SebastianJ 03.10.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 tak bedziemy ocieplać styropianem 10-tką Ponoć nie ma takiej potrzeby aby ocieplać Porotherm 38P+W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 03.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Potrzeby docieplania ścian z PTH 38 PW rzeczywiście nie ma. Ale jeśli się da dodatkowo 10 cm styrpoianu to przecież nie zaszkodzi, a wskaźniki przepuszczania ciepła przez ścianę się bardzo poprawią. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzik1106 06.10.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Arktyk Zazdroszczę przeprowadzki pracuje w otwocku i muszę kiedyś znaleźć czas i zobaczyć to wykończone cudo!!!!u mnie jak na razie stan surowy JUŻ zamknięty!!!jutro wchodzi hydraulik!!!! i z takich luźnych obliczeń wyszło mu ok 20000 tys to dużo czy mało???? za wszystko piec grzejniki materiał i robota!!!!!po nim elektryk i tynki!!!! Chciałabym jeszcze elewcję zrobić przed zima i była bym usatysfakcjonowana!!!!POZDRAWAIM WSZYSTKICh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.10.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Dawno tu nie zaglądałem... a co tam..pochwale się... od 13 września mieszkam już sobie dół skończony na 80kilka procent, góra..hmmmm dużo mniej.. ale da się już mieszkać pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 06.10.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Maksiu Gratualcje jak znajdziesz klika chwil to opisz wrażenia z mieszkania w domu. Tak w kliku zdaniach, jesli się to uda Madzik - Także gratulacje. Co do 20 tys z piecem to jest to kwota niska. Ja płaciłem więcej. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.10.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Super Maksiu! Pamiętam jak narzekałeś, że Ty to się chyba nigdy nie przeprowadzisz. Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 08.10.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Maksiu, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 10.10.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 To był bardzo ciężki dzień - 3 ekipy na budowie!!! Ale warto było. Od wczoraj mamy stan surowy zamknięty!!! Oprócz tego mamy doprowadzony prąd, a kilka dni wcześniej wodę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Maksiu Gratualcje jak znajdziesz klika chwil to opisz wrażenia z mieszkania w domu. Tak w kliku zdaniach, jesli się to uda Madzik - Także gratulacje. Co do 20 tys z piecem to jest to kwota niska. Ja płaciłem więcej. Pozdr, w kilku zdaniach? dużo pracy za mną, jeszcze więcej przede mną... mieszka się trochę dziwnie, za dużo nowości wokół, poza tym patrzę na dom w sposób analityczny, np. patrząc na podłogę widzę wszędzie rurki pod spodem, chyba lepiej by nie było widzieć gdzie się co kładło.. ale ogólnie jest w porządku pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Super Maksiu! Pamiętam jak narzekałeś, że Ty to się chyba nigdy nie przeprowadzisz. Jak wrażenia? nigdy... hmmm widac jednak kiedyś się dało.. jak wrażenia... tak jak wcześniej napisałem nadal widzę tam budowę zamiast domu, no i oczywiście masa roboty jeszcze przede mną. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Maksiu, gratulacje Dzięki! pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 20.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Cóż ... Od soboty wieczór mieszkamy już w prymulkach. Zostało wprawdzie jeszcze bardzo dużo pracy do zrobienia.... Pstryki elektryczne i gniazdka na poddaszu, drzwi na poddaszu, pomalowanie na kolor pokoi na poddaszu, bo na biało już są pomalowane. Wanna do łazienki na poddaszu i płytki do łazienki na poddaszu. Taras, ogrodzenie od frontu, nawiezienie ziemii ogrodowej i uporządkowanie i wyrównanie terenu. Potem kostka brukowa i płytki na cokoliku- który na razie jest ocieplony, ale bez płytek klinkierowych. To na razie wszstko co mi przychodzi do głowy, ale pewnie jest tej roboty jeszcze więcej. Wrażenia... Podbnie jak Maksiu nie bardzo jeszcze mogę w to uwierzyć i jestem w szoku , ale chyba jest to szok pozytwny. Na pewno w domu jest niestety zimniej niż w bloku, ustawiliśmy 20 stopni na regulatorze . Jest też ciemniej bo dom nie stoi przy oświetlonej ulicy, a lampy zewnętrznej jeszcze nie zamontowaliśmy. Dojazdy do pracy mamy podbne jak z poprzedniego miejsca zamieszkania. Jako że to etap pewnych podsumowań... Cóż, dziekuje bardzo wszystkim forumowiczom z tego wątku, Maksiowi, Agdze, M Tomowi, Emilii, Wszystkim Starym i Nowym Prymulkowiczom, za bardzo cenne rady i pomoc, która pozwoliła mi uniknąć wielu mielizn przy budowie domu. Dziękuje redakcji za pomysł tego forum. Dziękuje Wszystkim Forumowiczom. Na razie nie znikam z forum,ale pewnie nie będę już przejwiał takiej aktywności. Bardzo serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy, Elżbieta, Andrzej i 5 letni przedszkolak Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artom 20.10.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam Wszystkich serdecznie,Zamierzamy z mężem dołączyć do "szczęśliwych" budujących ten właśnie domek. Czytając forum już widzimy cenne wskazówki.Ale zacznę od początku. W ubiegłym roku staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami 30-arowej działki, niestety rolnej. Po roku biurokracji, tysiącem różnego rodzaju decyzji udało nam się odrolnić nasze pole. Teraz przed nami uzyskanie pozwolenia do którego potrzebny projekt. I tu pojawił się problem. Cały ten czas byliśmy zdecydowani na Marysię (z ING), jest to projekt z garażem. Ponieważ działka jest olbrzymia, nie chcemy domu wybudować przy samej drodze, a to byłoby konieczne ze względu na szybkie odśnieżanie dojazdu w zimie. Mieszkamy na Suwalszczyźnie, sami rozumiecie?! Poza tym stwierdziliśmy, że przyda się taki dodatkowy pokój na dole dla gości. No i znaleźliśmy dom w prymulkach. Idealny dla naszej rodzinki, ach zapomniałam, jesteśmy we czwórkę, mamy synka 6,5 lat i córcię 1,5 roku.Liczę na cenne rady i pozdrawiamIzabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 20.10.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Cóż ... Od soboty wieczór mieszkamy już w prymulkach. Zostało wprawdzie jeszcze bardzo dużo pracy do zrobienia.... Pstryki elektryczne i gniazdka na poddaszu, drzwi na poddaszu, pomalowanie na kolor pokoi na poddaszu, bo na biało już są pomalowane. Wanna do łazienki na poddaszu i płytki do łazienki na poddaszu. Taras, ogrodzenie od frontu, nawiezienie ziemii ogrodowej i uporządkowanie i wyrównanie terenu. Potem kostka brukowa i płytki na cokoliku- który na razie jest ocieplony, ale bez płytek klinkierowych. To na razie wszstko co mi przychodzi do głowy, ale pewnie jest tej roboty jeszcze więcej. Wrażenia... Podbnie jak Maksiu nie bardzo jeszcze mogę w to uwierzyć i jestem w szoku , ale chyba jest to szok pozytwny. Na pewno w domu jest niestety zimniej niż w bloku, ustawiliśmy 20 stopni na regulatorze . Jest też ciemniej bo dom nie stoi przy oświetlonej ulicy, a lampy zewnętrznej jeszcze nie zamontowaliśmy. Dojazdy do pracy mamy podbne jak z poprzedniego miejsca zamieszkania. Jako że to etap pewnych podsumowań... Cóż, dziekuje bardzo wszystkim forumowiczom z tego wątku, Maksiowi, Agdze, M Tomowi, Emilii, Wszystkim Starym i Nowym Prymulkowiczom, za bardzo cenne rady i pomoc, która pozwoliła mi uniknąć wielu mielizn przy budowie domu. Dziękuje redakcji za pomysł tego forum. Dziękuje Wszystkim Forumowiczom. Na razie nie znikam z forum,ale pewnie nie będę już przejwiał takiej aktywności. Bardzo serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy, Elżbieta, Andrzej i 5 letni przedszkolak Piotr arktyk, gratulacje!!!! samych miłych chwil w wymarzonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 20.10.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Hejka Ponieważ zbliża się ogromnymi krokami ostateczny termin zalania chudziaka chciałem przed tym terminem wykonać część instalacji wod-kan, która jest pod ziemią. Chciałem to zrobić teraz, aby później nie ryć chudziaka i nie rozkuwać ław itd. Niestety, strasznie ciężko się czyta ten projekt instalacji wod-kan z Archonu, a poza tym chciałem wnieść jedną zmianę - mianowicie wyjście kanalizy z budynku zrobić pod kuchnią, a nie kotłownią. Czy ktoś z Was robił może podobnie i mógłby się podzielić rozpiską potrzebnych rur, trójników, przelotek, redukcji i innych rewizji niezbędnych do wyciągnięcia tego wszystkiego ponad podłogę stanu 0? Potrzebuję tego na już, bo mnie chłopaki straszą, że jak dobrze pójdzie, to chudziak będziemy lać pod koniec tygodnia a z tego, co wyczytałem w projekcie, to kanaliza jest zaryta w glebie na głębokość 1,6m... Jak powinno być w przypadku podłączania nie do kanalizy miejskiej, tylko do POŚ-a? Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.10.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No Arktyk, gratulacje! U nas przeprowadzka odbyła się bezboleśnie. Zero szoku. Co innego sąsiedzi z domu obok, którzy przeprowadzili się z tego samego osiedla co my. Przyszli do nas pytać czy nam się dobrze mieszka, bo dla nich to za ciemno w nocy, za cicho i w ogóle tak jakoś dziwnie - auta nie jeżdżą, sąsiedzi nie wrzeszczą... Artom, witaj imienniku. Pytaj, a będzie Ci dopowiedziane. Martinezio, my mamy wyprowadzenie kanalizy pod kuchnią, z tamtej strony jest szambo. Niestety rury montował hydraulik, więc nie wiem czego i ile poszło. Zajęło mu to raptem godzinkę roboty. Z tym, że my mieliśmy chudziak wylewany, jak już stał cały dom z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artom 21.10.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam ponownieMam dwa podstawowe pytania:1. Czy ktoś buduje prymulki z piwnicą?2. Czy któryś z prymulkowiczów buduje w województwie podlaskim, a jeszcze lepiej na Suwalszczyźnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaś1719504163 07.11.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam! Budujemy prymulki w Porąbce w wojwewództwie śląskim. Dom jest podpiwniczony, w połowie domu garaż a w drugiej części kotłownia, 2 pomieszenia gospodarcze i mała spiżarnia pod schodami. Myślę że szybko uda nam się dołączyć do grona osób już zamieszkałych ( choć dopiero jesteśmy na etapie tynkowania). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 10.11.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witaj, Kaś czasami przejeżdżamy przez Porąbkę więc miło będzie zobaczyć Prymulki w górskich krajobrazach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaś1719504163 12.11.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witaj Kajon-ka a wy gdzie budujecie swój domek? Jeśli poślesz e - mail na [email protected] to pośle zdjęcia abyście mogli zobaczyć prymulki w górach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts