mTom 29.04.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Aga, blok chyba wiem który. Dobrze, że dalej od drogi.Jeszcze raz muszę przyznać, że macie tam wyjątkowo urokliwą okolicę.Co do stropu, to został wylany w poniedziałek. Poszło gładko i bez problemów. Schody zabiegowe, ale całkiem wygodne. Po schodami wyszła dosyć duża komórka. Niby był polewany, ale w paru miejscach na środku trochę popękał. Ponoć normalne więc nie panikuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.04.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 mTom: super że masz juz strop.... a co do przestrzeni pod schodami to ja zrobilem sobie 4 schodki w doł od poziomu docelowej podłogi na parterze i mam pod schodami małą spiżarnie na zapasy, od poziomu podłogi w piwnicy do dolnej części spocznika schodów mam 2 m.. wyszła bardzo zgrabna spiżarniapozdrawiamps. kiedy nowe zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.04.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Maksiu, u mnie odpada, bo nie mam piwnicy. Będzie więc graciarnia. Zdjęcia będą nieprędko, nie mam teraz dostępu do cyfrówki. No chyba, że...Przyglądnąłem się przed chwilą pęknięciom. Nie są może zbyt duże (długie) oprócz jednego koło schodów. Powstały mimo zimnej aury, deszczu i polewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.04.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Cześc mTom mój blok łatwo zanaleźć więc to napewno ten A okolica urokliwa tylko jeszcze trochę bardziej zadbana mogła by być , ale i tak już jest coraz lepiej Mam nadzieję że strop będzie ok - czekamy na zdjęcia Pozdrawiam Aga. Ps. Gratulki zalania tego stropu i ja tak po Kawiarnemu choć może tu nie przystoi ale małe LLLUUU może Redakcja wybaczy oby wszystko szło pomyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 30.04.2004 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Cześć ostatniego dnia w "starym kraju" U mnie ekipa zamówiona na 15 maja. Będę się dzielić wrażeniami i na pewno zdjęciami. Tylko prosze o podpowiedź jak ma zdjęcia umieszczać i gdzie. mTom gratulacje postęu robót. Ale uważąj zaczynam Cię gonić Cześć "do Unii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.04.2004 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Aga, widoki piękne i tylko rzut kamieniem do Szklarsiej. Pozazdrościć. Aż się chce budować w takiej okolicy. Zasanawiałem się jak wygląda w okolicy sprawa bezrobocia.Kasiu, miło być gonionym. Zastosuję więc "ucieczkę do przodu" i jadę zaraz zapłacić za dach. Dlaczego tylko tak szybko ubywa pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.04.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Kasia-s: jesli chcesz to mogę umieszczac twoje zdjęcia na mojej stronie.. zrobilbym dział pt. zaprzyjaźnione prymulki i wrzucałbym to co byś mi przyslałą... jeśli jeszcze ktoś reflektuje to czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.04.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Maksiu ja jestem za. Skompletuję zdjęcia od fundamentów zaczynając.Właśnie płaciłem dzisiaj ostatnią fakturę za 7%. Dotyczyła całego poszycia dachu. Niestety okazało się, że wykupiono mi rynny. Kupię je więc już po wejściu do UE. Ciekawe jak się cena zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 30.04.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 maks dzięki za ofertę. Jak będę miała zdjęcia to na pewno skorzystam. Papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.04.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Witam jak miło że następne Prymulki będą wyrastać Kasia gratulki i czekam na zdjęcia mTom sparawa bezrobocia - coż za duże jak na te okolice i z mojego punktu widzenia słabo wykorzystujemy to co mamy tutaj do zaoferowania mam na mysli cały region nie tylko Karpasz i Szklarską, może coś się zmieni...... Maksiu Ty to jesteś dobry chłop mam nadzieję że za rok jeszcze będziesz tu bywał i będę mogła przesyłać swoje zdjęcia. Pozdrawiam i wspieram jak narazie duchowo w budowlanym trudzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.05.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Cześc muszę trochę wyciągnąc nasz wątek do góry bo możemy wypaśćz obiegu Widzę że wszyscy budujący zajęci prace idą do przodu??? Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.05.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Cześć w unijnej rzeczywistości. W zasadzie nie ma o czym pisać. Przerwa technologiczna, po zalaniu stropu. Dzisiaj wnoszą bloczki na pięterko i od przyszłego tygonia zaczynamy tzw. podmurówkę.Rozmawiałem z kolejnym dekarzem. Krzyknął sobie xxxx zł/m2 za całość: więźba, poszycie. Niestety czas ma dopiero w lipcu. Trochę późno, ale ta cena, ta cena... bardzo konkurencyjna. Kogo wziąć zadecyduję jak powstanie ściana kolankowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.05.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Mtom życzę powodzenia i dalszego postepu robót, czekam na zdjęcia.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.05.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 No i co tam z waszymi prymulkami? coś wątek podupada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.05.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Nie podupada. Nie ma o czym pisać. Czekam na pogodę. Mieli dzisiaj murować ściany pięterka, ale leje i burzy cały dzień. Może jutro... Jedynie co to bloczki mi wynieśli na pięterko. Ale się nanosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.05.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 u mnie trawa rośnie i domy na okolicznych działkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasko 14.05.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Witam po długiej przerwie Wszystkich prymulkowiczów!!! Mam mało czasu, więc tylko się pochwalę postępami prac. W piątek 7 maja zalałem ławy fundamentowe. W sobotę (jutro) ma przyjechać szef murarzy i ocenić stan przygotowania do prac i określić kiedy zacznie murować ściany fundamentowe. Miałem wylewać z betonu zgodnie z projektem jednak taniej wychodzi murowanie z bloczków betonowych. Co do zdjęć to też bym chętnie skorzystał z Twojej oferty maksiu. Poza tym jest zimno. Co prawda nie pada ale znacznie się ochłodziło. Na razie kończę "brak czasu dostępu do komputera". Pozdrowienia z Dęblina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.05.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Czesc Adasko widzę że postępy na budowie są to niech teraz mury pną się do góry a po 15 maja będzie już ciepło.Czekam na zdjęcia.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.05.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Adaśko: no to wyslij na adres [email protected] postaram sie w poniedzialek wrzucic na stronke i bedziesz mogl pokazac swoje postepypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.05.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Maksiu, mam pytanko. Na jakiwj wyskokości na poddaszu umieściłeś okna? Jakie masz tam wielkości okien w ścianach szczytowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts