mTom 27.10.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Mamy w wiatrołapie na wprost wejścia po prawej stronie. Zmieścił się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.10.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ja też właśnie mam taki pomysł na dodatkowy wieszak, bo jakoś nie wyobrażam sobie wieszania do szafy mokrych kurtek. Pralka już wybrana teraz tylko trzeba wyskoczyć z kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 30.10.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Aga- podeślij mi maila na priva to wyślę zdjęcia. drzwi do samego sufitu- tafla szklana też, ztym że to lustro jest zrobione na zasadzie szyby samochodowej- w razie pęknięcia nie ma niebezpieczeństwa, że posypią się duże ostre kawałki. Wieszak stojący mamy w holu- w rogu ścianki od wiatrołapu i ścianki od łazienki- tam też jest kaloryfer, więc mokre kurtki bardzo szybko schną a wieszak w ogóle nie zawadza- gdzieś chyba miałam zdjęcie to też wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.10.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Emila mój meil w stopce Z góry dziękuje za fotki i czekam na nie z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 30.10.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Zapomniałam, że adres jest w stopce. Zdjęcia już wysłałam- jak obejrzysz to napisz co myślisz, ewentualnie pytania- szczegółowych wyjaśnień udzielę pisemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.10.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 dzięki za fotki Teraz musze już lecieć ale jak spokojnie usiądę to napewno jakieś pytania będą Bo ja jeszcze musze złapać perspektywę bo moje Prymulki to lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.11.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 pozdrawiam wszystkich prymulkowiczów, dzis tylko na sekundke, żeby przypomnieć się że jeszcze żyję. Przepraszam wszystkich tych ktorzy napisali do mnie w różnych prymulkowych sprawach, a których próśb do tej pory nie zrealizowałem. O niczym nie zapomnialem, wszystko czeka na swoja kolej. Narazie jestem zarobiony po pachy, albo i bardziej.Aktualny stan moje budowy do obejrzenia na mojej stronce w galerii, nie mam za bardzo kiedy opisać tego co się działojeszcze raz pozdrawiam i do kolejnego 'przeczytania'maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.11.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witaj Maksiu miło że wpadleś do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar24x 03.11.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam wszystkich forumowiczów dopiero przymieżam się do budowy prymulek ale mam pytanie czy ktoś z was budował prymulki z innego materiału niż kermazyt np. pustaki porothermy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Jam to nie chwaląc się uczynił. Inni prymulkowicze także.Zapraszam do wątku:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=14367&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Oj spadliśmy na drugą stronę Co tam u Was, nikt nic nie pisze wszytscy tacy zapracowani czy tak dobrze się mieszka ze ba Forum już brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.11.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Zimno, wietrznie, prace zewnętrzne czekają na opprawę pogody. Byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Całkiem jak u nas Tylko że u nas jeszcze w środku duzo do zrobienia więc na nudę nie będziemy narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.11.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 U nas też. Chociażby te schody, marmurek i kolorek w wiatrołapie i kosmetyka. Taras przykryty folią czeka na dokończenie fugowania. Podobno od wtorku ma być ładnie.Aga, jaki masz problem z paleniem w kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 A poprostu jak mocno wieje i kręci to dym cofa się do domu, a że kominke jest z płaszczem więc nie mogę go za bardzo nagrzać i trzeba pilnować ognia i ogniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.11.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 No tak. U nas też czasem cofnie. Wystarczy wtedy na szczęście otworzyć drzwi balkonowe... Od wtorku pogoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 No tak. U nas też czasem cofnie. Wystarczy wtedy na szczęście otworzyć drzwi balkonowe... Od wtorku pogoda! U mnie też to wystarcza aledlatego muszę pilnować kominka Gdybym mogła zostawić popielnik uchylony nie było by problemu ale wtdy przegrzewa się woda w płaszczu Mam nadzieję że z tą pogodą to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 06.11.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 No to mnie pocieszyliście- u nas też zdarza się, że jak wieje silny zachodni wiatr, to jest problem z rozpaleniem- trzeba otwierać balkon i cierpliwie czekać, aż się porządnie rozpali i 2 razy cofnęło dym do środka. Byliśmy przerażeni a mąż się wściekał, że w taki ziąb trzeba otwierać drzwi tarasowe, ale teraz się uspokoiłam, że tak bywa. Zauważyłam, że jak spada ciśnienie, to też się gorzej pali- wciska jakby ogień do paleniska i jest słaby cug, ale wszystko do momentu kiedy porządnie się rozgrzeje. Z obserwacji grzewczych: piec mamy ustawiony tak, że w nocy ma być temperatura 18,5 stopnia a w dzień 20,5. Piec nagrzewa o 0,5 stopnia więcej (żeby nie musiał się zaraz znów włączyć) i przechodzi w stan spoczynku. Jak na razie takie temperatury nam wystarczają, bo ja przeważnie się krzątam, sprzątam, coś tam zawsze robię, więc jestem stale w ruchu i nie potrzeba mi więcej. W sobotę rozpaliliśmy w kominku- wieczorem temperatura na parterze wynosiła 22,5 a na górze 23,8 (jak w saunie). Wczoraj wogóle nie rozpalaliśmy bo w domu było wystarczająco ciepło. Wyobraźcie sobie, że od soboty od godz. 11 do chwili obecnej piec się jeszcze nie włączył- dziś rano było 21 stopni na parterze więc piec nie ma po co grzać- TO JEST BARDZO BUDUJĄCE- dom długo trzyma ciepło a kominek pozwala zaoszczędzić gaz, którego cena właśnie wzrosła. W październiku zużyliśmy 49 m3 gazu- rachunek wyniósł 54 zł. Jestem ciekawa ile gazu będziemy zużywać w grudniu, styczniu i lutym i jak dom będzie trzymał ciepło w kilkunastustopniowych mrozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.11.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 U nas takie jazdy z dymem są tylko jak wieje mocny wiatr o zmiennych kierunkach, ale da się z tym żyć Jeśli zaś chodzi o temp w domu to ja jestem zmarźluch i muszę mieć 22 stopnie, ale grzejemy tylko kominkiem. Jeśli zaś chodzi o trzymanie ciepła to u nas też jest dobrze przestałam palić wczoraj około 18 a dzisiaj na dole jest 21,75 Na górze nie mam termometra więc nie wiem jaka jest tam temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 06.11.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 A czym rozpalasz?My używamy białej podpałki do grilla i cienkich szczapek drewna ale musze przyznać, że podpałka sporo dymi i śmierdzi strasznie chemicznie, dlatego wściekamy się przy rozpalaniu, bo jak dym idzie na pokój to potem długo śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts