aniamar 12.08.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Przez przypadek zajrzałam na to forum i okazało sie ze ja tez jestem w trakcie budowy PRYMULKI 3 !!!!! W tym momencie wszystko stoi gdyż czekamy na okna i drzwi wiec plany wprowadzenia sie na zimę po prostu lęgną w gruzach nie zdążymy!!!!! dziękuje wam bo naprawdę sporo można sie dowiedzieć i skorzystac z waszych doswiadczeń!!! Pozdrawiam serdecznie Witam w naszym gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 I tradycyjnie pytania: gdzie budujesz, co zmieniasz, jakie teraz plany...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.08.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No i co tam z waszymi prymulkami? coś wątek podupada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.08.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No i co tam z waszymi prymulkami? coś wątek podupada.. Widać wszyscy zapracowani na budowie i nawet tu nie zaglądają , Ale co tam niech budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 13.08.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam Muszę się pochwalić, że udało nam się skończyć kolejny etap budowania. Mamy zrobiony dach i orynnowanie!!! Teraz czeka nas montaż okien oraz drzwi wejściowychi bramy garażowej. Potem przyłącza wody i prądu ok 15 wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzik1106 13.08.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 witam Buduje niedaleko Garwolina woj mazowieckie, w sumie nic w projekcie nie zostało zmienione oprócz powiększenia łazienki na dole kosztem szafy wnękowej!Aktualnie blacharze na dachu pokryta już polowa ( bardzo sie obawiałam bo wybraliśmy grafitowy dach i bałam sie ze ciemny dach zmniejszy optycznie budynek ale nawet nawet to wygląda (teraz cały czas myślę nad kolorem elewacji i narazie nic mi nie wpadło w oko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 13.08.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam Muszę się pochwalić, że udało nam się skończyć kolejny etap budowania. Mamy zrobiony dach i orynnowanie!!! Teraz czeka nas montaż okien oraz drzwi wejściowychi bramy garażowej. Potem przyłącza wody i prądu ok 15 wrzesnia. Gratulacje Trzymam kciuki żeby szybko poszło i żeby plan się powiodł Jakiej firmy wybraliście okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 13.08.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 witam Buduje niedaleko Garwolina woj mazowieckie, w sumie nic w projekcie nie zostało zmienione oprócz powiększenia łazienki na dole kosztem szafy wnękowej! Aktualnie blacharze na dachu pokryta już polowa ( bardzo sie obawiałam bo wybraliśmy grafitowy dach i bałam sie ze ciemny dach zmniejszy optycznie budynek ale nawet nawet to wygląda (teraz cały czas myślę nad kolorem elewacji i narazie nic mi nie wpadło w oko) Proszę w woj mazowieckim też prymulek pod dostatkiem. Arktyk się ucieszy już nie jest osamotniony. Widać, że prymulki rosną jak grzyby po deszczu i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 13.08.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Madzik zastanawiałaś się jak wybrać kolor tynku ?Wybieranie go na ekranie komputera to generalnie pomyłka. Problem polega na tym, że kolory z ekranu mają się nijak do rzeczywistości. Nie można też przenieść koloru wybranego na komputerze na kolory z dostępnej u producenta farb palety. Nie ma na to sposobu. Każdy monitor pokazuje kolory inaczej. Weźmy jeszcze jedno pod uwagę, inaczej kolory będą wyglądać o różnej porze dnia (rano, w południe, wieczorem) i od pogody ( słońce, deszcz, zachmurzenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 14.08.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam Muszę się pochwalić, że udało nam się skończyć kolejny etap budowania. Mamy zrobiony dach i orynnowanie!!! Teraz czeka nas montaż okien oraz drzwi wejściowychi bramy garażowej. Potem przyłącza wody i prądu ok 15 wrzesnia. Gratulacje Trzymam kciuki żeby szybko poszło i żeby plan się powiodł Jakiej firmy wybraliście okna? Dzięki za dobre słowo. Będziemy mieli okna firmy Oknopol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 18.08.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam nową Prymulkowiczkę. Dobrze że projekt nasz zdobywa powoli uznanie i w województwie mazowieckim. Naprawdę się ucieszyłem Do Garwolina mam około 20 kilometrów. Jak to dobrze nie czuć się już osamotnionym. U mnie dziś zaczynają się "prawdziwe" prace wykończeniowe typu... Malowanie, położenie parkietów, płytki glazury i terakoty, łazienki. Mają potwać około miesiaca czasu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 18.08.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam . JA TEZ NIE ZAGLADAŁEM . Mieszkamy już 2 lata w Prymulkach i ciągle nie myjemy okna dachowego nad schodami. Może juz ktoś obmyślił technologie . Czekam z utęsknieniem na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.08.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam Muszę się pochwalić, że udało nam się skończyć kolejny etap budowania. Mamy zrobiony dach i orynnowanie!!! Teraz czeka nas montaż okien oraz drzwi wejściowychi bramy garażowej. Potem przyłącza wody i prądu ok 15 wrzesnia. Gratulacje Trzymam kciuki żeby szybko poszło i żeby plan się powiodł Jakiej firmy wybraliście okna? Dzięki za dobre słowo. Będziemy mieli okna firmy Oknopol. Mam prośbę: przybliż nam swój wybór? Jaki profil okienny wybrałaś, czy masz szproty, czy masz okna wymiarowe, jakie szyby wybrałaś, czy masz nawiewniki i jakie? Czy są to okna z ciepłą ramką? Jakie okna połaciowe? Czym się sugerowałaś w ich wyborze? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.08.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam nową Prymulkowiczkę. Dobrze że projekt nasz zdobywa powoli uznanie i w województwie mazowieckim. Naprawdę się ucieszyłem Do Garwolina mam około 20 kilometrów. Jak to dobrze nie czuć się już osamotnionym. U mnie dziś zaczynają się "prawdziwe" prace wykończeniowe typu... Malowanie, położenie parkietów, płytki glazury i terakoty, łazienki. Mają potwać około miesiaca czasu. Pozdrawiam. Wiedziałam, że arktyk się ucieszy z sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.08.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam nową Prymulkowiczkę. Dobrze że projekt nasz zdobywa powoli uznanie i w województwie mazowieckim. Naprawdę się ucieszyłem Do Garwolina mam około 20 kilometrów. Jak to dobrze nie czuć się już osamotnionym. U mnie dziś zaczynają się "prawdziwe" prace wykończeniowe typu... Malowanie, położenie parkietów, płytki glazury i terakoty, łazienki. Mają potwać około miesiaca czasu. Pozdrawiam. Gratuluję postępu prac!!!!!!!! Jesteś bliżej końca, powoli możesz myśleć o wprowadzaniu. Zdecydowanie lżej na sercu jak prace są już na takich etapach. Chętnie bym zobaczyła jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 18.08.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam . JA TEZ NIE ZAGLADAŁEM . Mieszkamy już 2 lata w Prymulkach i ciągle nie myjemy okna dachowego nad schodami. Może juz ktoś obmyślił technologie . Czekam z utęsknieniem na wieści Witam po długiej przerwie Opowiadaj jak się mieszka i czy coś byś teraz zmieniła ? Co do technologii mycia okna nad schodami to nie pomogę jeszcze nie jestem na tym etapie a propozycja tego typu jak wyjście na dach to niezbyt dobra rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.08.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 JA TEZ NIE ZAGLADAŁEM . Mieszkamy już 2 lata w Prymulkach i ciągle nie myjemy okna dachowego nad schodami. Może juz ktoś obmyślił technologie . Czekam z utęsknieniem na wieści Ja to robię na drabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 26.08.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam Muszę się pochwalić, że udało nam się skończyć kolejny etap budowania. Mamy zrobiony dach i orynnowanie!!! Teraz czeka nas montaż okien oraz drzwi wejściowychi bramy garażowej. Potem przyłącza wody i prądu ok 15 wrzesnia. Gratulacje Trzymam kciuki żeby szybko poszło i żeby plan się powiodł Jakiej firmy wybraliście okna? Dzięki za dobre słowo. Będziemy mieli okna firmy Oknopol. Mam prośbę: przybliż nam swój wybór? Jaki profil okienny wybrałaś, czy masz szproty, czy masz okna wymiarowe, jakie szyby wybrałaś, czy masz nawiewniki i jakie? Czy są to okna z ciepłą ramką? Jakie okna połaciowe? Czym się sugerowałaś w ich wyborze? Z góry dziękuję. Witam szanownych "prymulkowiczów" Z góry przepraszam za zwłokę, ale "kruca bomba mało casu" ostanio Okna połaciowe firmy Velux. Pozostałe okna: - profile Kommerling Eurofutur 6 komorowy, kolor orzech z linii GreenLine, profile są barwione w masie; - okucia Roto NT - klamki aluminiowe Hope z przyciskiem, kolor złoty - dodatkowe okucia WK1 (antywyważeniowe) - szyba zespolona 24 mm (standard) - będziemy mieli rolety zewnętrzne - mikrouchył w każdym oknie - blokada błędnego położenia klamki Nie będzie nawiewników (jest mikrouchył), nie będzie szprotów (nie podobają mi się) Nie ma teraz wymiarów standardowych - tak mi powiedziały wszystkie firmy dokonujące pomiaru - wszystkie okna bez łuków traktuje się jako standard. Na ostatecznym wyborze zdecydowała cena - dostałam bardzo dobrą ofertę na te właśnie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 26.08.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witajcie starzy i nowi "prymulkowicze" Dawno tu nie zaglądałam Muszę się pochwalić, że udało nam się skończyć kolejny etap budowania. Mamy zrobiony dach i orynnowanie!!! Teraz czeka nas montaż okien oraz drzwi wejściowychi bramy garażowej. Potem przyłącza wody i prądu ok 15 wrzesnia. Gratulacje Trzymam kciuki żeby szybko poszło i żeby plan się powiodł Jakiej firmy wybraliście okna? Dzięki za dobre słowo. Będziemy mieli okna firmy Oknopol. Mam prośbę: przybliż nam swój wybór? Jaki profil okienny wybrałaś, czy masz szproty, czy masz okna wymiarowe, jakie szyby wybrałaś, czy masz nawiewniki i jakie? Czy są to okna z ciepłą ramką? Jakie okna połaciowe? Czym się sugerowałaś w ich wyborze? Z góry dziękuję. Witam szanownych "prymulkowiczów" Z góry przepraszam za zwłokę, ale "kruca bomba mało casu" ostanio Okna połaciowe firmy Velux. Pozostałe okna: - profile Kommerling Eurofutur 6 komorowy, kolor orzech z linii GreenLine, profile są barwione w masie; - okucia Roto NT - klamki aluminiowe Hope z przyciskiem, kolor złoty - dodatkowe okucia WK1 (antywyważeniowe) - szyba zespolona 24 mm (standard) - będziemy mieli rolety zewnętrzne - mikrouchył w każdym oknie - blokada błędnego położenia klamki Nie będzie nawiewników (jest mikrouchył), nie będzie szprotów (nie podobają mi się) Nie ma teraz wymiarów standardowych - tak mi powiedziały wszystkie firmy dokonujące pomiaru - wszystkie okna bez łuków traktuje się jako standard. Na ostatecznym wyborze zdecydowała cena - dostałam bardzo dobrą ofertę na te właśnie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 27.08.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Małe uzupełnienie poprzedniej wiadomości w załączeniu link do okien: http://www.okno-pol.pl/index.php?dzial=produkty&sub=6k Okna połaciowe Velux GPL - obrotowo-klapkowe rozmiar 78x140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts