emilag 25.07.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 A co tu tak cicho? Czyżby upały dały się prymulkowiczom we znaki? W czwartek stolarz zaczyna schody i w sobotę obiecał skończyć (bo potem wyjeżdża na wakacje). A ja już się całkiem do drabiny przyzwyczaiłam- nawet opanowałam technikę wchodzenia po drabinie bez trzymania się (bo w rękach przeważnie coś wnoszę na górę) i tak jakoś zmieni się nasz korytarz- bez tej drabiny nie będzie już taki sam ale to chyba na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.07.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Dom obłożony styropianem. Jeszcze parę dni i ocieplenie z głowy. Wykopałem dość spory dół na szambo. Ma przyjechać w poniedziałek. Mam nadzieję, że dół się nie obsypie, a i nikt tam nie wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.07.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 No i stolarz zaczął. My już prawie zupełnie przeprowadzeni- pozostało trochę drobiazgów, książek i naczynia kuchenne oraz uporządkowanie piwnicy. Coraz więcej mebli wstawiamy do domu i żal mi tej przestrzeni, która była przed ich ustawieniem. No i stale nie mamy ekipy do ocieplenia. Boję się, że nikogo nie znajdziemy i zima zastanie nas bez ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.07.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Stolarz dziś kończy. Zastosował pewne ciekawe rozwiązanie. Miliśmy do wyboru- albo równy na całej długości spocznik kosztem wygody stopni (stopnie musiałyby być troszkę krótsze i wyższe) albo spocznik dzielony, bo zabrakło w tej klatce schodowej dosłownie 18 cm, żeby był zwykły spocznik i wygodne stopnie. Wygoda i praktyczność najważniejsze, więc wybraliśmy to drugie rozwiązanie. Wygląda to tak, że spocznik podzielony jest na dwie części, przy czym jeden jest niżej a drugi wyżej o tyle co normalny stopień- to takie połączenie schodów zabiegowych ze spocznikowymi- bardzo fajnie to wygląda. Obiecuję, że dziś porobię zdjęcia, bo biorę aparat też w innym celu- przekazujemy dziś mieszkanie i chcę porobić trochę zdjęć stanu mieszkania i dołączyć do umowy. Wczoraj przenosiliśmy pozostałe rzeczy z mieszkania- tyle się tego nazbierało, że mam cały dół domu zawalony kartonami, siatkami i czym się da- nie miałam pojęcia, że tyle nazbieraliśmy przez 3 lata mieszkania i że tyle rzeczy człowiek może potrzebować, albo wydaje mu się że ich potrzebuje. Nie wiem czy i kiedy dojdę z tym wszystkim do ładu. Kafelki w górnej łazience skończone- dziś zawieszą armaturę i zostanie tylko dokończyć szpachlowanie nidy i pomalowanie i można się kąpać Ta radość wynika stąd, że uwielbiam się wylegiwać w wannie, a niestety przez 3 lata nie miałam ku temu okazji, bo mieliśmy tylko prysznic- jak już wejdę to chyba na cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.07.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Emila, sprzedajesz czy wynajmujesz mieszkanie? U nas praca wre. Panowie są niesamowici. Pochalił ich sąsiad, który z reguły bardzo krytycznie podchodzi do jakości i szybkości pracy kolejnych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 No wreszcie jakiś żywy na forum.Tomku- mieszkanie wynajmujemy- będzie nam spłacać połowę raty kredytu. A kiedyś sprzedamy.Zazdroszę, bo my nadal szukamy ekipy do ocieplenia domu- bez skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.07.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Emila ma być ciepła jesień. Zdążycie.Przyznam, że najbardziej czekam na poniedziałek, kiedy to przywiozą szambo. Będzie można podłączyć całą hydraulikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.07.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A kiedy przeprowadzka? Bez kuchni można jakiś czas mieszkać ale bez łazienki chyba nie ma takiej możliwości- okazuje się więc, że kanalizacja / szambo warunkują przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.07.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Do końca sierpnia mamy czas na wyprowadzkę. Myślę, że za jakieś 2 tygodnie będziemy już przeprowadzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.07.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 To życzę powodzenia, sił i chęci, których niestety w tym upale jak na lekarstwo. Czy wprowadzacie się już zupełnie na gotowe czy coś jeszcze zostanie do wykończenia? U nas zostanie poszpachlowanie nid w pokojach na poddaszu, pomalowanie ich i położenie paneli- niestety nie zdążyliśmy tego zrobić przed piecem a potem musieliśmy się wprowadzić i to jeszcze zostanie na później, ale myslę że do końca sierpnia będzie już zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.07.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Nie mamy obłożonych drewnem schodów. Póki co będą betonowe. Pozostaje do zamontowania szambo, kocioł. No i lampy gniazdka, karnisze... Oraz sprzątanie, wielkie sprzątanie.Poza tym musimy obłożyć płytkami taras na garażem oraz ganek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.07.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Nie mamy obłożonych drewnem schodów. Póki co będą betonowe. Pozostaje do zamontowania szambo, kocioł. No i lampy gniazdka, karnisze... Oraz sprzątanie, wielkie sprzątanie. Poza tym musimy obłożyć płytkami taras na garażem oraz ganek. Nasze wielkie sprzątanie rozpoczynam dziś, po pracy i mam nadzieję, że do poniedziałku skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witajcie!Jestem już w pracy a poza tym po 3 tygodniowym mieszkaniu w moim nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.07.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Gratulacje. Mieszka się zapewne super- mnie nikt już nie zmusiłby do powrotu do bloku- chyba że bank To czekamy na zdjęcia. Ja obiecałam i wreszcie słowa dotrzymałam- moje zdjęcia poleciały już do Maksia- mam nadzieję, że znajdzie wolną chwilkę i wrzuci je na stronę. Wiele osób w mojej rodzinie na nie czeka. Nie ma jeszcze drzwi na dole, kuchni, lamp i kominek nie jest jeszcze zupełnie skończony- brakuje drewnianej belki na górze. Ale drewno już w nim leży- przyjechało z nad morza- piękna, susząca się od ponad roku brzoza- "pierwsze ciepełko" od mojego chrzestnego, przywiezione przez moich rodziców (bo ja pochodzę z Pomorza- nie jestem rdzenną Wielkopolską Pyrą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.07.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 niestety nie jestem posiadaczem cyfrowki, zawsze korzystałem z aparatu jakiegoś odwiedzającego budowe. Teraz nikt do mnie z aparatem nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.07.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 To chociaż opisz swoje wrażenia- czy jest coś, co według ciebie mogłoby być zaprojektowane, wykonane inaczej niż jest a zaczęło dopiero przeszkadzać po zamieszkaniu? Ja zauważam kilka takich drobiazgów- co prawda nie są to jakieś poważne mankamenty i z pewnością się do tego przyzwyczaję, ale gdybym miała jeszcze raz budować ten dom, to bym to zmieniła- np. kominy- przy ścianie 24 cm zamiast 36 cm, kominy wystają ze ściany na 12 cm- sprawia to dziwne wrażenie przy kominku oraz trochę komplikuje w łazience na parterze i w kuchni- nie jest to wielki problem, ale przy projektowaniu kuchni trzeba to było uwzględnić i wykombinować coś z tym a w łazience, gdyby tego nie było, wsunąłabym do końca ściany stojący przy umywalce regał a tak jest odsunięty. Ale tak jak mówiłam- to kwestia przyzwyczajenia. Aga nie ma tego problemu, bo wszystkie nośne ściany ma 36 więc kominy licowały się ze ścianą. Na etapie budowy nie pomyślałam, że możnaby zrobić w środku 36 cm ściany nośnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.07.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Nowe zdjęcia zarówno od Emilki jak i Bubu są już do obejrzenia na stroniezapraszam do podziwniania i komentowaniapozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.07.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dzięki Maksiu. W sekrecie zdradzę, że dziś mam urodziny i... PIĘKNY PREZENT SOBIE SPRAWIŁAM WYMARZONY DOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.07.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dzięki Maksiu. W sekrecie zdradzę, że dziś mam urodziny i... PIĘKNY PREZENT SOBIE SPRAWIŁAM WYMARZONY DOMEK wszystkiego naj naj najlepszego http://infoludek.pl/kwiaty2/bukiety/bukiet.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.07.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dzięki serdeczne Czy jest na forum drugi taki wątek i tacy uczestnicy jak na naszym prymulkowym czacie? Myślę że nie. Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts