bob budownik 16.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Moja żona też sie jeszcze martwi o sąsiadów. Mieliśmy górną łazienke zrobić sobie na gwiazdke, ale jak ocieplimy i zaplacimy za schody to chyba z kasą nie wyrobimy a z banku już nie chcemy brać. Pozostanie nam schodzić po naszych nowych schodach na dół. Odsuwa sie też w daleką przyszłość siatka na płot i chodniki przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 17.08.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Odsuwa sie też w daleką przyszłość siatka na płot i chodniki przed domem To akurat norma My też planowaliśmy, że za pieniądze, którymi dysponowaliśmy (czas przeszły!!!) zrobimy jeszcze wiele rzeczy, m.in. utwardzenie wjazdu i terenu za domem, zrobienie bramy wjazdowej i ładnego płotku wzdłuż domu (bo siatkę na 3,5 stronach działki już mamy) i zagospodarowanie ogrodu z nasadzeniami. Niestety- nie wystarczy na to i na inne rzeczy typu: obłożenie schodów zewnętrznych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.08.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Bob, ja ocieplałem. Zajęło to ekipie 1,5 tygodnia. Cena za robociznę - 25 zł/m2. Cena moim zdaniem średnia. Jest to jednak jedna z najlepszych ekip jakie miałem. Jakość wykonanej pracy bliska doskonałości. Sąsiad do dzisiaj nie może wyjść z zachwytu. Wczoraj znienacka przyjechał truck i przywiózł 28 ton drapanego asfaltu (pozostałości po frezowaniu drogi). Do wieczora wszystko to rozrzucaliśmy na naszej prywatnej drodze. Troche czuję w kościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 17.08.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 pozdrowionkawczoraj pytałem o koszty ocieplenia mojego domku, około 10-15 tys. Robota 25 najmniejsza stawka -35 najwyższa. Teraz najtrudniejsze: znaleść dobrego majstra jeszcze na ten rok. Czy Ciebie, Tomku, też tyle wyniosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.08.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Powiem tak, robocizna z materiałem na gotowo, łącznie z ociepleniem fundamentu i marmurek to jakieś 65 zł za metr. takie są ceny tynków niestety. Zdecydowaliśmy się na Kabe, a nie jakieś tańsze specyfiki, bo szef ekipy odradzał. Teraz możesz sobie już łatwo policzyć...Mogę jeszcze rozbić poszczególne elementy: siatka 2 zł/m2, klej 7,5 zł/m2, akryl+grunt 11,5 zł/m2, styropian - wiadomo. Kołki i marmurek też. Marmurek na nasze fundamenty to 3,5 wiadra po 25 kg każde. Tyle, że każdy ma inną wysokość fundamentów. U nas była to powierzchnia 17 m2.Do tego ocieplaliśmy garaż od zewnątrz i jedną ścianę od środka, sąsiadującą z domem. Oprócz tego robiliśmy przy okazji rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 17.08.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 A czy słyszeliście coś o tynkach Fast? U nas w okolicy dość popularne i polecają je w naszej hurtowni- podobno dobra jakość za niewygórowaną cenę, ale ja się na tym nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Wolałam osmolony komin niż stary w ludziach. Ma się rozumieć Czy można jakoś doczyścić klinkier od sadzy? Przy paleniu w kominku to standard, że komin jest okopcony, więc przydałoby się po każdym sezonie oczyścić ten kilnkier. Z moich obserwacji wynika że ten przewód dymowy do którego tera jest podłączony kominek wcale nie jest jakos strasznie okopcony a deszcz łądnie go umył, ten który jest okopcony też się ładnie doczyszcza i mam nadzieję że do następnej wiosny będzie już czyściutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.08.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 U mnie temat tynków zew. jeszcze nie podjęty więc nic nie wiem na dany temat, ale chyba będzie trzeba się rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jack 17.08.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Aga, Gratulujemy pięknego zdjęcia w najnowszym numerze Muratora!!!!! Kasia i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 18.08.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Proszę o szczegóły bo nie mam najnowszego numeru- jakiś wywiad? Aga pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 18.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Od rana czekam aż uchyli ktoś rąbka z tej wielkiej tajemnicy i nic! patrzyłem nawet w necie na strone muratora i tam też nic. Dowiem sie wresczie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 18.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Niestety, Aga to chyba chodząca skromność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 18.08.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 pozdrowienia Czy ktoś z was ocieplal swoje prymulki w ostatnim czasie?? Ten temat chyba jeszcze nie był poruszany, może wiecie jaki jest przybliżony koszt? Mamy ofertę - sam klej 12000 a z tynkiem 17 000 zł. Szukamy dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Jack 18.08.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Najnowszy Murator,str.50,zdjęcie na pół strony,a centralnie na zdjęciu Aga w Prymulkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Aga jeszcze nie ma Muratora, nic nie widziała, wczoraj miałam info że podobno jestem w gazecie ale dzisija pracowałam i gazetki jeszcze nie nabyłam.Ale już dziękuje za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Aga jeszcze nie ma Muratora, nic nie widziała, wczoraj miałam info że podobno jestem w gazecie ale dzisija pracowałam i gazetki jeszcze nie nabyłam. Ale już dziękuje za miłe słowa. gratuluje aga, czytalem artykulik pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 21.08.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 powiedzcie cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 21.08.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 dzieki bubu, ja nie mam tak dokładnych danych, 1 m kw mi wychodzi 68 zł. Ile metrów przyjąłes do obliczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.08.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dzieki wszytskim za Gratulki to bardzo miłe - szkoda tylko że piszący pomylił imię mojego mężusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ważne, że męża nie pomylił. Proponuję, żeby Maksiu umieścił skan artykułu na stronie o prymulkach. Za zgodą Redakcji, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts