KASIA-S 19.07.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Aga czy możesz przypomnieć mi w jaki sposób rozwiązałaś sprawę pokoju nad garażem? Czy wchodzi się do niego kosztem łazienki? i jaki jest duzy? Czy byłaby możłiwość przeksanowania rzutu poziomego rysunku pokoju nad garażem i przesłanie meilem? Zastanawiamy się z mężem nad tą opcją ale przed podjęciem decyzji chcielibyśmy mieć możłiwość zobaczenia z "czym to się je" I jeszcze jedno pytani - dach czy bedzie przedłużeniem dachu podstawowego czy jest inny rozwiązanie? Z góry dzięi za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.07.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Kasiu bardzo chętnie bym Ci to przeskanowała gdybym tylko mogła, ale nie mam dostępu do skanera. Spróbuje Ci to opisać a jak będziesz miala jeszcze pytania do chętnie odpowiem. Więc tak: pow.po podłodze 24,60; użytkowej 17,60. wejście będzie zrobione kosztem łazienki i wyglądać to będzie tak:pomniejszamy łazienkę,będzie się kończyła na kominie ta ściana będzie z luksferów i tam też będą drzwi, przesuniemy też trochę ścianę z pokoju aby poszerzyć trochę ten korytarzyk. dach jest w tej samej płaszczyźnie co dach domu rozpatrujemy opcje połonczenia go od strony ogrodu ale tego rozwiązania nie jesteśmy jeszcze pewni Musisz wziąśc jeszcze pod uwagę to że nasz garaż jest poszerzony do 4 m a z tyłu wyrównany do budynku. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popielarz 19.07.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Aga, to ja też się dołączę do tej rozmowy o pokoju nad garażem. Mam dwa pytania: czy podłoga tego pokoju jest poniżej poziomu całego poddasza i jak szeroki planujesz ten korytarzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.07.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Popielarz, przewidywany termin ukończenia prac nad dachem - koniec tygodnia. Zapraszam.Maksi mam pytanie odniośnie komina. Czy miałeś fugowane spoiny? U mnie byl właśnie blacharz do okucia i stwierdził, że mimo uszczelnienia silikonem, może być tak, że będzi spoinami ciekło. Zaleca fugowanie. Mam robione na listewkę wklęsłe spoiny. Wygląda bardzo ładnie, ale może być z tym problem. Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.07.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 mTom: miałem fugowane spoiny.. a dodatkowo wszelkie obrobki objechane silikonem... po zimie nie bylo ani sladu zeby cos cieklo.. ani na jednym ani na drugim kominie..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.07.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Popielarz, przewidywany termin ukończenia prac nad dachem - koniec tygodnia. Zapraszam.Maksi mam pytanie odniośnie komina. Czy miałeś fugowane spoiny? U mnie byl właśnie blacharz do okucia i stwierdził, że mimo uszczelnienia silikonem, może być tak, że będzi spoinami ciekło. Zaleca fugowanie. Mam robione na listewkę wklęsłe spoiny. Wygląda bardzo ładnie, ale może być z tym problem. Jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.07.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Popielazrz tak podłoga jest poniżej poziomu poddasza. Jesli chodzi o szerokośc tego korytarza myślę że będzie coś koło 1m - 1,10m.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.07.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Parę zdań, aby podciągnąć wątek. Maksiu pewnie na urlopie. U mnie zakładają dzisiaj okna dachowe. Mam nadzieję, że ich nikt nie zwinie. Kolor blachodachówki współgra z kolorem podbitki i kominów. Trafiło się ślepej kurze... Rozmawiałem z facetem od blacharki kominowej. Poleca zastosowanie fug w klinkierze na kominie. Podobno daje to większą gwarancję, że nie będzie ciekło. Ja będę miał tylko uszczelnienie silikonem (i blachą), więc nie jest wykluczone, że po zimie znów uśmiechnę się do owego pana od kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.07.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A kto Ci powidzial że jestem na urlopie a co do kominow to ja nie narzekam.. po zimie byly suchutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.07.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Wydawało mi się, bo tak cicho siedzisz. A co do tych kominów, to fugowałeś? Ze zdjęć nie da się jednoznacznie rozstrzynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.07.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 mTom: oj zakrecony jesteś jak domek slimaka :D ... zobacz co napisalem kilka posto wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.07.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 łokurde. Nie zauważyłem. Za bardzo z doskoku przeglądam to forum. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.07.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Tak tak mTom te upały chyba szkodzą czy nasz wątek był aż tak nisko że go trzeba do góry wyciągać codziennie coś tu piszemy to chyba nie jest z nami tak źle Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.07.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Coś spadamy trzeba wątek podciągnąc do góry Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeWo 25.07.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witajcie ! Jesteśmy nowi - szukamy kontaktów. My po wielu nieprzespanych nocach i przeszperaniu morza projektów, przewaleniu tony stron internetowych osiedliśmy w okolicach Prymulki. Ta "Nasza" to Prymulki 2 z aneksem - ma garaż i pokój nad nim. Jest trochę zmieniona w stosunku do pierwowzoru, ale dla nas idealna. Przy zestawie 2 + 2 ten dodatkowy pokój będzie na hobby i rekreację. Dla ciekawych - projekt dostępny na razie tylko na stronie Archonu. Mamy wąską działkę i szerokie plany - budowy oczywiście . Ten rok poświęcamy na przygotowanie - przyszły to rzut na taśmę - jak będzie kupiec na mieszkanie - to chcemy pociągnąć całość w przyszłym sezonie - Musi się udać! Na dziś mamy już trochę pomysłów - doświetlimy pokoje na strychu, wyrzucimy drzwi do kuchni, trochę inaczej rozwiąrzemy garderobę. Zobaczymy co powie architekt na niewielkie podniesienie dachu - 97 cm to chyba mało. chcemy też wykorzystać strych - zawsze to dodatkowa przestrzeń na schowek. Pozdrawiam prymulkowiczów - liczę na zrozumienie w stosunku do nowicjuszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.07.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witaj w naszych progach projekt widziałam, my sami doprojektowaliśmy garaż i pokój nad garażem. Pisz jak najwięcej Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popielarz 25.07.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Dzięki Aga - tak właśnie myślałem. Ostatnie dni spędziłem z żoną na naszej działce - na razie nic tam nie ma i aż zazdrość mnie bierze, że u Was prymulki pną się w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 26.07.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Tydzień urlopu a tu takie zmiany. Aga dzięki za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze jak będą wyglądać schody do pokoju nad garażem? Jaką powierzchnię zajmną? Z góry dzięi za odpowiedź. U mnie schody zazbrojone ( dzięki zamurowaniu osobnego wejścia do pokoju dziennego wyszły ze spocznikiem dwubiegowe), wieniec zalany - dzisiaj stawiają ścianki kolankowe. Roboty idą do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.07.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Coś spadamy trzeba wątek podciągnąc do góry Pozdrawiam Aga. Kurcze i kto to mówi? Melduję, że dach skończony, teraz pora na zasłużony urlop. Pozdrowienia dla prymulkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.07.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 mTom: no to moze jakies zdjecia?skoro dach skonczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts