Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żartowałam, ale z marudzeniem, bo na narty jak najbardziej zapraszam.

Mam dobry humor bo....

bo właśnie powiedziano mi w Starostwie, że w poniedziałek mogę odebrać pozwolenie. Jeszcze te dwa tygodnie z uprawomocnieniem a potem dołączę do Was marudzących i narzekających na pogodę i ekipy...znowu żart. Nie mogę już się doczekać by do Was dołączyć.

Przed miesiącem dostaliśmy drewno od moich rodziców na całą budowę (więźba, łaty i takie tam) teraz czeka na przerób w tartaku u szwagra więc obróbka też za dużo nie wyniesie. Trochę kosztów odchodzi, co?

Serdecznie pozdrawiam właścicieli "tynkowanych Prymulek"

Witam wszystkich,u nas też małe postępy zdobylisimy pozwolenia na prąd,wode i kanalizacje deczszową ale mamy mały problem z kanalizacją sanitarną bo linia kanalizacyjna biegnie za blisko domu a niemorzemy przesunąć domu bo takie są warunki zabudowy,i ja mam takie pytanie czy ktoś wie jaka jest minimalna odległość kanalizacji od domu bo każdy nam muwi inaczej.Pozatm to też czekam na wiosne i ładną pogode bo chcemy diałke ogrodzić i mysile że to już niedługo nastąpi pozdrawiam. :D

gratuluję postępów - od pozwolenia do fundamentów to juz tylko mały kroczek, a dalej to juz z górki :D :D

Wszyscy trochę narzekamy, ale ja i tak nie żałuję że zdecydowaliśmy się na budowę a nie na gotowe mieszkanie w bloku.

Ale żeby nie było zbyt optymistycznie - okazało się że nie przywiozą nam wanny w terminie bo obtłukli ją w transporcie :evil: Tym sposobem cała reszta też przyjedzie później bo nie opłaca im się jeździć dwa razy :)

A u nas "kładzie się" izolacja chudziaka (czyli odkurzanie, lepiszcze do fundamentów, czekanie na wyschnięcie, a potem burn the papa :D). Tylko pogoda nas nie rozpieszczała, jak do tej pory, bo zimno, a do tego śnieżyce :evil:

Mam nadzieję, że już się uspokoiło i teraz będzie tylko lepiej...

Cały czas czekamy na suche dni, aby wodociągowiec mógł wejść na grunta z rurami przyłączeniowymi, oraz na licznik wiaderek prądu.

Mam pytanie:

czy robicie w Waszych prymuklach w garderobie jakieś ogrzewanie? garderoba nie jest za duża, wiec szkoda miejsca na grzejnik, więc podlogowe? korytarz na górze nie będzie ogrzewany i teraz boimy się, że w garderobie zrobi się wilgoć.. :( musimy w tym tygodniu podjąć decyzję. Pomóżcie...

Mam pytanie:

czy robicie w Waszych prymuklach w garderobie jakieś ogrzewanie? garderoba nie jest za duża, wiec szkoda miejsca na grzejnik, więc podlogowe? korytarz na górze nie będzie ogrzewany i teraz boimy się, że w garderobie zrobi się wilgoć.. :( musimy w tym tygodniu podjąć decyzję. Pomóżcie...

W garderobie nie robimy ogrzewania, ale damy grzejnik w krytarzu na górze (hydraulik przychodzi po Świętach)