Aga J.G 28.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Aga, niech zgadnę. Wyjeżdżacie na stałe do Norwegii? Norwegia to nie moje klimaty ja jestem ciepło lubna więc ta opcja odpada Maksiu możesz strzelać żeby potem nie było że własnie to miałeś na myśli jak już zdradzę tajemnicę Witam wszytskich Nowych Prymulkowiczów i podpisuje się pod tym co napisła Emila Oczywiście trzymam za Was kciuki - tradycyjnie no to moze zeby nie psuc zabawy napisze na priva? pozdrawiam m. Zdradzę tylko że Maksiu nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 28.06.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Zdradzę tylko że Maksiu nie trafił a tak prosto z mostu?, nie można było napisac inaczej? np. że maksiu był blisko, ale delikatnie minął się z prawidłową odpowiedzią :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 29.06.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A ja mam inną koncepcję- myślę, że Aga tak się rozkręciła przy budowie domu, zrobiła prawko, kupiła samochód i myślę, że albo zmienia pracę, albo podejmuje się jakiegoś nowego zadania- może własna firma albo cos w tym stylu. Jednego jestem pewna- branży nie zmieni Czy mam choć cień racji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.06.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 W takim razie, Aga wykorzystując swoje budowlane doświadczenie, zostanie deweloperom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 29.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 a czy moglibyście podzielić się swoim doświadczeniem w kwestii pokryć dachowych - czym przykryliście Prymulki - i z jakich firm macie pokrycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Zdradzę tylko że Maksiu nie trafił a tak prosto z mostu?, nie można było napisac inaczej? np. że maksiu był blisko, ale delikatnie minął się z prawidłową odpowiedzią :D pozdrawiam m. Maksiu niby można tylko Twoja odpowiedź jest starsznie daleka Choć mam nadzieję że kiedyś się spełni Emila ja zawsze mam w głowie dużo pomysłów tylko różnie bywa z szybkościa ich realizacji Powiem że z pracą też nie ma to nic wspólnego Branży też raczej nie zmienię, a nawet mam zamiar podnościć swoje kwalifikacje ( jak się dostanę ). Co do pokryć to My mamy na dachu dachówkę cementową Euronit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 29.06.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 i jak się sprawuje euronit, opinie na temat tej firmy są podzielone, ale też się na nim zastanawiamy, co prawda nie wiem czy uda się go gzdzieś dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Nie mamy do dachówki żadnych zastrzeżeń, leży na dachu drugi rok i nie widzę żeby coś się z nią działo, zresztą chyba widać na fotkach że wygląda cały czas tak samo Ekipa która kładła ją na dachu też nie miała zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 30.06.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 dzięki - my możemy mieć: braas albo tondach, ewentualnie trost, ale ta ostatnia nie dość, że cenę ma kosmiczną, to jeszcze nie bardzo potrafię znaleźć kogoś, kto ma to już na dachu i może coś sensownego powiedzieć . inne rodzaje nie wchodzą w grę ze względu na braki w składach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 01.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 hejka! A wiec murarz wziął projekt, policzy i powie diokładnie, może nawet to nie będzie 20tys. a ciut mniej. Zrobi wszystko pod dach. Teraz musimy dokupić materiałów, bo przez to powiekszenie powierzchni nam zabraknie. Tymczasem rozbieramy stare zabudowania na tej działce, jeszcze chcemy coby murarz ocenił cegłę z rozbiórki budynku gospodarskiego - może się nada na działówki.I czekamy na pozwolenie ze starostwa. Emila ztego co pamietam braliście kredyt w PKO BP? mam pytanie, czy oni sami robią kosztorys budowy, czy zadowalają sie przedstawionym przez inwestora kosztorysem?Myśleliśmy zawsze o kredycie w Millenium, ale oni są bardzo drobiazgowi, dwie znajome rodziny mają u nich zaciągniety kredyt na budowę i same problemy.I w ogóle jak ktos z Was ma jakieś dobre rady w tym temacie to chętnie wysłucham. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 01.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Aga, oglądałam zdjęcia, fajne, też już bym tak chciała. Mam do Ciebie pytanko o wymiary ganku, tzn. o odległość słupków od ściany i odległość między słupkami. Chcę porównać z naszym gankiem, bo obawiam się, że jest ciut mały.Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.07.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Emila ja zawsze mam w głowie dużo pomysłów tylko różnie bywa z szybkościa ich realizacji Powiem że z pracą też nie ma to nic wspólnego Branży też raczej nie zmienię, a nawet mam zamiar podnościć swoje kwalifikacje ( jak się dostanę ). Aga- to może idziesz na studia? (o ile nie zrobiłaś wcześniej ) Jeśli tak to gratuluję i podziwiam. U nas jest dachówka ceramiczna Roben w kolorze miedź. Jesteśmy bardzo zadowoleni, nic się nie dzieje i pięknie wygląda. Brzóska- zaczęliśmy od Millenium bo był najatrakcyjniejszy ale dużo papierologii a gwożdziem do trumny dla tego banku są rzeczoznawcy wyjęci chyba z rzeczywistości warszawskiej albo bogatych osiedli poznania- ów rzeczoznawca stwierdził, że za kwotę kredytu czyli 200 tys, którą chcemy na budowę, to my ledwie surowy stan zrobimy i on wie lepiej, że za tę kwotę nie da rady wykończyć. Dziś to może miałby rację ale w 2005 to było realne, czego jestesmy najlepszym przykładem. Tak piętrzyli problemy (babka od kredytów kazała mi samej dzwonić do rzeczoznawcy i wyjaśniać te bzdury - czujecie- klienta mają za przeproszeniem głęboko w d...) Poszliśmy więc do starego dobrego PKO BP (gdzie od lat mieliśmy konto). PKO zaproponowała takie warunki, że Millenium może się schować. Co innego strona internetowa z ogólnymi warunkami a co innego osobiste spotkanie i to do tego jak jesteś u nich stałym klientem- doradzają co zrobić, żeby obniżyć koszt kredytu itp. Bardzo miła współpraca. Kosztorys chcą tylko inwestorski- np. od KB, rzeczoznawca określa stan budowy po ludzku a nie z kosmosu Z czystym sumieniem polecam PKO BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 02.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 My też obstawiamy PKO BP. Powiedzcie, czy to jest normalne, że dachówka cementowa dolna krawędź ma trochę niedokładnie odlaną, czy też to jest po prostu bubel z okresu boomu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 02.07.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Cześć, Od jakiegoś już czasu buduje swoje prymulki w Otwocku pod Warszawą. Wcześniej oczywiście przeczytałem cały wątek im poswięcony na forum.Zmian w projekcie w zasadzie nie wprowadzaliśmy poza drobnymi:- ze względu na bardzo wysoki poziom wód gruntowych prymulki posadawiamy na płycie fundamentowej- ze względu na nasze i ekipy preferencje na ściany będzie PTH 25 + 12 cm styropianu- jak wyżej - kryjemy dachówką cementową Euronit Profil SPozdrawiam wszystkich budujących dom w prymulkach. Czasem poproszę o radę. Czasem w miarę możliwości coś doradzę Budujemy za kredyt w PKO BP. Aktualnie mamy już płytę fundamentową i jakieś trzy warstwy cegieł. Jescze raz Was pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.07.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witamy nowego Prymulkowicza- zapraszamy częściej na forum i trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ja też witam nowego Ptymulkowicza Także polecam kredyt w PKO BP Naszej dachówce nic nie odstawało Emila wybieram się na specjalizację, ale to akurat jest dodatek Główny pomysł jest całkiem inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 02.07.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 dzięki - muszę w takim razie sprawdzić w innych hurtowniach czy te dachówki wszystkie tak wyglądają.... z waszych doświadczeń wynika, że powinny być raczej równo wykończone. jak tak dalej pójdzie to kupimy TROST'a bo przynajmniej normalnie wygląda, mimo że jest 50% droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZÓSKA 02.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Dzięki za porady, coraz bardziej skłaniamy sie do PKOBP.Znajomi w Szamotułach mają tylko same problemy z rzeczoznawcą z Millenium, przyjeżdża super wozem i tylko komplikuje im życie, cały czas się czepia i przez to opóźniają im się wypłaty kolejnych transz.A przez to wszytko sie opóźnia. Czy PKO roiłi Wam takie jazdy z wypłatami kolejnych transz?I jeszcze raz prośba o wymiary ganków! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.07.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Kiedy staraliśmy się o kredyt w Millenium, przed rozpatrzeniem wniosku jest wizyta rzeczoznawcy na działce. Facet przyjechał super terenowym wozem co najmniej za kwotę, która my chcieliśmy na budowę i twierdził, że za 200 tys. nie mam możliwości wybudować domu, dlatego pokusiłam się o stwierdzenie, że rzeczoznawcy sa wyjęci z rzeczywistości warszawskiej albo bogatych osiedli poznania. To skandal, bo przecież jesteśmy normalnymi ludźmi, którzy chcą postawić mały, skromny dom a nie pałac. Pamiętam, że żeby dostać kredyt w Millenium na 200 tys. musielibyśmy wykazać się ok. 100 tys. wkładu własnego. Paranoja jakaś. Poza tym, najbliższy oddział w Poznaniu, więc znów problemy z dojazdami przy załatwianiu formalności i niezbyt pomocni pracownicy, którzy jak pojawia się problem to raczą śpiewką w stylu "my nie mamy na to wpływu, system odrzucił, centrala w w-wie nie wydała zgody, rzeczoznawca oszacował i my nie mamy na t wpływu, itd." Cóż to za bank i co to za pracownicy, którzy nie mają wpływu na swój system informatyczny albo na firmy / osoby, którym zlecają działania (czyt. rzeczoznawców) I dodam, że moja opinia nie jest odosobniona, bo kilku znajomych, którzy rozważali ten bank dość szybko na ich szczęście też się wycofało. W PKO nie było żadnych problemów z wypłatą trasz- jednego dnia zgłaszałam zamiar wzięcia kolejnej transzy, w przeciągu kilku dni przyjeżdżał rzeczoznawca, który zawsze wyceniał nam stan budowy na o wiele więcej niż my rzeczywiście wydaliśmy a po jego wizycie najpóźniej w 2 dni pieniądze były na koncie. Kasowali co prawda za wizytę rzeczoznawcy 80 zł, ale my chyba mieliśmy 3 albo 4 transze, więc to koszt niewielki a rzeczoznawca albo wizytował jak nas nie było więc nie stwarzało nam to żadnych problemów, a jak go raz spotkaliśmy to był niezwykle uprzejmy i sympatyczny. Życzył nawet powodzenia z ekipami i szybkim zakończeniem budowy. Pomimo, że to stary bank, to warto postawić na sprawdzone Aga- nic już mi zatem nie przychodzi do głowy A może Ty z córką do muzycznej idziesz? Może tak cię to granie wciągnęło, że odkryłaś w sobie pokłady talentu muzycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Wymiary ganku podam wieczorkiem bo dopiero niedawno z pracy wróciłam Trochę długo tam garowowałam ale czasami tak bywa My też w PKO nie mieliśmy problemu z wypłatą transz i rzeczoznawcą ( był bardzo miły rzetelny, zawsze na czas ) Pieniązki też były wypłacane szybciutko w ciągu 1-2 dni Emila dowiesz się mam nadzieje że już na jesieni Myslę że Was nieźle zaskoczę A ziemi jak nie było tak nie ma, ekipa od tynku też jeszcze nie dotarła, a mąż wyjechał Ale za to za płotem zaczynają budowę sąsiedzi i tak patrzę na te dołki z rożewnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts