Aga J.G 17.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Emila to gratuluję spania Mi też przez długi czas nic się nie śniło, a psinką się nei przejmuj nasz też tak miał teraz już prawie przeszło choć jeszcze czasami powarkuje w nocy Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 17.07.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Postaram się coś pstryknąć w tym tygodniu, choć wolałabym podzielić się z Wami gotowymi już wnętrzami, ale Wy też umieszczanie kolejne etapy więc nie będę taka i coś pstryknę. Z pewnością łazienkę, salon, podłogi i kominek, no i drzwi.Aga- a jaki masz pomysł na obudowę kominka? Wolisz nowoczesne czy raczej tradycyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Pomysł na kominek już jest dawno, styl będzie nowoczesny marzy mi się kamień z peknięciem Kiedyś swój kominek pokazywała Sonika, Zielona a teraz czekam co pokaże iska I dawaj te fotki a nie tak wszytsko na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 17.07.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Mi też się marzyły różne rzeczy- chciałam początkowo obłożyć całość marmurem ale jak się połapałam w cenach, to stwierdziłam, że będzie tylko skromna ramka a reszta dostała tynku nakładanego packami, by nie było gładko, tylko z pazurem. Ceny takich rzeczy są obłędne. U Maksia widziałam zdjęcia z domku niejakiej Soniki- czy to ta sama? Nie widziałam co prawda kominka, ale reszta była urządona, rzekłabym skromnie, luksusowo. U nas z pewnością tak luksusowo nie będzie, ale co głowa to inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zgadza się to ta sama Sonika rzeczywiście jej domek jest wykończony perfekcyjnie ale poświęciła temu bardzo dużo zcasu i cierpliowści Z racji tego że mi się marzy tak obudowa a nie inna nie mam teraz żadnej Czekam na obudowe iski bo mam do niej nie daleko a jej fachowcy nie byli tacy drodzy jak zobacze kominek to będę myślała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 17.07.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Aga, zaciekawił mnie ten kominek Soniki i postanowiłam poszperać- w jej Db znalazłam zdjęcie, co prawda część kominka, ale mam już pogląd na całość- właśnie o czymś takim marzyłam- duża płyta kamienia, no ale niestety- jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Nie jest to element, którego nie można zmienić, więc jak za parę lat będę miała wolne środki a obecna obudowa mi się opatrzy, to zmienię na taką o jakiej marzyłam. Chyba, że w tym czasie pojawi się coś, co spodoba mi się bardziej. Pożyjemy - zobaczymy. Najważniejsze to mieć już wreszcie swoje prymulkowe miejsce na ziemi tylko dla siebie i nie musieć dzielić go z ekipami.A jaki projekt domku ma Sonika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 To jest zabudowa szeregowa Ja mam troche inne podejście i wolę poczekac bez obudowy i mieć w końcu to co chcę zresztą robię tak ze wszystkim co ma być w domu ( wyjątkiem są schody które zostały jednak obłożone czymś, ale one niestety w takiej formie nie mogły pozostać bo za bardzo się z nich kurzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 17.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Ja to mam genetycznie zakodowany wstręt do prowizorek, bo prowizorka najdłużej trzyma i wiem, że jak tymczasowo zastosuje się jakieś półśrodki, to najczęściej one zostają, bo przestają nam przeszkadzać. Wolę mieć coś skromniejszego niż czekać na coś, na co mnie w danej chwili nie stać. Jest przecież mnóstwo ciekawych rozwiązań i materiałów. Poza tym, strasznie nie lubię zakupów, więc mam tak, że wchodzę, oglądam, mówię "to!", kupuję, wychodzę i jestem szczęśliwa, że mam już to za sobą. Nie oznacza to, że moje decyzje są nieprzemyślane, ale gdybym miała każdą decyzję zakupową poddawać przemyśleniom, porównaniom i konsultacjom, to bym potrzebowała następnego roku, żeby się wprowadzić. Kiedyś tak nie miałam- proszę jak budowa zmienia człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żbiczek 17.07.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Emila gratuluje przeprowadzki. Można tylko szczerze pozazdrościć. Zawsze obserwowałam Twój domek i mój mąż stwierdził ,że coś w tym musi być Ty dzisiaj opisujesz że się wprowadzacie a ja dzisiaj dostałam pozwolenie.Jedno się kończy ,drugie zaczyna. miało to trochę potrwac z tym moim pozwoleniem ale w piątek przeszłam się do urzędu i zaczęlam prosić pana urzędnika żeby szybciej mi dali tą decyzję bo mi strasznie zależy.Z racji tego ,że jestem w 8 miesiącu ciąży z widocznym brzuszkiem,pan się chyba przestraszył ze jak mi odmówi to mu myszy naślę... i tak dziś rano tel że mogę przyjść odebrac decyzję.No i mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Emila no i własnie dlatego kominek jest nie obudowany bo mogłabym go obudować płytą g-k walnąc jakiś tynk i by było ale własnie to dla mnie prowizorka A na schody zwyczajnie zabrakło i musi być prowizorka Reszta czeka i powoli się dopieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 18.07.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Emila gratuluje przeprowadzki. Można tylko szczerze pozazdrościć. Zawsze obserwowałam Twój domek i mój mąż stwierdził ,że coś w tym musi być Ty dzisiaj opisujesz że się wprowadzacie a ja dzisiaj dostałam pozwolenie.Jedno się kończy ,drugie zaczyna. Rzeczywiście- coś musi być na rzeczy. Ja to sobie czasem myślę, że ten projekt jest po prostu wyjątkowy i przynosi szczęście i chyba reszta forumowiczów się ze mną zgodzi. Aga- mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewałaś, bo ja nie miałam niczego konkretnego na myśli, a już na pewno twoich schodów- są ... "wyjątkowe" i z pewnością oryginalne - chodziło mi tylko o to, że nie lubię czekać, więc jak nie mam kasy to wybieram inne rozwiązanie, ale przecież każdy ma inaczej. A mój kominek mi się podoba i nie uważam go za prowizorkę- taki sobie wymyśliłam i taki mi zrobili. Może jak zobaczysz to zmienisz zdanie i napiszesz mi, że fajnie to wymyśliłam Malarze skończyli. A my zagruntowaliśmy z mężem pokój gościnny, który czasowo będzie pełnił funkcję naszej sypialni i pomalowaliśmy sufit pierwszy raz. Dziś mąż pracuje po południu, więc myślę, że jak wrócę z pracy, to sufit będzie gotowy, a ściana na raz. A jutro panele i przewozimy łóżko. A w łazience to chyba niedługo politurę na kafelkach wytrę, bo ciągle wycieram i wycieram i stale pełno smug po fudze, kurzu i pyłu po szlifowaniu gładzi. A co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 18.07.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Aga mam jeszcze pytanie. Wiem że czekasz na decyzję z US w sprawie odliczenia vatu na materiały budowlane.Czy ktoś ci robił to odliczenie czy sama się nad tym głowiłaś? Ja to robiłam sama ale mam wiele wątpliwości, np. czy wliczałaś orynnowanie? Wykaz materiałów jest tak napisany, że trzeba być rzeczoznawcą budowlanym, żeby się połapać co można a czego nie można odliczyć. Dla mnie rynny i rury spustowe to "rury PCV ogólnie stosowane w budownictwie", a jak u ciebie?Ja na razie odliczałam rok 2005, w którym skończyliśmy na dachu, więc gros odliczeń będę miała dopiero w tym roku, ale ty z pewnością pamiętasz czego nie można odliczyć. Płytki ceramiczne można ale czy fugę też. Możesz coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 18.07.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Emila - GRATULACJE !!!! Spijcie spokojnie . Dziękuje za Twoje uwagi o farbie i cenach malarzy U nas koniec G-K a w garażu bedzie na suficie boazeria PCV z VOX-a po 10zł/m2 zamiast G-K - ciekawe jak wyjdzie. Sufity pomalowane - teraz kafle w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.07.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Emila ja sie nie obraziłam i nie mam takiego zamiaru ( ciężko mi nadepnąc na odcisk ), wcale nie neguje Twojego kominka - tłumaczyłam tylko swój pogląd, schody podobają się wszystkim tylko nie mnie ale "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" Ja założyłam metodę małych kroczków i powoli idę do celu Jeśli chodzi o vat toliczyła nam to kobieta z biura - zawieźliśmy faktury a potem odebraliśmy wnioski dostaliśmy wytyczne co jeszcze mamy zrobić gdzie podpisać i poszło do US. Więc nie wiem co można a czego nie można, wiem że ona sparwdzała PKWiU a jak miała wątpliwości to też wpisywała mówiąz że najwyżej odrzucą. Teraz czekamy na wezwanie Czekam na wasze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack blind 19.07.2006 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 cze wszystkim.zakupilem sobie na dniach projekcik-prymulki i bardzo sie cieszem.male to to bedzie juz teraz widze ale nie ma letko z pieniazkiem-musialo byc cos takiego.uklad mi w srodeczko odpowiada i wydaje mi sie byc prosty w budowie ten domeczek.czy mam racje?czekam na opinie i na ciekawostki zwiazane z projektem,niespodzianki jakie moga sie pojawic podczas realizacji i jakie dobre slowo na temat tego projektu bo wydaje mi sie ze wybor byl dobry ale czy oby napewno?pozdroweczka dla wszystkich forumowiczow no i dobranocka bo pozno.hej pa pa hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack blind 19.07.2006 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 jack blind sie klania i pozdrawia serdecznia.przed rejestracja przesledzilem co sie dzieje na forum i widze ze pani juz lat kilka z prymulkami sie "bawi", a ja dopiero zaczynam i pewnie mi zejdzie.mam nadzieje, ze szykuje sie fajna zabawa.chcialem pogratulowac i zyczyc wszystkiego dobrego.kieruje tez te slowa do wszystkich ktorzy juz maja kilka lat budowy za soba, a zwlaszcza do tych co realizuja prymulki . dobranocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 19.07.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witamy nowego uczestnika naszego forum. Tradycyjny zestaw pytań: 1. Skąd jesteś = gdzie budujesz? 2. Jaką wersję Prymulek? 3. Jakie zmiany w projekcie zamierzasz wprowadzić? 4. Jaka powierzchnia działki i co z mediami? Po odpowiedzi na powyższe przyznajemy prawo do udziału w forum Żartuję oczywiście, ale nikt się nie wyłamuje, więc czekamy... Aga- ja też tak stwierdziłam- jak coś zakwestionują, to najwyżej złożę korektę. Wczoraj się wałkiem namachałam, oj namachałam. Mąż pomalował tylko sufit i nie było nad czym się zachwycać po powrocie z pracy, więc przebrałam się szybciutko i postanowiłam pomalować pokój. Okleiłam wszystko, co okleić należało i zabrałam się do pracy. Pomalowałam wszystko i po wyschnięciu porobiłam wyprawki, bo okazało się, że jest parę dziurek (wcześniej ten pokój służył za magazyn). Szwagier zostawił nam taki specjalny szpachel akrylowy- rewelacja- to jakiś grecki szpachel ale polecam, bo jest taki jakiś gumowy- wystarczy wcisnąć w rysę lub uszkodzenie tynku już po nałożeniu pierwszej warstwy farby (bo dopiero wtedy widać takie rzeczy), zebrać nadmiar szpachelką i gotowe- nie wsycha i nie kurczy się tak jak szpachla gipsowa. Wystarczy pomalować farbą i nie ma śladu. Jeśli będziecie zainteresowani to sprawdzę nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 19.07.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 A zdjęcia zrobię jak tylko uda mi się zmusić kolegę, żeby mi wreszcie aparat przyniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.07.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Wystarczy pomalować farbą i nie ma śladu. Jeśli będziecie zainteresowani to sprawdzę nazwę. zdecydowanie jesteśmy zainteresowani.. sprawdz koniecznie pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 19.07.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts