maksiu 02.06.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 W temacie piwniczki jeszcze.. nie zapomnijcie o jednej drobnej, ale bardzo istotnej sprawie... mianowicie wentylacji... u mnie tez piwniczka jest na scianie poludniowej i przez to odpadla mozliwosci umieszczenia tam otworu wentylacyjnego... i trzeba bylo ciągnąć w ścianie rurę az na dach... ale za to jaki piękny ciąg w tej rurze..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.06.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Maksiu a czy ta wentylacja jest konieczna u mnie na tej ścianie jest komin od kominka może tam będzie można podłączyć wentylację muszę to sprawdzić w projekcie.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.06.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Aga JG: nie rozumiem.. chcesz podłączyć wentylacje do kanału spalinowego komina od kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.06.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 No co Ty nie do spalinowego tylko mam tam też kanał wentylacyjny tak bynajmniej wyczytałam w projekcie.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.06.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ja może z innej beczki.. czy mógłby mi ktoś zeskanować i przysłać projekt prymulek... chciałbym się z nim dobrze zapoznaćpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.06.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Mam skaner pod ręką. Napisz o jakie skany Ci chodzi bo rzuty są na stronie Archonu. Jakieś przekroje itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.06.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 mTom: hmmm wiesz najchetniej caly projekt :D ale nie bede cie przeciazal.. zalezy mi na rzutach (te na stronie sa kiepskie), przekroje...ewentualnie instalacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.06.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Zaraz ślę. Mam nadzieję, że masz jakąś pojemną skrzynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.06.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Niestety poczta wraca: przekroczony limit.Masz inną skrzynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.06.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 mTom: powinno juz byc dobre.. zapchali mi skrzynke zdjęciami ale jakby nie chodzilo to zawsze mozna na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.06.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Poszło na oba adresy. Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.06.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 mTom: ogromne dzięki . dotarlo.. już sie drukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popielarz 04.06.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Witam wszystkich Prymulkowiczów. Śledzę postępy Waszych budów już od dość dawna. Na razie jesteśmy z żoną na etapie zastanawiania się nad tym projektem. Na wakacjach mamy odwiedzić mToma i obejrzeć to, co uda mu się wybudować.Czy ktoś z Was zastanawia się nad pokojem nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Popielarz po pierwsze witam w gronie jeśli śledzisz wątek to powinienes sie doczytac że ja mam taki pokój nad garażem, jeśli masz jakieś pytania to daj znać - odpowiem w miarę możliwości.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popielarz 04.06.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Śledzę, ale nie tak dokładnie. Pamiętałem, że pojawiła się informacja o pokoju nad garażem, ale nie wiem u kogo. Chodzi mi głównie o przejście do tego pokoju - którędy i kosztem jakich pomieszczeń. Czy to będzie sensowne? Jak duży może być ten pokój i o ile będzie tam niższa podłoga. Co z oknami do łazienki? Przepraszam za brak fachowości, ale dopiero wybieramy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Pokój nad garażem będzie miał 24,6 m podłogi 17,6 m pow. użytkowej. przejście zrobimy kosztem łazieni likwidując brodzik i przenosząc umywalki, okno w łazience będzie połaciowe.ćo do podłogi o ile będzie niższa to nie potrafię powiedzieć. Czy to ma sens no coż to już zależy od tego co się zaklada mi ten dodatkowy pokój porostu jest potrzebny Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.06.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Popielarz, za nic nie przepraszaj. Masz pełne prawo o wszystko pytać.Aga, masz racę, problem w tym czy taki pokój jest niezbędny. Nam w tej chwili nie jest, więc go nie robimy. Być moze w przyszłości za lat naście okoliczności zmuszą nas do takiego kroku. Będziemy więc mieli wtedy dom budowany w 2 etapach, a nawet w trzech ponieważ garaż zamierzamy dostawić już po zamieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.06.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 Mtom dokładnie tak My postanowiliśmy wszelkie sparwy budowlane zrobić odrazu a wykańczaćw etapach.Popielarz pytaj pytaj jak wiemy to pomożemy.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.06.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Aga, stosujemy więc różne koncepcje. Obie są dobre.Jakiś czas temu zrobiłem małe podsumowanie. Wyszło mi niestety przekroczenie w budżecie. Z stan surowy z oknami zapłacimy jakieś xxxx tyś więcej niż planowaliśmy. Powód: szalone ceny stali, niewielka podwyżka ceny blachodachówki, zmiana planów odnośnie okien (droższe), nieuwzględnienie w planie pewnych elementów, jak np. drugi wieniec czy dodatkowe koszty zwiazane z kominami itd.Znalazłem jednak tańszą ekipę do dachu. Może więc coś się jeszcze uda z tego uszczknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.06.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Wiesz mTom każdy ma swoją teorię ja poprostu chcę z całym brudem betonowym uporać się od razu bo jak sobie potem posieję trawkę to już nie chcę tego znowu rozgrzebywać Szykujemy właśnie kosztorysy,sprawdzamy oferty banków czyli pomalutku się szykujemy do startu chcemy w miarę możliwości wszystko przemyśleć żeby jak najmniej wyskoczyło później Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts