emilag 25.05.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 My nic nie podnosiliśmy- mamy tak jak w projekcie- Kierownik Budowy, który adaptował nam równiez projekt, namówił nas, żebyśmy tego nie robili, bo jego zdaniem domek straci urok i proporcje które ma wyjściowy projekt. Dzięki temu mamy duży ganek i dość nisko opuszczony dach. http://212.244.189.200/pics/prymulki/emilka/02_elewacja.jpg Jak spojrzysz na projekt, to dolne krawędzie daszku są równo z dolną krawędzią połaci dachowej- my i tak mamy daszek obniżony i powiększony. U nas ta przestrzeń przy ściance jest mało użytkowa i niezbyt wygodna, ale pokoje na poddaszu i tak są spore, więc jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Brzóska- jeśli chcesz zobaczyć mój domek, wejdź sobie na stronę Maksia- tam są zdjęcia Zaprzyjaźnionych Prymulek, a to jest bezpośredni link do moich zdjęć:http://212.244.189.200/index.php?id=pr_emilka[/img][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 25.05.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Zdjęcia oczywiście już przeglądałam i to nie raz. Nasz architekt namawia nas na podwyższenie, ale ja się zastanawiam i obawiam coby domek nie stracił uroku. Czyli ile mierzy u Was ta ścianka?Bardzo podoba mi się wasz ganek, możecie zdradzić wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 25.05.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Tomku- dokładnie tak. jestem takiego samego zdania, co zresztą widać po moim domku- do prymulek pasuje drewno, dlatego ogrodzenie na przodzie i brama będzie z klinkieru i drewna. Przęsła będą z drewnianych sztachetek i nikt mnie zmusi do kutego płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 25.05.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Wymiarów ganku nie pamiętam- postaram się dziś zmierzyć. Ściankę też ale wydaje mi się, że metra nie ma, tzn. była robiona wg projektu i miał ok. 1 metra, ale zminiejszyła nam się po położeniu posadzek, podłogi, ociepleniu poddasza i przywierceniu płyt gk, czyli i z góry i z dołu. Podejrzewam, ze może mieć ok. 80 cm, ale pewna nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 25.05.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Co ma na celu twoja tajemniczość Maksiu? Zdradź nam rąbek tajemnicy- my wszyscy zawsze się chwalimy planami i zamierzeniami nie mogę.. jak tylko będę mógł to na pewno napisze pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 28.05.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witajcie po weekendzie! U nas w sobotę skoro świt zjawiła się pani architekt, tym razem dotrzymała słowa.I przywieźli nam pustaki na działkę.Okazało się,że nie te które zamówiliśmy. Mieliśmy zamówione nasze polskie porotherm, a przywieżli niemieckie porothon.Czy ktoś orientuje się w różnicy tych pustaków?i które sa lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.05.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jak dla mnie to każdy materiał na ściany jest dobry. Otynkujesz i zapomnisz z czego masz dom. Pytanie tylko - czy są w tej samej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 28.05.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cena ta sama ( 11 zł za sztukę, nieźle co?).Ale i tak już z tą hurtownią się pożegnaliśmy, transport miał być gratis, a policzyli za jeden 150zł - były 3 transporty. Po czym chcieli od nas wydębić za palety (o tym też wcześniej nie było mowy), ale się nie daliśmy i nie zapłaciliśmy.Teraz już wiem, że ta hurtownia zdziera na czym może, ale niestety tylko tam znaleźliśmy i tak najtańszy materiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 29.05.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Przed chwilką wysłałam do Maksia zdjęcia- ekipa skończyła, rozliczyliśmy się i jesteśmy bardzo zadowoleni, zarówno z powodu tego, że mamy już to za sobą jak i z pracy i wykonania ekipy. Budżet, jak zawsze zresztą, nieco przekroczony- założyłam ok. 11 - 12 tys. a kosztowało nas to 13.720, co przy ok. 170 mkw utwardzenia daje ok. 80 zł za mkw. Ale najważniejsze że z głowy. W tym tygodniu musimy jeszcze posprzątać po robocie- wszystkie materiały, w tym piach, kostka, obrzeża a potem jakieś gruzy leżały na poboczu drogi- musimy teraz przywrócić pobocze do stanu sprzed prac, oczyścić rów, bo masa w nim naszych śmieci po robotach, dokończyć odprowadzenie deszczówki do rowu, uprzątnąć działkę, także sami widzicie- robota non stop. Zrobiłam też zdjęcia naszego domku ogrodowego. Kupiłam już roślinki i lampy ogrodowe do naszej "łezki" przy tarasie (to coś chwilowo wypełnione piachem) - myślę, że dziś je posadzę i zrobię zdjęcia w pełnej okazałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.05.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Przed chwilką wysłałam do Maksia zdjęcia- no i już można je obejrzeć.. link jak zawsze: http://www.dommaksia.pl/index.php?id=pr_emilka pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 29.05.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 No gratulacje, kawał roboty znowu za Wami, a efekty widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.05.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Budowa domu to nie są przelewki. Znam takich, którzy w trakcie się zniechęcili... Ale nigdy bym nie wrócił do bloku. Taka refleksja mnie naszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.05.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam Was po przerwie U nas totalny brak czasu Elewacja nie skończona bo zabrakło tynku ale czas oczekiwania to około 3-4 tygodnie ( zresztą to teraz norma ). Więc ekipa poszła do sąsiada wróci w swoim czasie Ogrodzenie nie dokończone ponieważ cały czas czekamy na ziemię,o którą na naszym terenie strasznie ciężko Opaska wokół domu tez nie dokończona bo stoimy z elewacją W domu bałagan bo mamusia cały wolny czas poświęca młodszej córce, która przygpotowuje się do konkursu pianistycznego w Chrzanowie - 31.05. Także jak widać wszystko rozgrzebane i nic nie skończone I muszę Wam powiedzieć że budowa nauczyła mnie dużo cierpliwości a może to dlatego że mieszkamy w każdym bądź razie wcale mnie nie denerwuje ten stan rzeczy A teraz się pochwalę stałąm się posiadaczką Prawa Jazdy czekam własnie aż mi je wydadzą W związku z tym będziemy mieli nowy wydatek czyli zakup autka, więc w tym roku zakończymy chyba prace na zewnątrz na obecnym etapie czyli nadal zostaniemy bez kostki ale są kamyczki i nie ma błota a to najważniejsze Jak tylko znajdę chwilkę to popstrykam zdjęcia i umieszczę w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Tak się rozpisałam że zapomniałam pochwalić innych Prymulkowiczów za ich nowości Tomeczku bardzo ładne barierki i ja też proszę o więcej fotek Emila kostka wyszła rewelacyjnie Gratuluje pomysłowości Maksiu trzymam kciuki za wszystkie nowe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 29.05.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Aga- no wreszcie się odezwałaś- cieszę się że żyjesz Gratuluje prawka - w obecnych czasach to duże osiągnięcie- Dodzie się nie udało a Tobie tak!!! Ja co prawda mam prawko od prawie 10 lat i czynnie go wykorzystuję, ale dopiero teraz kupiliśmy drugi samochód- mojego "aniołka" mam już od miesiąca i nie wyobrażam sobie, że mogłabym go nie mieć- człowiek to się jednak do dobrego przyzwyczaja bardzo szybko. Aga- kostka nie zając, nie ucieknie. Nasz zając co prawda już leży, ale mieliśmy plany zrobić jeszcze ogrodzenie przez domem i bramę wjazdową, ale zakup samochodu znacznie oddalił ten etap w czasie. Przecież nie od razu Rzym zbudowano, prawda? Popstrykaj zdjęcia koniecznie- ja dziś planuję obsadzić moją 'łezkę", to też pstyknę Jak tam córcia? Musiała zrobić niesamowite postępy skoro bierze udział w konkursie? Lubi to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.05.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Aga, jedziesz z córką do tego Chrzanowa?My tymczasem przygotowujemy się do ostatniej dużej roboty w środku domu - schodów. Póki co są betonowe i powoli zaczęliśmy się przyzwyczajać. Był facet wycenił i mamy podjąć decyzję: dąb, buk, barierki takie, siakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.05.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Tomek jadę oczywiście Czekam na Twoje wyceny bo ten temat też nas interesuje Emila młoda chyba jeszcze sama do końca nie wie czy to lubi ale postępy ma szczgólnie jak posłuchałam oststnio na popisach inne dzieci to widzę różnicę Cóż mnie też nie udało się zdać za 1 razem ale najważniejsze że już mam to za sobą Nam poprostu przez młodej szkołę zaczęło brakować drugiego auta więc musiałam się zmobilizować Emila wiesz jak to jest człowiek chciałby mieć wszystko ale i tak jestem bardzo dumna z tego co udało nam się osiągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 30.05.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 I masz z czego być dumna, bo oprócz budowy musicie myśleć jeszcze o dziewczynkach, bo to one są najważniejsze. A co do prawka, to ja zdałam za trzecim razem, więc jesteś ode mnie lepsza, ale z doświadczenia wiem, że egzamin nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, tzn. że człowiek najlepiej się uczy jak już jeździ- ja jeżdżę nie tylko osobówką ale też busem dostawczym z pełną budą, dzięki czemu nauczyłam się wszystkie manewry wykonywać tylko przy użyciu bocznych lusterek- to bardzo ułatwia wszystkie manewry (jak ja chodziłam na kurs to uczyli używać tylko wstecznego lusterka ) Swego czasu największym moim marzeniem była przejaźdźka tirem- do dziś nie spełnione ale kto wie, może kiedyś... tylko że teraz marzenia mam inne Miałam wczoraj sadzić, ale okazało się, że kabel do 1 lampki jest za krótki- trzeba dokupić, ale nie mogłam jeszcze sadzić. Dziś to zrobię. Wczoraj za to malowałam meble ogrodowe impregnatem, więc dzień nie był stracowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Emila moim marzeniem jest samochód terenowy ale na razie będę się musiała zadowolić czymś mniejszym w bardzo przystępnej cenie A dziewczynki są najważniejsze pewnie gdyby nie one nigdy nie było by tej całej budowy Są motorem do wileu działań, nawet do zdobycia prawka I to z nich jesteśmy najbardziej dumni bo to bardzo fajne dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts