arktyk 21.03.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zdrowych i Wesołych Świat Wszystkim Prymulkowiczom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Jaj przepięknie malowanych,Świąt wesołych, roześmianych.W poniedziałek kubeł wody.Szczęścia, zdrowia oraz zgody.WESOŁEGO ALLELUJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 03.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 A my nadal czekamy na rozpoczęcie prac wykończeniowych. Umowę z ekipą mamy podpisaną tak, że oni już od 10 marca powinni być na budowie. W tej chwili mamy już około miesiąc opóźnienia. Cóż czekamy nadal. Ale cierpliwość już mi się powoli kończy, zwłaszcza jak patrzę na idące pełną parą budowy w sąsiedztwie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.04.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 A co ekipa na opóźnienie ??? Współczuje bo pamiętam jeszcze jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 04.04.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 No cóż... w ich pojęciu żadnego opóźnienia nie mają. Co prawda umowa jest podpisana w ten sposób, że termin rozpoczęcia robót jest określony na 10 marca 08, ale oni twierdzą, że nic takiego się nie stało, że nie udało im się go dotrzymać. Ostatnio na moje telefony dotyczące początku prac odpowiadano mało precyzyjnym "po świętach". Jak święta minęły okazało się że muszą jeszcze zrobić na innej budowie strych i potem jeszcze na innej strop. Aktualny termin jest "Panie coś około 15 kwietnia - jak się uda". Nadmieniam że mam już poustawianych instalatorów i gości od elewacji na czerwiec, galzurników na lipiec, posadzkarzy na sierpień etc. Pewnie mi się więc terminy poprzestawiają i będę musiał być może zrezygnować z zamiarów ukończenia budowy do świąt. Mam jednak nadzieję (z każdym tygodniem opóźnienia coraz mniejszą) że do świąt przeprowadzić się uda.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.04.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Trzymam kciuki żeby przyszli jak najprędzej i żeby plany się powiodły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 04.04.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasia7 06.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 I znowu Małopolska się odzywa U nas robi sie podłogówka w łazienkach,a my myślimy nad ogrzewaniem reszty domku...i w związku z tym mam pytanie, ile wynosi Was-mieszkających Prymulkowiczów opłata za gaz w sezonie grzewczym-myślimy nad piecem kondensacyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 09.04.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ale macie fajnie w tej Małopolsce... Tylu prymulkowiczów, toż to całe "prymulkowe zagłębie" A ja chyba jestem jedynym prymulkowiczem na Mazowszu Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.04.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 U nas sprawa wygląda tak: sezon grzewczy (ogrzewanie, podgrzewanie wody, kuchenka), to max 250 zł/miesiąc. Dodatkowo w miarę regularnie dogrzewamy kominkiem, który nie ma żadnego rozprowadzania ciepła. Temperatura to jakieś 19-20 stopni. Piec turbo (z zamkniętą komorą spalania) i z zasobnikiem 200 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ale macie fajnie w tej Małopolsce... Tylu prymulkowiczów, toż to całe "prymulkowe zagłębie" A ja chyba jestem jedynym prymulkowiczem na Mazowszu Pozdrawiam, W Małopolsce zagłębie prymulkowe, a u mnie pustynia pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 A prace budowlane już zacząłeś w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.04.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 A prace budowlane już zacząłeś w tym sezonie? niestety nie... tzn. mam kafle na podłodze w kuchni, korytarzu i wiartołapie, ale to robił mi kolega, ja niestety przez tą złamana w listopadzie nogę nie bardzo mogę robić gdzieś gdzie jest odczuwalnie zimno. raz próbowałem, ale potem przez 3 dni tak mnie noga nawalała że teraz nawet nie chce próbowac póki sie nie zrobi ciepło, czyli przynajmniej 15C, a u nas dopiero co było kilka dni zimy pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.04.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Zdrowia życzę!U nas dziś było pierwszy raz letnio. Krótkie rękawki obowiązywały cały dzień i wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 14.04.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Cześć, Oczywiście z terminu 15 kwietnia nici. Ostatnio był Pan z ekipy na budowie i powiedział że ma problem z kupnem wełny mineralnej po ustalonej w umowie cenie. Dlatego musi poczekać aż uda mu się tą wełnę sprowadzić i dlatego trzeba czekać z rozpoczęćiem prac - przynajmniej do 21 kwietnia, a może i później. Chyba że zgodzę się na podniesienie ceny, a on kupi w Polsce po cenie 4 zł wyższej za metr kwadratowy . Cóż jest więc już miesiąc i dwa tygodnie opóźnienia. Ponadto Pan poinformował mnie uprzejmie że skończyli już strop na jednej budowie, ale muszą murować dalej - ściany działowe, kominy itd... bo przecież nie rzucą tamtej budowy, skoro mają podpisaną umowę. Cóż życie jest trudne... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Oczywiście termin 21 kwietnia nie może zostać dotrzymany Ja poważnie już zastanawiam się nad zerwaniem - odstąpieniem od umowy. Każda wizyta na budowie to dla mojej psychiki bolesne doświadczenie. Wszyscy wokół już na maxa ruszyli z budowami, a u mnie nadal nic. Mój wykonawca był ostatnio na mojej budowie i poza skrtykowaniem stanu budowy - nie podobały mu się instalacje elektryczna i hydrauliczna - nie powiedział kiedy może pojawić się na budowie, ma kolejne nie zawinione przez niego przeszkody, aby na budowę dotrzeć. Zaczynam już mieć dosyć tej budowy i szeregu problemów i kłopotów, które się z nią wiążą. Ale na razie nie poddaje się. Wy pewnie - stara gwardia mieszkacie - nowi budujecie, a ja nadal nie mogę nawet zacząć nic robić. Pozdrawiam Was, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 21.04.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witajcie Mam mały dylemat: na jakiej wysokości zrobić okno w kuchni? To w projekcie jest zdecydowanie za nisko (80 cm). Na jakiej wysokości w Waszych Prymulkach jest parapet? Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ja mam 1 m i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.04.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam, w sprawie okna - nie pamiętam kto, ale ktoś z mieszkających juz Prymulkowiczów ma w kuchni okno zlicowane z blatem kuchennym. Na jakiej wysokości ma być to okno, żeby można było zmałpować to rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam, w sprawie okna - nie pamiętam kto, ale ktoś z mieszkających juz Prymulkowiczów ma w kuchni okno zlicowane z blatem kuchennym. Na jakiej wysokości ma być to okno, żeby można było zmałpować to rozwiązanie? Standartowa wysokość blatu to 82szafka+blat (3 lub 4,5cm do wyboru) pozdrawiam m. ps. u mnie okno na wysokości 115cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts