emilag 30.05.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A co z zagospodarowaniem działki? Masz jakieś pomysły?Na forum jeszcze nie poruszaliśmy tego wątku ale może już czas, skoro pewnie 3 kolejnych forumowiczów wprowadzi sie jeszcze w tym roku.Co planujecie wokół Prymulek?Marzy mi się oczko wodne, ale niestety, mamy psa pływaka. Jeśli w zasięgu wzroku i węchu naszej Labii znajdzie się źródło wody, to możemy być pewni, że ona się w niej znajdzie zanim my zdążymy pomyśleć co zrobić. Mamy psa rasy dowodnej więc nawet kałuże do niej należą. Nie mam zatem co marzyć o nanufarach pławiących sie w oczku wodnym, czy strumyczku opływającym skalniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.05.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Oczko wodne to lęgowisko komarów. Odpada.Działkę mamy w miarę zagospodarowaną w stylu wiejskim. Drzewa, krzewy, trawka... Pozostaje, póki co, zrobić podjazdy. Ile u Was biorą od metra kwadratowego z materiałem za kostkę? Słyszałem coś o 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja myślę myślę szkolę się w temacie ogrodowym Oczka napewno nie będzie z przodu kostka,z tyłu trawa jakieś roślinki do jesieni mamy zamiar ogrodzić i wyrównać teren przygotować grunt pod trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 30.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 My już praktycznie ogrodziliśmy działkę- słupki i siatka powlekane, ale zostało nam jeszcze wjazd i wejście- jakach brama, bramka i słupki z zabudową skrzynek od prądu i gazu- chyba klinkier taki jak na kominach i proste drewniane sztachetki w impregnacie jak reszta drewna na domku.Czekam aż mój mąż weźmie w swoje ręce kwestię rozplanowania naszego największego we wsi klombu (humus tak zarósł, że wygląda jak jakaś połonina w Bieszczadach). Na razie doprosić się nie mogę, żeby załatwił kogoś do przeorania działki- to było kiedyś pole więc jeszcze zostały jakieś ślady po dawnym oraniu i roślinki- chabry, rumianek rzepak i nawet jakieś buraki cukrowe.A kiedy można siać trawę? Teraz to byłaby świetna pogoda chyba bo temperatura wczesnowiosenna bądź późnojesienna (jak kto woli) i woda się z nieba leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja o oraniu mogę zapomnieć bo kto w tą moją glinę wjedzie a nawet jak wjedzie to więcej z tego będzie szkody niż pożytku zostają nam nasze raczki - czyli trochę to potrwa Mam zamiar do tematu ogrodowego przygotować się bardzo profesjonalnie więc zaczynam od przygotowania podłoża, mój mąż już kręci głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 30.05.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam pytanko. Na ile wam wycenili okna?Z góry dzięki za odpowiedź i wszelkie sugestie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 10 000 z drzwiami Gerdy i robocizną oraz parapetami. Okna tylko wyglądają z daleka na drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawiX 30.05.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam wszystkich ponownie (po dłuuuuugiej przerwie).Udało się mi wreszcie zakupić działkę 18ar. Staram się teraz o wydanie warunków zabudowy. Warunki na kanał i wodę mam - na prąd czekam.Bardzo podoba się mi projekt Maksia - wygląda jak Prymulki poszerzone o 1m. Z tego co znalazłem na wcześniejszych postach poszerzenie Prymulek w ten sposób jest dość kosztowne (chodzi mi tu o adaptowanie projektu). Ciekawy jestem Maksiu, czy robiłeś projekt własny czy adoptowałeś prymulki. Ile Cię to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Makiu twierdzi, że robił projekt sam i przypadkiem wyszły mu prymulki (czyli ideał), nie Maksiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas okna wyniosły 10 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.05.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 U nas okna ok. 7 tys (pięciokomorowe, obustronna okleina, okucia mako, klamki secustic). Razem z roletami zewnętrznymi na dole oraz parapetami wewnętrznymi zapłaciliśmy 11 tys. SlawiX- Aga ma Prymulki powiększone- pewnie ci odpowie co z tą adaptacją, ale nie sądzę, żeby wydłużenie to był większy problem, bo dokłada się tylko belki stropowe- gorzej by było, gdybyś chciał poszerzyć, bo wtedy trzeba by było zrobić nowe obliczenia dla stropu i ścian nośnych. Umówmy się, że przez długość rozumiem bok domu (wg projektu 8,29) a przez szerokość front domu (10,39) U nas dziś wylewka. Instalacje wod-kan, co i cwu kosztowały nas w sumie 26.800 wraz z instalacją odkurzacza centralnego i instalacją gazową, czyli od przyłącza do domu i po domu wraz ze skrzynką na gaz, podłogówką w łazienkach, piecem i wkładem kominowym, grzejnikami czyli wszystko, wszystko (mam nadzieję) Natomiast wylewki maszynowe- 33 zł za metr ze wszystkim (folia, styropian 4 cm plus 2 na przekładkę, siatka zbrojeniowa i beton z miksokreta). 140 mkw daje to 4620 zł. mTom, BobBudownik- pamiętacie ile zapłaciliście za wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.05.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 wydaje mi sie że tez coś koło tego, tylko że ty pewnie będziesz miała równą podloge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 dlaczego? coś u ciebie zrobili nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.05.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 U nas cena za wylewki to 30 zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 jak już poprzednio pisałem: gdyby sciany położyć na płasko to kanion kolorado byłby przy tym równiną, tak samo mam z podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.05.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Ciężko się pracuje jak wszytsko jest takie krzywe U nas jest bardzo dobrze może nie jakoś perfekcyjnie ale panowie od kuchni byli zadowoleni z tak długim blatem nie było prawie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.05.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 jak już poprzednio pisałem: gdyby sciany położyć na płasko to kanion kolorado byłby przy tym równiną, tak samo mam z podłogą A co ja będę miała? Taflę spokojnego jeziora czy pogórze to się okaże dziś wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 31.05.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam ponownie po długiej przerwie. Czytam zaległości z kilku miesięcy, widzę że co niektórzy kończą już budowę, nowe osoby zaczynają, prymulek przybywa SlawiX jestem na etapie adaptacji projektu - za samo poszerzenie podstawowej wersji prymulek w niektórych biurach życzyli sobie nawet 1500 zł netto, aktualnie za poszerzenie domu (z 1039 cm na 1139 cm), za usunięcie balkonu i drzwi balkonowych mam wycenę na 800 zł netto i już nie szukam nic tańszego (troche architekt będzie musiał sobie pokreślić na nowo ) . Wolę zapłacić teraz te kilkaset zł więcej i mieć wygodniejszy, nieco bardziej ustawny salon. Ceny z Lublina. Pozdrawiam wszystkich Prymulkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.05.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Mazmarc ty chyba wydłużasz dom a nie poszerzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 umówmy się że szerokość to 10,39 (front) a długość to 8,29 (bok) Mazmarc- czy poszerzenie rzeczywiście spowoduje że salon będzie bardziej ustawny? wątpię- raczej wydłużenie, które spowoduje również, że zmieszczą się schody spocznikowe, bo ściana salon - korytarz się wydłuży. I nie będzie trzeba przeliczać belek- doda się tylko belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts