Aga J.G 01.08.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam nowych Prymulkowiczów Nasze drzwi są zawsze otwarte Kiedy zamierzacie zacząc budowę i gdzie ? jakie zmainy planujecie w projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reteki 01.08.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Emila! Wszystkiego Najlepszego!!! Również spóźnione Ale SZCZERE.Pozdrawiam wszystkich PRYMULKOWICZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jack 01.08.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Dzięki za powitanie.Działkę i projekt mamy od wczoraj (w Strzelcach Opolskich).Działka uzbrojona,wewnętrzna,trzej sąsiedzi już mieszkają od dwóch lat .Czekamy na mapę do celów projektowych(tydzień), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.08.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Emila! Wszystkiego Najlepszego!!! Również spóźnione Ale SZCZERE. Pozdrawiam wszystkich PRYMULKOWICZÓW A co tak szybciutko pisz co U Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.08.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Dzięki za powitanie. Działkę i projekt mamy od wczoraj (w Strzelcach Opolskich). Działka uzbrojona,wewnętrzna,trzej sąsiedzi już mieszkają od dwóch lat . Czekamy na mapę do celów projektowych(tydzień), czyli wszystko swierzutkie Macie zamiar rozpocząc budowę jeszcze w tym roku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jack 01.08.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Chcemy zmienić w projekcie: -zbudować pokój nad garażem i dach dwuspadowy nad nim, -powiększyć salon i kuchnię. Na razie odpoczywamy w Jeleniej Górze.Za półtora tygodnia wracamy podejmować dalsze decyzję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jack 01.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Mamy projektanta i kierownika budowy (w jednej osobie),który jest przekonany (my mniej...),że uda się postawić stan surowy otwarty do końca sezonu...Optymista jakiś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.08.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Skoro w Jelneij Górze to prawei u nas więc zapraszma do nas szkoda przegapić taką okazję. Jakby co to pisz na priv, My jeszcze mamy urlop więc jesteśmy bardziej dostepni niż gdy pracujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.08.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Emila! Wszystkiego Najlepszego!!! Również spóźnione Ale SZCZERE. Pozdrawiam wszystkich PRYMULKOWICZÓW Dzięki, dzięki- fajnie dostawać życzenia po urodzinach- jakbym świętowała 3 dni. Co u Ciebie- jak postępy? Witamy nowych Prymulkowiczów. Z moich obserwacji wynika, że żeby w ogóle brać się za budowę to trzeba mieć w sobie góry optymizmu, ale jak już się zacznie to trzeba być na wskroś realistą, natomiast jak już człowiek kończy to dopada go żal, że nie będzie już tej budowlanej "adrenaliny" ale i radość, że udało się wykonać taką robotę. Fajne jest takie budowanie- za 3 lata mogłabym zacząć budowę następnego domu ... pod jednym warunkiem.... że byłyby to Prymulki A ja wczoraj zrobiłam pranie (zaległości z 2 tygodni), w naszej pralce, która stoi w pom.gospod., a potem suszyło się na tarasie, a potem prasowałam je w części kuchennej, oglądając sobie Fakty, na nowej desce do prasowania- w życiu nie myślałam, że nastąpi dzień, kiedy prasowanie sprawi mi przyjemność Ale się człowiekowi na starość odmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnata5 02.08.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witajcie drodzy PRYMULKOWICZE !!! Mam pytanie. Jak rozwiązaliście zaopatrzenie w wodę podczas budowy?(Studnia - koszt,wodociag,sąsiad) i jeszcze prąd (budowlany,agregat,sąsiad)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Emila ja z prasowania nadal nie czerpię przyjemności ale i tak w domu się bardzo poprawiło bo prasuje na bierząco w mieszkaniu jakoś mi nie wychodziło Ale za to piekę i pichcęczym wzbudzam zdziwnienie całej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.08.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witajcie drodzy PRYMULKOWICZE !!! Mam pytanie. Jak rozwiązaliście zaopatrzenie w wodę podczas budowy?(Studnia - koszt,wodociag,sąsiad) i jeszcze prąd (budowlany,agregat,sąsiad)? pozdrawiam U nas woda z wodociągów, prąd z naszej skrzyneczki taryfa budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.08.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Aga- obawiam, że wczorajsza przyjemność z prasowania była tylko jednorazowa (też generalnie nie znoszę prasowania) Myslę też, że tak jak Ty- zacznę pichcić na potęgę, bo w końcu będę miała porządny piekarnik- do tej pory miałam gazowy, bez możliwości ustawienia temperatury- przypalał wszystko co popadło dnata5- my całą budowę pociągneliśmy na agregacie- prąd przyłączyli nam w grudniu, kiedy dom stał już w stanie surowym pod dachem Wodę początkowo przywoziła nam straż pożarna i napełniała taki zbiornik z plastiku w stalowej skrzyni o pojemności 1m3- dopiero później zrobili nam przyłącze wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.08.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Emila ja nie pichciłam bo nie cierpię tego zajęcia ale powoli odkrywam w tym przyjemnośc Nie ukrywam że moje Forumowe koleżnaki są moim natchnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.08.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A ja kiedyś musiałam i to znienawidziłam a od 3 lat jadamy obiady u teściowej (kuchnia wielkopolska jak najbardziej tradycyjna) ale w weekend wypełniam potrzebę eksperymentowania w kuchni, więc sama gotuję i wymyślam różne rzeczy (głównie makarony, ryż i kasze z egzotycznymi sosami) i wtedy lubię gotować ale piec ciast nigdy nie lubiłam i nie bardzo mi to wychodzi, więct tym bardziej słowa uznania dla twoich wypieków. Dla mnie natchnieniem jest moja mama (po której mam potrzebę eksperymentowania) i Nigella Lawson i cykl jej programów kulinarnych, które mogłabym oglądac w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja się pocieszma że moja mam też kiedyś nie była mistrzem w kuchni więc mam nadzieję że na mnie własnie przyszła pora Zaczynam od kuchni a mam nadzieję skończyć w ogrodzie bo to jeszcze większe wyzwanie niż budowa i gotowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 02.08.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 zaopatrzenie w wodę podczas budowy?(Studnia - koszt,wodociag,sąsiad) i jeszcze prąd (budowlany,agregat,sąsiad)? Sąsiad ma studnię więc napełnialiśmy beczkę codziennie z rana. Prąd też od sąsiada. Dał nam przedłużacz pod płotem. Na noc odłaczaliśmy i chowaliśmy między liście. On miał taryfę normalną ( czytaj nie budowlaną) i rozliczyliśmy się po 2 miesiącach dzieląc wskazania licznika na pół. Wyszło tego całych 50 zł. Następny sezon budowlany już na swoim prądzie- postawili nam docelową skrzynkę. Woda też z własnej studni 30metrów x 100zł/m. Powodzienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 02.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wysłałem do Maksia projekt naszej kuchni. Proszę podziwiać i chwalić. Nam się bardzo podoba. Realizacja 10 000zł + sprzęt AGD. Czy to dużo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.08.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wysłałem do Maksia projekt naszej kuchni. Proszę podziwiać i chwalić. Nam się bardzo podoba. Realizacja 10 000zł + sprzęt AGD. Czy to dużo ?? mozna juz oglądać pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.08.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wysłałem do Maksia projekt naszej kuchni. Proszę podziwiać i chwalić. Nam się bardzo podoba. Realizacja 10 000zł + sprzęt AGD. Czy to dużo ?? Bubu- przez chwilą przesłałm do Maksia projekt mojej kuchni, bo dopiero sobie o niej przypomiałam jak przeczytałam twoją wiadomość. Wysłałam ją Maksiowi, żebyś mógł sobie porównać, choć trudno o porównania, bo wszystko zależy od materialów, ilości szafek itd. Moja kuchnia będzie kosztowała 5700 z montażem, ale bez sprzętu, przy czym: - wszystkie fronty będą drewniane a w tej części od pokoju- barowej z półkami- korpus również będzie drewniany- to nie jest lite drewno tylko sklejane, generalnie jest droższe, ale fronty są płaskie więc ta różnica to rząd ok. 800 zł- mam złe doświadczenia z odklejaniem się okleiny z MDF'u - blat jest szerokości 80 cm a nie 60 cm, bo wchodzi pod okno zamiast parapetu (nie chciałam ciętego) - cena obejmuje uchwyty, listwę oświetleniową i halogeny - cokół i listwa przyblatowa- aluminiowe - zamiast tych półeczek przy piekarniku będą 2 wysuwane szafki typu CARGO - te szafki wiszące będą z matowego szkła z aluminiową ramą- nie wiem czy to dokładnie widać w projekcie - uchwyty- długie poziome relingi jak u Agi Wydaje mi się, że Ty masz więcej szafek niż ja, ale i tak wydaje mi się, że to troszkę drogo, choć moi znajomi pół roku temu zamawiali kuchnię w MDF w salonie w Poznaniu i za mniej więcej taka samą ilość szafek jak ja zapłacili prawie 20 tys., więc trudno wyrokować czy coś jest tanio, czy drogo. My zamawialiśmy u stolarza od kuchni w Szamotułach- średnie miasto powiatowe 30 km od Poznania- więc może im dalej od dużego miasta tym taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts