszcie przyniósł mi zdjęcia poddasza. Robiłem to sam więc pewnie wypatrzycie pare błędów. Puściłem już do Maksia, jak będzie miał wolną chwile to może wrzuci, za co z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.05.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Jak miło że coś się u nas ruszyło Emila bardzo ładne te tynki teraz niech się suszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Puściłem już do Maksia, jak będzie miał wolną chwile to może wrzuci, za co z góry dziekuje nie miałem, ale wrzuciłem pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 10.05.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam koleś wreszcie przyniósł mi zdjęcia poddasza. Robiłem to sam więc pewnie wypatrzycie pare błędów. Puściłem już do Maksia, jak będzie miał wolną chwile to może wrzuci, za co z góry dziekuje Fajnie ten twój domek wyglšda i fajnie wyglšda w rodku- idziemy prawie łeb w łeb, z tš różnicš, że my już mamy okna i rynny z głowy, ale za to nie mamy jeszcze schodów zewnętrznych, które będš wykonane razem z posadzkš. A jakie masz tynki? Sam robiłe? W końcu wiosenny sezon budowlany ruszył na dobre. Dawno już się mTom nie odzywał Co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 10.05.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Do tynków miałem ekipe i są to tynki tradycyjne, przepraszam, że to napisze, ale tynki gipsowe polecali mi tylko ci co je robią. Rynny chciałem założyć jeszcze przed zimą ale po tym jak mi pustaki i cegły zaczęły ginąć, jak znajomy opowiedział że rynny mu z dachu ściągnęli to se dałem spokój, a teraz nie mam na to już czasu. Od poniedziałku kladziemy szpachel tzn. wynajęta ekipa, ja od piątku układam płytki, okna założą w piątek tzn. po jutrze. No i ja mam już wszystkie rurestwo w domu założone!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 10.05.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 no widzisz- a tynki tradycyjne też polecajš tylko ci co je kładš. Różnica jest taka, że ja już nie muszę kłać szpachlu a ty, choć uważasz, że tradycyjne sš lepsze, tez będziesz mieć gips na cianie- dwukrotna robota. U nas nie kradnš pomimo tego, że wszyscy nas się pytajš, czy mamy rynny miedziane- mamy PCV ale wyglšdajš jak mied. Widać u nas inni ludzie mieszkajš. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts