kajon-ka 07.07.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 u nas panowie zapowiedzieli swój wielki come back na przyszły tydzień. Pożyjemy, zobaczymy Nie tęsknię za nimi, ale chciałabym żeby już skończyli to całe murowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.07.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Przez rok nasz konstruktor zastanawiał się jak posadowić nasz budynek. Były różne propozycje w końcu zdecydował się na płytę fundamentową.Miał wszystko przygotować a my mieliśmy jedynie dokupić drobne dokumenty które się przeterminowały przez to czekanie i czekać na odbiór papierów. Wstępnie nawet mieliśmy umówioną ekipę na te fundamenty a tu taka klapa wszystko się pogmatwało. Chcielibyśmy w tym roku zrobić stan surowy ale obawiam się, że to pomału staje się nieosiągalne. Najbardziej boli fakt, że jak człowiek gdzieś jedzie to widzi jak te domy rosną w oczach a u nas działka nadal pusta a sąsiedzi tylko się dopytują bo są żądni atrakcji we wsi Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.07.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Człowiek z natury jest leniwy i idzie na łatwiznę tylko niektórzy decydują się na taki wysiłek jak budowa domu.My forumowicze jednak jesteśmy cierpliwi (praca w firmie, później negocjacje na budowie i jeszcze mamy siłę wylać nasze emocje na forum ) tylko człowiek o stalowych nerwach to przetrzyma.Możemy wszyscy sobie pogratulować takiej postawy !!!!!!!!! Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 10.07.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witajcie Hurrraaa!!! Udało się!!! Wczoraj osiągnęliśmy stan surowy otwarty Po niedzieli przychodzi dekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 11.07.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Gratulacje. u mnie dzisiaj mają być zamontowane docelowe drzwi. Miały być wczoraj, ale ekipa dokończająca elewację nie pozwoliła bo miała swoją pracę. Wczoraj zakopano szambo. Na działce są góry, doliny, trzeba czekać aż piach obsądzie i wtedy teren wyrównać. Następne planyto podłączenie wody, szamba, kaloryferów, pieca, zrobionie kotłowni itp. Następnie (druga połowa sierpnia mam nadzieję) wykończeniówka - podłogi, malowanie, drzwi wewn, schody, łazienki, itd. Mam nadzieję, że uda się do świąt (nieśmiało powiem, że może i wcześniej) przeprowadzic, pozałatwiać odbiory, zgłosić zakonczenie budowy itd. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 11.07.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 GRATULACJE!!!!!!!!!! Widzę, że postępy na budowach ogromne trzymam kciuki za dalsze powodzenia dalej poleci jak z górki Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 15.07.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Cóż drzwi zewn. zamontowane. Stan prawie deweloperski. Najprawdopodbniej w przyszłym tygodniu wchodzi hydraulik. W drugiej połowie sierpnia wykończeniówka. Mam nadzieje że nie będzie zbyt wielkich opóźnień. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 15.07.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Gratulacje Powodzenia w dalszych pracach . U nas zaczął działać dekarz. Niestety pogoda niezbyt mu sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 16.07.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Pogoda ma się poprawić. Będzie dobrze. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 16.07.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 wierzę w to, że będzie dobrze w przeciwnym razie, jaki sens miałoby zabieranie się za budowę podobno jestem urodzoną optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 17.07.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Pogoda u nas na mazowszu dziś już się nieco poprawiła nie pada i wygląda nieśmiało słoneczko Ja tymczasem dziś mam spotkanie z parkieciarzami. Wcześniej hydraulik. Pozdr, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 18.07.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 .... u nas ciągle pada.... mam pytanie: czy dawaliście stopnie i ławy komianiarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 18.07.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 My nie dawaliśmy. Uznaliśmy że raczej w tym domku nie będzie to potrzebne. Ale jak chcesz możesz to dać, jeśli tylko cena nie będzie zbyt wygórowana. U nas na mazowszu drugi dzień z rzędu jest w miarę ładna pogoda... nie pada. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.07.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Niestety dziś się rozpadało i ma jeszcze jskiś czas padać. Dobrze że u jest już stan surowy zamknięty od dłuższego czasu. Wykonawcy więc nie będą musieli moknąć. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 21.07.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 arktyk, ale Ci zazdroszczę tego stanu zamkniętego może koło czwartku przestanie padać.... mam nadzieję, że do końca miesiąca mój dach będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.07.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Tak jeśli chodzi o ścisłość jest to już prawie stan deweloperski. Są tynki, gladzie, wylewki, ocieplone poddasze, strych, parapety, elewacja zewnętrzna z kolorem, podbitka, drzwi zewnętrzne docelowe. Wszystko jest już jednokrotnie zagruntowane (pomalowane na biało). Są rozprowadzone instalacje. Jest prąd, gaz w ostatniej fazie przyłączenia (zrobione i odebrane przyłącze), woda, szambo. Zakupiony piec, hydrofor, zasobnik, kaloryfery i pompy - czekają na montaż (ma być może jeszcze w bieżącym tygodniu). Zrobione ogrzewanie podłogowe w przedpokoju, kuchni i łazienkach. rozprowadzone przewody od centralnego odkurzacza, zrobiony kominek z DGP. No ale żeby sie za bardzo nie chwalić to jeszcze jest bardzo dużo prac do zrobienia i może być trudno się w tym roku przeprowadzić. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 22.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 fiu, fiu... GRATULACJE!!! Twoja budowa jest baaardzo zaawansowana. Możesz mi napisac ile kosztowała Cię instalacja centralnego odkurzacza (zastanawiam się czy robić) U nas w końcu świeci słoneczko - oby jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.07.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 No i teraz mam 2 dni deszczu, niestety. Właśnie jestem na etapie wykańczania tarasu drewnianego. Jak skończę zaprezentuję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 23.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Sama instalacja to był wydatek około 2000 zł. Do tego jescze trzeba zakupić Jednostkę centralną i wąż z końcówkami. Koszt to będzie około 3000 zł.Można też zrobić to nieco taniej. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 23.07.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Artkyk, dzięki za info . Rozumiem, że odkurzacz centralny to wydatek ok 5000 zł (cała instalacja + sprzęt). mTom - bardzo jestem ciekawa Twojego tarasu. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts