kajon-ka 21.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 co do balkonu to z niego zrezygnowaliśmy - zostawiliśmy tylko okna balkonowe. Nie chcemy balkonu bo z doświadczenia wiemy że mieszkając w domu nikt nie korzysta z balkonu (chyba tylko po to żeby wietrzyć pościel) każdy woli posiedzieć w ogrodzie. Przy tych oknach założymy balustrady i tyle ostatecznie pościel mogę wietrzyć na nich co do wiatrołapu to faktycznie go nie mamy - po wstawieniu szafy robi się tam tak mało miejsca, że nie miał on większego sensu, przynajmniej w naszym odczuciu. Z drugiej strony jeśli okaże się że jest przez to za zimno to dostawimy tam ściankę z k-g i wstawimy drzwi, chociaż mam nadzieję że uda się tego uniknąć (daliśmy przed drzwiami dodatkową pętlę podłogówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza690 21.06.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Aniu co do kominka to jest marmur green forest dość drogi ale prezentuje się super.Masz piękne okna w salonie -bardzo mi się podobają. W najbliższej przyszłości zrobie zdjęcia moich podłóg w salonie mam jesionowy parkiet, a w holu i kuchni mistral grafit błyszczące duże płytki-muszę fotki nowe porobić.Dzięuje za miłe komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.06.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dzięki jeszcze raz my ze względu na podłogówkę na dole dajemy gres a tylko taki mały kawałek przed kanapą, 2m x 2m wyłożymy parkietem, wyjdzie taki drewniany dywanik zuza, kominek bomba, super kamień, zupełnie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.06.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Fakt, kamień niebanalny Tak tylko podpowiem, że jakbyście szukali innego, niebanalnego kamienia, to polecam Onyx Green Cena co prawda zabójcza (slaby kosztują ok. 600-700 zł za m2), ale efekt piorunujący (zwłaszcza, jak się zrobi półprzeźroczystą ściankę z tego kamienia - szok w słoneczne dni ). http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Sj9JagrzkxI/AAAAAAAABTA/8U9-PjsuySQ/s400/onyx_green3.jpg Te "białe" pasy w środku, to efekt prześwitującego światła - te zielonkawe paski to jakby szkło Zdjęcie oczywiście efektu nigdy nie odda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.06.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 też piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.06.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Aniu, jak tam rozmowa z projektantem kuchni? Teraz tez ochodzę do wniosku że ono w kuchni trzeba było zamienić na drzwi balkonowe, byłoby praktyczniej ale trudno, bedziemy biegać wkoło naszej scianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.06.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Moje nogi to mi odpadają, załatwiałam dzisiaj wszystko na piechotę. Rozmowa wyszła bardzo pozytywnie. Pokazałam mu rysunek, który wczoraj narysowałam, jak ja to widzę. Bardzo podoba mi się wysoka zabudowa i związku z tym miedzy tymi oknami by ona była. Projektant zmienił mój punkt widzenia mówiąc, że jak wcisnę tam taką głęboką zabudowę(głębokość dyktuje lodówka, czyli ponad 80 cm) to zimniejsze pomieszczenie. Powiedział, że takie szafy stawia się w mniej widocznym miejscu i zasugerował ścianę gdzie jest komin wentylacyjny. Ma Mi zrobić projekt jak on to widzi i wycenę. Wysłuchał dokładnie to, co chciałabym mieć, zanotował i zobaczymy, co wymyśli. Namawiał mnie na półwysep, ale ja tam miejsca na niego nie widzę. Chcę mieć stół a w takim małym kuchnio- salonie się to po prostu nie zmieści. Zresztą może i by na upartego to wszystko wcisnął, ale za to ja bym się źle czuła w takim pomieszczeniu. Za bardzo by mnie to przytłaczało i dusiłabym się oraz obchodzenie tego wszystkiego to byłaby dla mnie zgroza. Za ciasno mamy na takie eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.06.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Zastanawiam się gdzie takim razie umieści mi kuchenkę gazową a nad nią okap skoro ściana z kominem ma być zabudowana? Już wiem dlaczego tak upierał się o ten półwysep bo sprawę miałby rozwiązaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.06.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pytałam się, co zrobić z tymi oknami, czy zostawiać jedno duże tarasowe, czy wciskać tam jak już wcześniej pisałam jedno węższe 75 a drugie 180 lub szersze. Opisałam mu swoje obawy a on stwierdził, że jedna i druga opcja będzie dobra. To jedno okno tarasowe da mi naprawdę dużo światła a jak tak bardzo będę się upierać to mogę wcisnąć te dwa. Kwestia tylko, jakie ustawienie wnętrza bardziej mi będzie odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza690 22.06.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Cześć dziewczyny i chłopaki Prymulkowicze ) Oto moja kuchnia , robi się -będzie za kilka dni w lipcu http://www.sobmar.pl/product-pol-4492-Plytki-scienne-FLOWER-firmy-OPOCZNO-flower-.html 4 pierwsze zdjęcia od góry to moja kuchnia -biała na wysoki połysk , czerwone kafle między meblami , stalowe blaty i podłoga o ton jaśniejsza od blatów i cały osprzęt kuchenny w kolrze inox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.06.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ciekawe jak wyjdzie ten projekt. U nas wysoka zabudowa ( też mi się podobają) będzie na ścianie z oknem, od rogu domu do okna, później zlewozmywak, a płyta i okap na scianie z przedpokojem - zobazcymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 22.06.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 zuza, a my o tych kafelkach myślimy do łazienki na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza690 22.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 natomiast drzwi do całego domu to porta koncept C6 http://domownik.kqs.pl/index.php?p335,natura-koncept-wzor-c6 również się robią ,schody dębowe też czekamy : http://www.gomar24.pl/galeria/index.php 2 i 3 zdjęcie -schody bardzo proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza690 22.06.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 wkleiłam jeszcze jedną fotkę z kaflami kuchennymi , wprawdzie bez mebli ale kolor zobzczycie , chyba wyszedł zbyt jaskrawy ale to nic bo kuchnia jest od północnego zachodu -więc moze i lepiej , w okna w kuchni planuje białą żaluzję . http://www.fmix.pl/album/32672/moja-przygoda-z-prymulka/1 Powiem Wam , że tak się cieszę tym domkiem -zwłaszcza że jestem razem z mężem urodzonym blokersem. Kiedy 3 lata temu odwiedzałam to forum to inni byli na takim etapie jak my teraz i zastanawiałam się kiedy i my będziemy stać nad dylematami kafelkowymi. Życzę Wam wszystkim powodzenia w zmaganiach się bądź co bądź z wielką przygodą , jaką jest budowa własnego domku ) Całą górę robimy w panelach z kronopolu w kolorze dębu kanadyjskiego http://podlogi.net/pokaz.php?id=498#zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza690 22.06.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Martinezo ten kamień cudowny , że też nie widziałam takiego jak swojego foresta zamawiałam ( ale mój forest kosztował 1050 za m2 razem z wywyniętym 30 cm językiem na podłogę , no ale zawsze tak bedzie ze cos innego nam się spodoba .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza690 22.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 jeszcze Wam pokaże moje barierki balkonowe i uciekam do spania http://www.lancpol.com.pl/balustrady.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.06.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ładnie kolorystycznie dobrałaś kolory okien, barierek i podbitki. Jaki to kolor i na jakie okna się zdecydowałaś. Zuza690 a ty, jaki system do c.o. i c.w.u. wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 kajon-ka dlaczego zdecydowaliście się na pompę ciepła i czy robiłaś projekt przyłączy specjalnie do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Martinezo macie piec na paliwo stałe, czym będziecie palić? Kaloryfery musieliście wybrać żeliwne a z czego rury? Miedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 23.06.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 nie ma u nas gazu a palenia w pecu mamy już dość, mimo że piec z zasobnikiem to i tak lepiej niż ieganie z łopatką co 2 godz. zrobiliśmy projekt odwiertów, bo mamy w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts