Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas działka przeorana i poddana glebogryzarce- jak ją wczoraj zobaczyłam to oniemiałam, bo nie wiedziałam, że mamy taaaaką dużą działkę- te nierówności, chwasty i zarośla skutecznie ją "zmniejszały". Przeraziłam się zatem rozmiarem naszego przyszłego ogrodu. Ale jakoś się przyzwyczaję. Pozostaje nam teraz poczekać, aż chwasty zaczną znów porastać ogród, potem randap, 2 tygodnie czekania, potem raz jeszcze glebogryzarka (już mamy umówioną) a potem pozostaje kosmetyka, wyrównanie, ubicie i można siać lub układać trawę- oczywiście pod warunkiem że pogoda będzie sprzyjać i zamiast upałów i skwaru na niebie pojawią się chmurki :D :D :-?

Nasza koncepca co do frontowego ogrodzenia już się ugruntowała. Czekamy na murarza, który miał nam wylać fundamenty i wymurować słupki- klinkier cały czas czeka- ale wiecie sami jak jest z fachowcami- pełnia sezonu więc nikt się nie kwapi do takiej małej robótki :cry:

Płot, tzn. przęsła, z pewnością drewniane, ale czy to będą pionowe sztachetki czy poziome deski tego jeszcze nie wiem. Brama z pewnością przesuwana w całości w stronę domu wzdłuż płotu. W poniedziałek podeślę parę zdjęć obecnego stanu ogrodu- wygląda niczego sobie- gładka, płaska, niczym nie porośnięta powierzchnia uwydatniająca nasze 1085 mkw. :D :D :D

Ja też nabrałam dzięki budowie cierpliwości- kiedyś zawsze wszystko musiało być tu i teraz a obecnie wiem, że pewnych rzeczy nie przeskoczę i że muszę na nie poczekać i już mnie to tak nie drażni jak kiedyś

Budowa uczy cierpliwości i pokory wobec tego, na co nie ma się wpływu :D :D :D

Aga a kiedy się pochwalich nowymi zdjęciami? Czekam z niecierpliwością :D

Co robicie w wakacje? Czy urlopy poświęcacie na wykańczanie prymulek i prace ogrodowe, czy wybieracie się gdzieś?

Wybieramy się nad morze.

Przeznaczaniu urlopów na prace budowlane mówimy stanowcze dość!

Jestem jak najbardziej za :D :D :D

My przysięgliśmy sobie, że w tym roku wyjedziemy gdzieś na bank. Z tą jednak różnicą, że jako rdzenna pomorzanka polskiemu morzu mówię "nie" i wybieramy się albo w góry (Pieniny) albo na jakieś wakacje za granicą, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy (decyzja mocno uzależniona od sytuacji finansowej w sierpniu :wink: )

Emila zbieram sie do tych fotek ale jakoś mi nie idzie :o :roll: obiecuje jednak poprawe 8) tylko nie obiecuję kiedy :-? :oops:

Co do wakacji My już w tatym roku powiedzieliśmy stanowcze NIE i w tym roku nie może być inaczej :)

Wybieramy się do Chorwacji :) Mam nadzieję że będzie to udany urlop :)

Wybieramy się nad morze.

Przeznaczaniu urlopów na prace budowlane mówimy stanowcze dość!

w które okolice nad to morze, jesli mozna wiedziec?

pozdrawiam

m.

Widzę Maksiu że czekasz na odwiedziny :wink: :)

no może wreszcie ktoś dotrze na daleką północ :D :D :D

pozdrawiam

m

Maksiu, w okolice Bubu. Może za rok skoczymy do Świnoujścia, to na bank masz nas na głowie. :wink:

Emila, jak Pieniny, to polecam Szczawnicę. Byliśmy ostatnio...

My też tam byliśmy ale wolimy Krościenko- to zaledwie żabi skok przez Dunajec ale miejscowość mniejsza i o wiele spokojniejsza :D

:lol: :lol: :lol:

Widzę że jedziecie w znajome okolice :)