HenoK 02.09.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Będę wdzięczna za każdą podpowiedź od osób,którzy wybudowali, budują, lub jak ja zamierzają budować ten dom. w tym roku zamierzam uzbroić działkę (niestety nie jest!) i uzyskać pozwolenie na budowę. W przyszłym zamierzam rozpocząć budowę i w zależności od funduszy (trochę kiepsko ) zakończyć w 2005. Zastanawiamy się z mężem tylko z jakich materiałow budować tak jak w projekcie czy zmienić technologię. Niestety jesteśmy laikami w tym temacie i szukamy rad jak ten problem rozwiązać. Zajrzyj do wątku Dom "W Prymulkach" z pracowni ARCHON - kilka osób na tego domu się tam wypowiadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.09.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Zapraszamy do naszego wątku Dom "W Prymulkach" z pracowni ARCHON ja co prawda jeszcze nie kupiłam tego projektu , ale bedzie na pewno ten mam zamiar kupic w przyszłym tygodniu.Kolega Zalmar ma juz projekt właśnie jest w adaptacji i budujemy w tych samych rejonach tzn. ja i Zalmar ,chętnie porozmawiamy i wymienimy poglądy. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.09.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Widzę że nikt nie buduje naszych prymulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.09.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2003 Cześć! Muszę się pochwalić że właśnie zakupiłam projekt Prymulek.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.09.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 A to ci niespodzianka! Od roku szukam kogoś kto buduje prymulki i wreszcie jest i to od razu kilka osób.A więc buduję, nawet już dosłownie. Skończyłem fundamenty i jak Bóg da w przyszłym roku dźwigam ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.09.2003 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Cześć !Bardzo mi miło że ktoś sie odezwał kto juz zaczął budować prymulki możesz cos napisać o kosztach które już poniosłeś ? A gdzie budujesz ? Jakie masz wrażenia po wybudowaniu fundamentów? Pozdrawiam Aga. Pisz pisz jak sytuacja wygląda na bierząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.09.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Buduję w Małopolsce zachodniej. Projekt, kiedy kupowałem, był jeszcze bez garażu, więc kazałem doprojektować. Garaż ma płaski dach, który jest jednocześnie tarasem. Generalnie wybraliśmy prymulki ze względu na prostotę konstrukcji i niskie koszty budowy. Jak już pisałem, mam gotowe fundamenty wykonane metodą tradycyjną, czyli beton towarowy + pompa. W sumie koszt zamknął się w kwocie xxxxx, z tym że budowałem metodą gospodarczą (nie załapałem się już na ulgę).Po wybudowaniu fundamentów mam wrażenie, że z domu zrobił się domek. Jakieś takie małe.Jeżeli masz jakieś pytania, to pytaj, pytaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.09.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Obejrzałem sobie wasze prymulki i stwierdzam że ten projekt jest baaaardzo podobny do mojego indywidualnego, aczkolwiek moj jest troszke większy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.09.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Powiedziałbym nawet, że baaaaaaaaaaaaaardzo podobny.Czy to był projekt robiony na zamówienie? Jeżeli tak, to na czym się wzorowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.09.2003 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Tak, projekt był robiony na zamowienie, a wzorowac sie nie wzorowalismy na niczym, zaniosłem do architekta narysowany olowkiem odrecznie rzut domu ktory wypracowalismy wspolnie z zona, tak wiec to nasza wizjapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 24.09.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Maksiu, mam więc kilka szczegółowych pytań:1. Jak wyszła powierzchnia dachu, a co za tym idzie jaki był koszt więźby?2. Jaką metodą wykonywałeś strop? Wciąż stoję przed dylematem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.09.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 mTom:1. zeby najpierw wprowadzic Cie w temat, moj dom to prostokąt o wymiarach 11,04x9,24, więc jest troszke wiekszy niż projekt Prymulekkąt dachu to 42 stopnie, a wiec powierzchnia dachu wraz z gankiem to okolo 185 m2, cały dach, a wiec materialy (drewno, dachowka Euronit i wszystko inne, bez ocieplenia) +robocizna kosztowała mnie okolo 28 tys..samo drzewo to wydatek okolo 6,5 tys..2. strop mam z płyt kanałowych potocznie zwanych żerańskimi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławomir Szadkowski 24.09.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Czy ktoś buduje może dom w Prymulkach firmy Archon? Ja ruszam na wiosnę. Mam nadzieję, że ktoś się odezwie, co pozwoli wymienić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 24.09.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Ja buduję.Sławku, parę tematów niżej masz dyskusję o prymulkach. Proponuje się tam przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 24.09.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Dzięki. Pytam o ten dach (mam 170 m2) ponieważ ostatnio dałem do wyceny więźbę i facet zaśpiewał mi 3100 za drewno czyli całkiem dobra cena. Mam to szczęście mieszkać nie daleko gór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.09.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 mTom: no niestety ja mam to nieszczescie mieszkac daleko od gor..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 25.09.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Niedawno kupiłam razem z mężem projekt prymulki i daliśmy do znajomego budowlańca o opinię. Jego głównym postulatem było wydłużenie domu o 8 cm i zlikwidowanie schodów zabiegowych. Mam pytanie jak tą sprawę rozwiążesz w swiom domku. Zostawiasz schody zabiegowe czy coś zmieniasz? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 25.09.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 ups.. oczywiście o 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Ja wprawdzie buduję zawilce-ale to troszkę większa wersja prymulek.Wydłużyliśmy dom o 50 cm,zlikwidowaliśmy schody zabiegowe-jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 25.09.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Mam już fundamenty, domu nie wydłużyłem. Dobudowałem jedynie dość duży garaż. Co do schodów, muszę przyznać, że odpowiedają mi takie jakie są. Może do przyszłego roku mi się zmieni. Zamierza natomiast zrobić go troszeczkę wyższ, tak abym mógł stanąć wyprostowany na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts