oz 09.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 hm.. z kuchni i salonu przeniosłyśmy się do sypialni.. za kilka dni cały dom urządzimy Temat na jutro - łazienki!!! Co Wy na to? o tak.. a tak w ogóle.. co by zacząć... wczoraj małżonek kupił stelaż do wc do dolnej łazienki firmy Koło. Okazało się, że jak się ma okno w łazience dolnej pobudowane według projektu a chce się pod nim postawić wc to ten stelaż się nie zmieści... znaczy zmieści się pod warunkiem, że się nie będzie okna otwierało (tylko uchylało) okno jest na 115 od podłogi a stelaż jest 117 cm jutro Marcin musi jechać wymienić na geberita, bo geberit na wysokość od 112 cm... kurcze, nawet nie przeszło mi przez myśl, że może być taki problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 hm.. z kuchni i salonu przeniosłyśmy się do sypialni.. za kilka dni cały dom urządzimy Temat na jutro - łazienki!!! Co Wy na to? o tak.. a tak w ogóle.. co by zacząć... wczoraj małżonek kupił stelaż do wc do dolnej łazienki firmy Koło. Okazało się, że jak się ma okno w łazience dolnej pobudowane według projektu a chce się pod nim postawić wc to ten stelaż się nie zmieści... znaczy zmieści się pod warunkiem, że się nie będzie okna otwierało (tylko uchylało) okno jest na 115 od podłogi a stelaż jest 117 cm jutro Marcin musi jechać wymienić na geberita, bo geberit na wysokość od 112 cm... kurcze, nawet nie przeszło mi przez myśl, że może być taki problem.. Co do łazienki to ja tu nie poszaleję. Ten etap jeszcze daleko przede mną i sama nie wiem jak ją urządzę. Okna w dolnej łazience nie będę miała, bo moje prymulki są z garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 09.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Co do łazienki to ja tu nie poszaleję. Ten etap jeszcze daleko przede mną i sama nie wiem jak ją urządzę. Aniu, możesz puścić wodze fantazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.06.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Co do łazienki to ja tu nie poszaleję. Ten etap jeszcze daleko przede mną i sama nie wiem jak ją urządzę. Aniu, możesz puścić wodze fantazji Czasami to sama jestem przerażona tym, co wymyślam, więc nie chcę się tak rozpędzać, bo aż się boję końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.06.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Moja radosna twórczość na pewno będzie wylana na forum. Teraz mam dylemat z tymi oknami, więc stanęłam w martwym punkcie, bo nie wiem, co mam zrobić. Wam jest prościej wy już to widzicie naocznie ja mam tylko na rysunku gdzie wszystko wydaje się dobrze przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.06.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Jestem osobą gdzie wszystko musi być zapięte na ostatni guzik, by w trakcie budowania nie martwić się czy dobrze wszystko przemyślałam. Każda rzecz w tym domu ma mieć swoje właściwe miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 09.06.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Aniu, a tak w ogóle nie wiem jak u Ciebie, ale u nas w projekcie był babol przy oknie kuchennym na ścianie szczytowej, bo w projekcie było tam narysowane okno o szerokości 150 cm, a w czasie budowy się okazało, że w zestawieniu okien, stali i zbrojeń jest okno o szerokości 120 cm Wykonawca zrobił nam 120tkę. Okno w salonie na ścianie szczytowej jest 150tka. Ale może w wersji z garażem dobrze narysowali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 10.06.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 witam, ale się wątek wartko potoczył faktycznie mamy dwa okna tarasowe, odsuwane . Jedno z nich zastąpiło to normalne okno tarasowe, które jest w projekcie, natomiast drugie zastąpiło zwykłe okno w ścianie szczytowej. sprawdzałam w projekcie- mamy prymulkę z garażem - i faktycznie tam okno jest na 1,5 i zbrojenie i reszta też. Powiedzcie jakie macie pomysły na górną łazienkę ? Zostawiacie taki układ jak jest w projekcie czy coś zmieniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 10.06.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Powiedzcie jakie macie pomysły na górną łazienkę ? Zostawiacie taki układ jak jest w projekcie czy coś zmieniacie? My, z tego co pamiętam trochę zmieniliśmy. A więc przy ściance działowej miedzy sypialnią a łazienką będą dwie umywalki (do tej pory nie wiem czemu dwie ), potem jest okno, koło okna będzie wisiał grzejnik - drabinka, potem w rogu między ścianą kolankową i szczytową będzie wanna narożna 150 x 150, obok niej będzie pralka, obok pralki będzie stelaż z wc, ale przyklejony do ścianki działowej z garderobą tuż obok komina.. I to chyba tyle... tylko nie wiem za bardzo co zrobić z wanną. Chcieliśmy ją dosunąć do samej ściany kolankowej, ale zaczynam się bać, że będziemy się uderzać głową w skos z drugiej strony jak zrobimy jakąś zabudowę i odsuniemy ją trochę, to grzejnik nam wyjdzie nad wanną i ręczniki na nim wiszące będą wiecznie mokre z drugiej strony wanna jest na tyle duża, że może uda się wyjść z niej bez kolizji ze skosem... jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.06.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 przy ściance działowej miedzy sypialnią a łazienką będą dwie umywalki (do tej pory nie wiem czemu dwie ) Żeby się nie bić, kto pierwszy ma się do tej umywalki dopchać potem jest okno, koło okna będzie wisiał grzejnik - drabinka, potem w rogu między ścianą kolankową i szczytową będzie wanna narożna 150 x 150, Właśnie zapadła decyzja na najwyższym szczeblu, że będzie 140x140 i wanna odsunięta od ściany kolankowej o 25cm, a powstałą szczelinę zabudujemy jako półeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 11.06.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 my zamieniliśmy miejscami łazienkę i ten mały pokój. Mamy łazienke zaraz przy schodach. Umywalkę daliśmy na ścianę od strony schodów, toaleta na ścianie z pokojem, obok niej prysznic częściowo cofnięty do pokoju (jakieś 20cm) w zewnętrznym rogu wanna prostokątna 175*70 odsunięta od ścianki kolankowej o 0,5 metra - też zamierzamy zrobić tam jakieś półki.Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 12.06.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 hm.. a czemu zamieniliście łazienkę z pokojem? nie łatwiej było ciągnąć piony kanalizacyjne przy ustawieniu takim, jak w projekcie. Chyba że takie samo coś zrobiliście na dole? Co do samego ustawienia wydaje się ok ale czy ten pokoik obok łazienki nie zrobił się za mały przez cofnięcie prysznica? chyba że zrobiłaś jeszcze jakąś zmianę, o której nie wiem a gdzie planujesz pralkę? czy masz jakieś pomieszczenie na pralnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 12.06.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 na dole też zmieniliśmy a to wszystko ze względu na ustawienie domu na działce. Pralkę przewiduję w kotłowni na dole - mamy pompę ciepła do ogrzewania, więc nic nam się nie będzie kurzyło i zostało tam jeszcze sporo wolnego miejsca - akurat na pralkę i zlew techniczny, zmieszci się też jakiś regał na zgrzewki z piciem i inne takie. Powierzchnia pokoju zmniejszyła się o 0,4m2 wiec może jakoś to przeżyjemy zwłaszcza że w ściance prysznicowej ukryliśmy przy okazji rury spiro od rekuperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 12.06.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To faktycznie dużo u Was zmian w projekcie. Co do pralki, nie będzie Ci za daleko ganiać z praniem? Ja chciałam pralkę postawić w dolnej łazience, ale że wszystkie sypialnie, znaczy nasza i pokoje dzieci są na górze, stwierdziłam, że nie będzie mi się chciało ganiać z praniem z góry na dół. A taką a'la spiżarkę mamy pod schodami. Zrobiliśmy tam 2 schodki, więc zrobiło się fajne miejsce na przechowywanie różnych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 14.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 proszę, a wydawać by się mogło że te nasze prymulki takie małe, że żadne zmiany nie wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 15.06.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ja uważam, że projekt gotowy jest po to, zeby każdy mógł go dostosować do swoich potrzeb i zrobić z niego dla siebie indywidualny projekt My w sumie zrobiliśmy niewiele zmian - likwidacja jednej ścianki między salonem a kuchnią, likwidacja ścianki przy łazience (nie ma wnęki tylko jest cała duża łazienka), mamy "półpiwniczkę" pod schodami i ścianki murowane na górze. I to tyle po prostu "Prymulki" nam się spodobały takie jakie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 15.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A, no i okna... obniżyliśmy o 10 cm (w sumie powiększyliśmy dzięki temu) i dodaliśmy okno połaciowe w małym pokoiku na górze i zamiast balkonów w łazience i pokoju są okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 15.06.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Aniu, a tak w ogóle nie wiem jak u Ciebie, ale u nas w projekcie był babol przy oknie kuchennym na ścianie szczytowej, bo w projekcie było tam narysowane okno o szerokości 150 cm, a w czasie budowy się okazało, że w zestawieniu okien, stali i zbrojeń jest okno o szerokości 120 cm Wykonawca zrobił nam 120tkę. Okno w salonie na ścianie szczytowej jest 150tka. Ale może w wersji z garażem dobrze narysowali.. Sprawdziłam u Nas jest 150 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 15.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 witam, ale się wątek wartko potoczył faktycznie mamy dwa okna tarasowe, odsuwane . Jedno z nich zastąpiło to normalne okno tarasowe, które jest w projekcie, natomiast drugie zastąpiło zwykłe okno w ścianie szczytowej. sprawdzałam w projekcie- mamy prymulkę z garażem - i faktycznie tam okno jest na 1,5 i zbrojenie i reszta też. Powiedzcie jakie macie pomysły na górną łazienkę ? Zostawiacie taki układ jak jest w projekcie czy coś zmieniacie? kajon-ka czy mogłabym Cię prosić o przesłanie kilku zdjęć jak to wygląda w rzeczywistości. Ja mam cały czas zgryz z tymi 2 oknami i ciągle się waham, co zrobić. Wiem tylko, że nie będą jak w projekcie, bo do mojego ustawienia mebli nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 15.06.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Powiedzcie jakie macie pomysły na górną łazienkę ? Zostawiacie taki układ jak jest w projekcie czy coś zmieniacie? Co do łazienki to chcę mieć : na ściance działowej między pokojem a łazienką dwie umywalki, od okna wannę narożna za nią ścianka a za ścianką szafeczki. Na ścianie od schodów wc ścianka a za ścianką pralka i suszarka. Co do grzejnika jeszcze nie wiem gdzie go wstawię? Nie będzie okna dachowego w łazience.Jedno na ścianie wystarczy Tak jak kajon-ka zmieniłam miejscami łazienkę ze względu na kierunki świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts