mTom 05.07.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Jeżeli chodzi o fundament pod kominek, to radzę zrobić. Nie musi być bardzo głęboki, ale warto. Tak samo, jeżeli chodzi ścianki działowe. Będę dla nich robił mały fundamencik. Tak radzą praktycy.Okna, Kasiu, zrobiłem wszędzie na 4 bloczki. To co widać na zdjęciu, to już wersja nieaktualna. Domurowałem jeszcze jedną warstwę. Okna nie wyjdą za wysoko, ponieważ je o te 25 cm zmniejszyłem. Tak samo zrobiłem na górze. Nie jestem zwolennikime panoramicznych okien.Od jutra wchodzi ekipa do dachu. Jakieś 2-3 tygodnie i będzie po robocie. Tzn. w międzyczasie musi wskoczyć murarz wyciągnąć kominy i dokończyć szczyty. Potem zasłużony urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.07.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 I dobrze że jest pozwala uniknąc wileu błędów i jeszcze poznać mnóstwo swietnych ludzi. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.07.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 mTom to czekamy na zdjęcia,życzę żeby wszystko szło bez przeszkód.Co do okien mówisz że górę zostawiłes tak jak była w projekcie czyli jakie wymiary okien masz teraz?I jeszcze jedno jaka jest wyskość parteru?Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.07.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Nie mam przy sobie projektu. Okna są po prostu niższe o 25 centymetrów. We środę wrzucę dokładne dane. A wysokość parteru, to liczona do jakiego punktu Cię interesuje? Chodzi o wysokość od podłogi do stropu? Po wylewkach i ociepleniu ma być chyba 2,60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.07.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 dzięki mTom bo tak się własnie nad tym zastanawiam, chciałabym żeby te okna były wyżej ale równocześnie chcę zachować ich wielkośc, chyba będę to musiała przedyskutowć już po wyborze ekipy i KB.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.07.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aga, jeżeli chcesz zachować ich oryginalną wielkość i spowodować, żeby były wyżej, to obawiam się, że Ci nie starczy wysokości parteru. Obloockam to jeszcze dzisiaj u siebie i dam znać. Niemniej takie okna jak mam teraz wydają się ok. Na górze każde pomieszczenie doświatlam połaciowym więc będzie jasno jak cholera. Najgorzej jest w małym pokoju na parterze. Wyszedł od północy skierowany na sad, więc będzie tam trochę ponuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 05.07.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Aga dopiero teraz obejrzała Twoje zdjęcia. Piękny widok z tarasu ..eh góry Chciałaby dusza do raju...Super fajne widoczki. Juz po postawieniu 2 warstw bloczków BK postanowiliśmy dokonać przeróbki wewnątrz domku - a mianowicie : chcemy połączyć pom. gospodarcza częściowo z łazienka - wyjdzie nam tam kuchnia ok 7m2 (dla mnie wystarczjąca) Kocił gazowy będzie oczywiści wiszący (jakiś tam mały - będę się martwić później ). Z tego podziału wyjdzie też minimini łazienka o szer. 120cm z kabiną pryśnicową. Pokój na dole małybez zmian, a salon będzie miał ponad 33 m2. No i nie będę mogła zorbić wiatrłołapu - bo wejście do kuchni będzie te samo co projektowanego pom. gospodarczego. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Wiesz co Kasia.... musiałbym to sobie rozrysowac.... chodzi generalnie o to ze chce wywalic kuchnie z tego miejsce gdzie jest obecnie, dobrze zrozumialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 05.07.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Zgadza się maksiu. Przede wszytskim chodzi o to, żeby zyskac większy pokój dzienny - salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kasia: rozumiem.... tylko jeszcze z tymi przemeblowaniami zebym zrozumial.. ale przyslesz zdjecia to zlapie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.07.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Czyli nie będzie ściany między kuchnią a salonem?Pojawia się problem stropu. Jakiś podciąg by się przydał. Chyba... Zadzwonił do mnie Pan Tomasz z Działu Marketingu z Archonu. Chciałby jakoś ożywić dyskusję na forum na ich www. Obiecał, że zadane tam pytania nie pozostaną bez echa. Mamy więc już pewną kwestię (podciąg lub jego brak), którą możnaby wyjaśnić z projektantami z Archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.07.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Kasia dlatego ja swój dom trochę wyciągnełam żeby ten salon był większy, a pom. gospodarcze musze mieć bo mam juz dośc upychania rupieci po kątach.A będziemy musieli najparwdopodobniej zrezygnować ze spiżarki pod schodami. dzięki za pochwałe widoków jak popatrzę trochę w bok to nawe Śnieżkę widać jak narazie mam nadziję że nikt i jej nie przesłoni Jak będę następnym razem to zrobię zdjęcia Szkoda że na zdjęcia z postępu robót trzeba będzie trochę poczekać. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.07.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 mTom: mysle ze nie bedzie potrzebny podciąg... czy ta sciana miedzy kuchnią a salonem jest nośna?? bo u mnie to zwykla działowka... jest jest tak jak u mnie to nie bdzie potrzebny podciag...strop bedzie sie opieral na dwóch ścianach.. tak jak w samym salonie i powinno wystarczyc Aga: a dlaczego rezygnacja ze spizarki pod schodami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.07.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mi też się wydaje że te ściany to działówki ja z jednej rezygnuje tej po stronie ściany zew. Maksiu bo gdzieś trzeba znaleźć miejsce dla naszego pieska i to wydaje nam się najrozsądniejsze. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 06.07.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Pomieszczenie gospodarcze to dla mnie nie problem - będzie garaż, schowek pod schodami jakoś dam sobie radę. Boję się tylko czy kuchnia nie będzie dla mnie za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.07.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Kasia to już Twój wybór jak dla mnie za daleko od jadalni i salonu.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 06.07.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Kasia dlatego ja swój dom trochę wyciągnełam żeby ten salon był większy, a pom. gospodarcze musze mieć bo mam juz dośc upychania rupieci po kątach. Aga - popieram - my też wyciągnęliśmy dom wzdłuż o 70 cm i salon połaczyliśmy z kuchnią rezygnując z tych scianek miedzy nimi ( to są na pewno działówki) . Kwestia fundamencików - mi też je zrobili dla ścianek działowych między pom gosp i łazienką oraz łazienką i pokoikiem. Majster twierdził że to mały koszt a scianki te nie będą się odklejać. Ciekawe gdzie można się pochwalić zdjęciami naszego stanu zero. A może znajomy redaktor z Archonu użyczy serwera ? BUBU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.07.2004 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Bubu.. przyslij do mnie zdjęcia.. wrzuce na stronke.. obok zdjęc Kasii-Spozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 07.07.2004 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Muszę powiedzieć, że cały czas zastanawiam się nad kwestią mojej kuchni, a decyzja zostanie podjęta po postawienie stropów Dzisiaj ekipa wstawia nadproża i kończy ściany do poziomu stropów. Pewnie po niedzieli wjedzie dźwig i postawią stropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.07.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Są nowe zdjęcia budowi Kasii.. tradycyjnie u mnie na stronie.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts