kajon-ka 16.02.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 my też zlikwidowaliśmy ścianki działołowe pomiędzy salonem i kuchnią. Niestety musimy postawic tam niską ściankę,na której będzie telewizor - w naszym przypadku po zmianie wymiarów okien w części "salonowej" okazało się że nie ma gdzie upchnąć TV bo kominek zajmuje jedyną ścianę bez okna balkonowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.02.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 My zrobiliśmy taką ściankę między salonem a kuchnią (widok od strony salonu stojąc przy "kominku"): http://3.bp.blogspot.com/_4STjwinLOH8/STqfKC-qDgI/AAAAAAAAAWU/IUoA8T7WC2w/s400/aS6301157.JPG Tu będzie jedyny punkt telewizyjny w domu (telewizor ma wisieć na ściance w rogu), a na wcięciu będą półeczki co by jednak trochę tą kuchnię przysłonić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 25.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Co do kominka: kominkarz zaproponował nam umieszczenie komika obok komina - czyli tuż przy wejsciu do salonu. U mnie wyszlo tam 71 cm ściany. Takie usytuowanie kominka pozwoli zyskac jeszcze troche przestrzeni. Kominek wystawał by tylko 40 cm w głąb salonu, a nie 1 m tak jak przy usytuowaniu go bezpośdrednio na kominie. Zobaczymy, czy po "wizji lokalnej " na budowie propozycja będzie aktualna. Powiem Wam po 23 lutego. Po "wizji lokalnej" z Panem kominkarzem, doszliśmy do wniosku, że jednak kominek zrobimy tradycyjnie, czyli na kominie. Doszliśmy do wniosku, że powyższy pomysł jest do kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Co do kominka: kominkarz zaproponował nam umieszczenie komika obok komina - czyli tuż przy wejsciu do salonu. U mnie wyszlo tam 71 cm ściany. Takie usytuowanie kominka pozwoli zyskac jeszcze troche przestrzeni. Kominek wystawał by tylko 40 cm w głąb salonu, a nie 1 m tak jak przy usytuowaniu go bezpośdrednio na kominie. Zobaczymy, czy po "wizji lokalnej " na budowie propozycja będzie aktualna. Powiem Wam po 23 lutego. Po "wizji lokalnej" z Panem kominkarzem, doszliśmy do wniosku, że jednak kominek zrobimy tradycyjnie, czyli na kominie. Doszliśmy do wniosku, że powyższy pomysł jest do kitu dlaczego? my chcemy kominek z szybami z przodu z i boku (boczna szyba na wejscie) ale tak za bardzo jeszcze nie wiemy jak to będzie w praktyce wyglądać.. a tak w ogóle to tej rury u nas na środku salonu nie ma... choć nasz dowcipny murarz chciał nam ją zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 25.02.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 O jakiej "rurze na środku salonu" Ty mówisz? Chodzi Ci o doprowadzenie powietrza z zewnątrz? Jeżeli tak, to taka rura nie jest na środku salonu, tylko ok 10 cm od komina. Po zabudowaniu wkładu kominkowego wcale jej nie widać. Mnie też bardzo podobają się kominki z boczną szybą. Niestety cena dobrego wkładu jest trochę za wysoka Nietety coraz częściej przekonuję się, że budowa to kompromis między " tym co mi się podoba, a tym na co mnie stać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mówię o rurze, którą widać na zdjęciu kilka postów powyżej (obok ścianki) to metalowy stempel, który został zdjęty jako ostatni i jeszcze wpadł na zdjęcie.. niestety my też musimy wybierać między różnymi rozwiązaniami.. a jak przyjdzie do wykańczania to pewnie życie zweryfikuje wiele "podoba mi się" ale to i tak będą własne cztery ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 25.02.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mówię o rurze, którą widać na zdjęciu kilka postów powyżej (obok ścianki) to metalowy stempel, który został zdjęty jako ostatni i jeszcze wpadł na zdjęcie.. ale gapcio ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkr 28.02.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam wszystkich PRYMULKOWICZÓW jestem nowy na tym forum, ale interesuje mnie ,czy ktoś z panów buduje Prymulki gdzieś na podkarpaciu,ponieważ kupiłem już projekt i dałem do adaptacji pani architekt ale chciałbym zobaczyć ten domek w rzeczywistości przed rozpoczenciem budowy pozdrawiam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Hej, jestem tu nowym forumowiczem. Planujemy z mężem budowę domu "PRYMULKA 2", czy ktoś go wybudował, buduje. Szukam zdjęć na tym forum ale jakoś nie mogę ich odnaleźć. zależy mi bardzo aby obejrzeć Wasze domki pozdrawiam Witam nowego prymulkowicza!!!!!!! Nikt z nas nie buduje Prymulek 2. W środku niby to samo ale wygląd zewnętrzny jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Dziękuję bardzo za pomoc. Czy da radę jakoś powiększyć salon? Ten domek bardzo mi pasuje bo jest prosty i zapewne tani w postawieniu ale niepokoi mnie jedna rzecz, salon jest dośc mały niecałe 20 m, w połączeniu z kuchnią napewno wygląda lepiej. Czy mógły ktoś podzielić się opinią na temat tego salonu. To jedyna rzezc która mi nie pasuje w tym projekcie. Szkoda że nie ma przynajmniej 24m. pozdrawiam U Ciebie jest prościej my możemy go jedynie poszerzyć ( co niektórzy to dokonali patrz pare stron wcześniej ) a nie możemy wydłużyć. Ty możesz odwrotnie masz większe pole manewru moim zdaniem powinnaś o tym pomyśleć. Zyskasz dzięki temu więcej miejsca i salon robi się bardziej ustawny. Na moją działkę bardziej pasowałyby twoje prymulki, ale nie mogłam się przełamać do frontowej elewacji, więc wybrałam Prymulki 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkr 28.02.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam aniamar napisz z jakiego jesteś wojweództwa ponieważ szukam kogoś z podkarpacia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam aniamar napisz z jakiego jesteś wojweództwa ponieważ szukam kogoś z podkarpacia. Witam bardzo gorąco!!!!!!!!!! Tak jak ty jestem z Rzeszowa!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Miło mi, że następna osoba będzie budować na Podkarpaciu. Ja niestety jeszcze nie wybudowałam domku. Jestem na etapie kompletowania dokumentów o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkr 28.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ciesze sie bardzo czy mógłbym prosić o Twój nr gg, bo mam kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkr 28.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 My też jesteśmy na etapie papierów ale planujemy w lecie tego roku zacząć budowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Wstyd się przyznać znajdziesz mój numer na gg, ale w tym momencie mam go na drugim komputerze i kompletnie z niego nie korzystam. Miałam go przenieś na ten, ale ciągle mi brakuje czasu. Możesz pisać na e-maila chętnie odpowiem na twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mój adres e-mailowy znajdziesz na moim pasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Znowu się u Nas ruszyło !!!!!!!!!!! Nasz architekt odebrał dokumenty z ZUD, zatwierdzili, że nasz domek może stać w tej wersji na działce. Jestem w siódmym niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkr 28.02.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Oki dzięki będe pisał na emaila pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Teraz czeka Nas odrolnienie , rzut fundamentów narysowany przez konstruktora i możemy składać papiery o pozwolenie na budowę. Wstrzymuje nas konstruktor bo nie mamy tego rysunku by dać do wyceny potencjalnym firmom budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts