maksiu 12.05.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Okienka, fajny moment... dom zaczyna wygladac zupelnie inaczej gratuluje i pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Mi też się łezka kręci i z chęcią zbudowałabym jeszcze jeden dom. Jestem chora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 12.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Słupy będą teraz robione, troche przegapiłem sprawe i nie będą powiązane z ławą, ale mysle, że w niczym to nie zaszkodzi. Jutro będą fotki z położonej kanalizy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Mi też się łezka kręci i z chęcią zbudowałabym jeszcze jeden dom. Jestem chora mam jeszcze do postawienia garaz.... wiec jakby nie patrzec to przede mna jeszcze mala poprawka z rozrywki przykro mi z powodu Twojej choroby, zdrowiej szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.05.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Mi też się łezka kręci i z chęcią zbudowałabym jeszcze jeden dom. Jestem chora mam jeszcze do postawienia garaz.... wiec jakby nie patrzec to przede mna jeszcze mala poprawka z rozrywki przykro mi z powodu Twojej choroby, zdrowiej szybko Maksiu myslisz że z chęci budowania można się wyleczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.05.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Mi też się łezka kręci i z chęcią zbudowałabym jeszcze jeden dom. Jestem chora mam jeszcze do postawienia garaz.... wiec jakby nie patrzec to przede mna jeszcze mala poprawka z rozrywki przykro mi z powodu Twojej choroby, zdrowiej szybko Maksiu myslisz że z chęci budowania można się wyleczyć mozliwe ze po ktorym z kolei domow przychodzi zmeczenie i odruch wymiotny, ale nie wiem bo nie doszedlem do tego etapu jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.05.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 To ja też nie doszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.05.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Podciągam temat bo spada No u mnie koniec murowania nowej ścianki od wiatrolapu, samo murowanie to bułka z masłem, teraz bede przymierzał się do tynkowania, ciekawe jak mi wyjdzie i ile zapamiętałem z zeszłego roku pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 14.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Fotki z rozprowadzenia kanalizy w fundamencie u Maksia Mam obecnie dwa dylematy: 1. Jaki komin, skoro będe miał piec na eko-groszek? (komin murowany z cegły czy może jakiś systemowy) 2. Jak zrobić schody co by były ze spocznikiej, jak je zmieścić? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.05.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Żeby zmieścić schody ze spocznikiem trzeba by było przedłużyć ścianę salonu tam gdzie jest wejście do salonu, od strony komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 14.05.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Ale czy wtedy nie "walnę" głową w sufit przy wchodzeniu na góre?Wedle moich wyliczeń na trzecim stopniu odległość do sufitu wynosi 208 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 15.05.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Co do schodów, to my zdecydowalimy się na drewniane. "Starzy" Prymulkowicze zapewne pamiętajš ubiegłoroczne zabawy w chowanego z naszymi murarzami. Nie zrobili nam schodów żelbetowych, bo twierdzili, że póniej, A póniej zażšdali dodatkowej zapłaty za schody- po 150 zł za każdy stopień. Wyszło nam, że schody drewniane wyjdš niemal o połowę taniej. Już dawno się do tego przekonałam. Drewniane z pewnociš będš spocznikowe, bo pierwszy stopień można wysunšć- będzie się kończył półłukiem na furtynie od dużego pokoju (mam nadzieję, że potraficie sobie to wyobrazić). Schody będš ażurowe, ale żeby nie tracić miejsca pod schodami, to stolarz zabuduje nam spocznik- co a'la szafa zabudowana. Z drewnem można spokojnie zrobić spocznikowe, ale z żelbetowymi rzeczywicie jest problem- za krótka cianka. Możnaby ewentualnie zmniejszyć otwór wejciowy do pokoju, bo przesunšć się go nie da, bo jest słup żelbetowy, ale wtedy wejcie stanie się chyba mało wygodne. U nas od dzisiaj instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 15.05.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Jeżeli zrobisz na dole duży salon, to można wchodzić przez drzwi kuchenne, ale wtedy robi sie mały wiatrołap. Ja mam schody zabiegowe, żelbetowe i można sie do nich przyzwyczaić. No i będziemy mieli zamykany schowek- to przesądziło o wykonaniu zabiegów. W piątek, sobote i dużą część niedzieli układałem płytki w kuchni na ścianie. ponad 400 płytek 10x10-makabra!! Kto wymyślił takie małe g.....o! Ładnie to wygląda ale 102 płytki na metr to za dużo. Puszcze fotki, jak zgram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.05.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Schody ze spocznikiem ma chyba Kasia ( ale ona już się nie pokazuje na Forum ), tylko ona zmieniła całkowicie dolną część projektu. Nasze schody zabiegowe są bardzo wygodne Czekam na fotki z wykańczania ( Tomek słyszysz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 15.05.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 reteki & bob: panowie, wrzucilem wasze zdjecia, a tymczaseem lece dalej zasuwac...pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 15.05.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.05.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 bob budownik widzę że Twoje Prymule wyglądają coraz bardziej domowo A jaką masz pomagierkę Reteki Piękne rurki do kanalizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.05.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Wysyłam zdjęcie do Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.05.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Wysyłam zdjęcie do Maksia. Mam powiedzeić że nareszcie ??? Czekam z niecierpliwością. Tomek a kiedy planujecie przeprowadzkę i jak z mieszkaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Aga, plan jest następujący: w czerwcu kończę malowanie i układanie podłóg.Początkiem czerwca instaluję szambo. Do końca lipca dom jest ocieplony. Początkiem sierpnia instaluję piec i kaloryfery. Do końca sierpnia musimy się przeprowadzić (czyli wyprowadzić się z mieszkania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts