Aga J.G 11.12.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Na te które pokazywałam w tych drugich nie leży mi szybka U do wczoraj były temperatury dodatnie ale dzisiaj rano był dośc spory mróz i widzę że dzisiejsza noc będzie taka sama, nie wiem dokładnie jakie są temperatury bo nie posiadam termometra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 12.12.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Nasz piec oprócz sterownika ma też czujnik pogodowy na zewnątrz (mała puszka umieszczona we wnęce drzwi wejściowych). Piec ustawia automatycznie parametry grzania w zależności od temperatury wewnątrz i na zewnątrz. W każdej chwili na wyświetlaczu w holu widzę jaka jest temperatura na dworze, jaka w środku, itp.- przydatne urządzonko. Jednak zaryzykowałaś? Bedę trzymać kciuki, żeby wszystko było ok i zeby ominęły cię niemile "niespodzianki". My dziś jedziemy po panele niby nic, taki "mały" wydatek ale jaka radość- chyba już ostatnia z tych budowlanych niestety Wygląda na to, że i nam komin kominkowy spłatał figla- w jednym miejscu jakby tynk "przesiąkł" sadzą- podejrzewamy, że zaprawa pomiędzy cegłami musiała nie dochodzić dokładnie i sadza, która się wewnątrz osadza, znalazła sobie kanalik. Ten "kwiatek" nie jest duży- wielkości ziarnka grochu i taki jasno brązowy, ale jak się powącha to czuć sadzę. Mąż wydłubał w tym miejscu tynk aż do zaprawy i zastanawiamy się, czym można to zabezpieczyć. Macie jakiś pomysł? czy akryl, albo silikon byłyby skuteczny, czy raczej nie? czym uzupełnić to miejsce, żeby tynk nie wciągał ewentualnych "przecieków"? Czekam na wasze pomysły- pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Nie ładnie ze strony Twojego komina My przed otynkowaniem naszego komina, po wcześniejszym umyciu go zasmarowaliśmy całość folią w płynie taką którą się daje na podłogi np. do brodzika ( tak poradził nam fachowiec, który nie dawno robił remont u mojej mamy i też coś takeigo u niej stosował tam była cała historia komina w każdym razie u niej pomogło, a dodam że wykwity były na całej długości komina, która szła przez pokój, ze smrodu można było paść ). Dzieki za kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 13.12.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Dziś wreszcie mogę Wam napisać o czymś, co było dla mnie miłą niespodzianką, a o czym, z racji przesądów, nie chciałam napisać, żeby nie zapeszyć. Jakiś czas temu, przy okazji oglądania strony Archonu- chyba z sentymentu- zauważyłam, że w zdjęciach z realizacji nie ma naszego domku, tj. realizacji Domu w Prymulkach. Postanowiłam więc naprawić ten błąd i podzielić się swoimi zdjęciami, czyli uzupelnić realizacje. Wysłałam więc kilka zdjęć i napisałam kilka ciepłych słów (znacie mnie i wiecie, że mało nie piszę- jak się rozpiszę, to porządnie), opisałam nasze zadowolenie z wyboru projektu, wprowadzone zmiany, itp. Jakież było moje zdziwienie, kiedy otrzymałam maila od Archonu z podziękowaniami za zdjęcia i ciepłe słowa. Poprosili o zgodę na umieszczenie zdjęć w realizacjach i fragmentów listu w nowym katalogu projektów. A najważniejsze......... w podziękowaniu za miłe słowa i zdjęcia postanowili przekazać mi nagrodę w postaci APARATU CYFROWEGO Troszkę trwało zanim aparat przyszedł, dlatego nie chciałam się chwalić wcześniej, ale dziś kurier "zapukał do bram" i wręczył mi przesyłkę z Archonu- śliczny aparacik- cudeńko SONY i plecaczek-lodówka Canona. O ile dobrze pamiętam, to nie miałam nigdy szczęścia do konkursów, ale widać Archon jest dla mnie szczęśliwy, bo kiedyś wygrałam u nich kosztorys na płycie a teraz to- jakbym miała skrzydła to bym chyba wyfrunęła przez okno To by było na tyle. Z budowlanych rzeczy- kupiliśmy wczoraj panele, listwy i takie tam- dziś i jutro, jak tylko uporamy się z kominem, malujemy, a w piątek układamy panele. A potem wszystko obfotografuję moim nowym aparacikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.12.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 wow, Emila, piękny prezencik! Gratulacje. Archon stanął na wysokości zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.12.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Gratuluje prezenciku Bardzo miły gest i dobrze świadczy o firmie Zresztą ja zawsze byłam zadowolona z ich obsługi Ja raczej nie ma szans bo moje Prymule mocno zmodyfikowane Ale bardzo miło że ktoś zanjomy będzie na stronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 14.12.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Ale przecież u mnie też jest sporo modyfikacji- zastanawiam się, czy budowanie według projektu bez modyfikacji jest częstsze? Wydaje mi się, że nie, że świadomy inwestor- a tych jest mam nadzieję więcej- dopasowuje projekt do swoich potrzeb, a każdy projektant ma tego świadomość. Archon rzeczywiście jest porządną firmą, pamiętającą o kliencie nawet po tym, jak kupi projekt. Pani, z którą kontaktowałam się w "mojej" sprawie była niezwykle miła i serdeczna, a jak przesyłka się opóźniała, to zadzwoniła do mnie, żeby osobiście przeprosić za opóźnienie i upewnić mnie, że przesyłka dotrze, choć z ich strony był to przecież prezent i nie musieli się tłumaczyć kiedy mi go dostarczą.Zawsze mile i z sentymentem będę wspominać tę firmę. Nadal walczymy z kominem- okazało się, że na długości połowy cegły ok. 1 m nad powierzchnią podłogi w pokoju na poddaszu, zaprawa nie przylega dokładnie do cegły woda deszczowa znalazła sobie kanalik i wcieka razem z sadzą z komina- bo dziwnym trafem to wyszło dopiero po kilku godzinach padania deszczu. Mąż odkuł tynk w tym miejscu i zabezpieczył to specjalnym silikonem do uszczelniania połączeń w kominkach, kominach i wszędzie tam, gdzie jest bardzo wysoka temperatura- wytrzymałość do 600 stopni. Mamy nadzieję, że to zda egzamin, ale tak czy inaczej trzeba pomyślec o czopuchu na komin, bo w tej chwili jak pada to woda wlatuje do przewodu a jak wieje, to czasem wdmuchuje nam dym do pokoju. Czy wiecie ile taki czopuch z kołnierzem może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.12.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Przyznam szczerze, że nie do końca wiem co to czopuch. My mamy zrobiony daszek, a czapa komina jest zabezpieczona hydroizolacją, żeby przypadkiem nie nasiąkała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 14.12.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 no oczywiście że chodzi mi o ten daszek- tak jakoś to opisałam jako czopuch. No to ile Cie kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.12.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 To jest wyjątkowo tanie. Miałem to robione na zamówienie, ma jakieś ponad pół metra wysokości i kosztowało stówę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnata5 14.12.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dziś wreszcie mogę Wam napisać o czymś, co było dla mnie miłą niespodzianką, a o czym, z racji przesądów, nie chciałam napisać, żeby nie zapeszyć. Jakiś czas temu, przy okazji oglądania strony Archonu- chyba z sentymentu- zauważyłam, że w zdjęciach z realizacji nie ma naszego domku, tj. realizacji Domu w Prymulkach. Postanowiłam więc naprawić ten błąd i podzielić się swoimi zdjęciami, czyli uzupelnić realizacje. Wysłałam więc kilka zdjęć i napisałam kilka ciepłych słów (znacie mnie i wiecie, że mało nie piszę- jak się rozpiszę, to porządnie), opisałam nasze zadowolenie z wyboru projektu, wprowadzone zmiany, itp. Jakież było moje zdziwienie, kiedy otrzymałam maila od Archonu z podziękowaniami za zdjęcia i ciepłe słowa. Poprosili o zgodę na umieszczenie zdjęć w realizacjach i fragmentów listu w nowym katalogu projektów. A najważniejsze......... w podziękowaniu za miłe słowa i zdjęcia postanowili przekazać mi nagrodę w postaci APARATU CYFROWEGO Troszkę trwało zanim aparat przyszedł, dlatego nie chciałam się chwalić wcześniej, ale dziś kurier "zapukał do bram" i wręczył mi przesyłkę z Archonu- śliczny aparacik- cudeńko SONY i plecaczek-lodówka Canona. O ile dobrze pamiętam, to nie miałam nigdy szczęścia do konkursów, ale widać Archon jest dla mnie szczęśliwy, bo kiedyś wygrałam u nich kosztorys na płycie a teraz to- jakbym miała skrzydła to bym chyba wyfrunęła przez okno To by było na tyle. Z budowlanych rzeczy- kupiliśmy wczoraj panele, listwy i takie tam- dziś i jutro, jak tylko uporamy się z kominem, malujemy, a w piątek układamy panele. A potem wszystko obfotografuję moim nowym aparacikiem. Witam, Gratuluje, ale to nie jedyna Twoja nagroda od Archonu - pierwsza to ,,I nagroda za wypowiedż z kwietnia 2005 r." P.S. Moja była najciekawsza w grudniu 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.12.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Byłam na stronce Archonu i bardzo mi się podoba znajomy domek na fotkach Ale do wypowiedzi to już nie dotarłam zaraz pobiegnę poczytać I jeszcze raz gratuluje Wam dziewczyny Co do silikonu to u nas przy uszczelnieniu połączeń przy kominku jakoś się nie sprawdził i dlatego potem daliśmy folie aluminiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 14.12.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Gratuluje, ale to nie jedyna Twoja nagroda od Archonu - pierwsza to ,,I nagroda za wypowiedż z kwietnia 2005 r." P.S. Moja była najciekawsza w grudniu 2005 Tak- za to dostałam płytę z kosztorysem dla Domu w Prymulkach. A Tobie co przysłali? Zobaczymy jak u nas sprawdzi się silikon- modlę się, żeby nic już nie ciekło- pogoda kiepska, wilgotno, ciężkie powietrze i wiatr w komin- troszkę nam śmierdzi sadzą od dwóch dni Mój płaszcz, który wisiał w holu roztacza woń kocmołucha Nawet w pracy czuję więc "ciemną stronę" naszego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.12.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 U nas jak nie byuło wkładu też tak było teraz problem zniknął Choć czasami jak włąsnie jest wilgotno wyczuwam delikatna woń w pokoju córki, ale rodzina twierdzi że jestem przewrażliwiona bo oni nic nie czują Zawsze było wiadomo że mam lepszy węch od nich ale to zasługa dwóch przebytych ciąż, szczególnie po drugiej mi się węch bardzo wyostrzył Ach i nie pisałam wcześniej bo jakoś mi umknęło Kiedyś wspominałam że jak mocno wieje to mamy cofkę i dym w salonie, zarządziłam zdjęcie z komina strażaka i problem zniknął Cały czas czułam że ten strażak za wolno się kręci i wtedy wiatr wtłacza dym do domu a teraz tam gdzie wieje tam dym leci Musimy tylko opatentować jakiś daszek żeby do środka komina nie padało Ale na razie nie ma z tym problemu bo codziennie palimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 14.12.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 co to jest ten strażak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.12.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Takie ustrojsttwo na dachu wygląda jak hełm strażacki i się kręci niby poprawia cug w kominie u nas jakoś nie poprawiał Jak będe miała chwilkę to może znajdę w necie to pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnata5 14.12.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Gratuluje, ale to nie jedyna Twoja nagroda od Archonu - pierwsza to ,,I nagroda za wypowiedż z kwietnia 2005 r." P.S. Moja była najciekawsza w grudniu 2005 Tak- za to dostałam płytę z kosztorysem dla Domu w Prymulkach. A Tobie co przysłali? Zobaczymy jak u nas sprawdzi się silikon- modlę się, żeby nic już nie ciekło- pogoda kiepska, wilgotno, ciężkie powietrze i wiatr w komin- troszkę nam śmierdzi sadzą od dwóch dni Mój płaszcz, który wisiał w holu roztacza woń kocmołucha Nawet w pracy czuję więc "ciemną stronę" naszego kominka Witam, Projekt altanki,kolornik i roczną prenumeratę Ładnego Domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.12.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Gratulki dziewczynu jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 15.12.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Nasz pokój jest już pomalowany- ma śliczny słoneczny żółty kolorek o nazwie "szafranowe słońce"- w jednym miejscu- na kominie, gdzie był ten zaciek nie wygląda idealnie- musimy pomysleć co zrobić i cos zrobić, ale nie widać tego mocno więc o dziwo mi nie przeszkadza. Dziś układamy panele. Lampę już też mam- upatrzyłam na wyprzedaży w Leroy- fajna, szklana, w kształcie lodowego sopla i przeceniona ze 150 na 50- z ekspozycji Zastanawiam się, jakie będzie tymczasowe przeznaczenie tego pokoju (póki nie urodzi się przyszły lokator )- może pokój taneczny, albo gimnastyczny- tylko że skąd wziąć zapał w te wstrętne, szare dni? aaaa zapomniałam- zimowa suszarnia na pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.12.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Trzeba szybciutko postarać się o lokatora i urządzać mu pokoik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts