kajon-ka 12.10.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 my też kompletujemy papiery do odbioru, a w międzyczasie kładziemy ocieplenie tzn. kładlismy do dzisiaj bo jutro podobno u nas ma padać śnieg pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 14.10.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 miał padać snieg no i pada brrrr... czy u Was też zimowe klimaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 14.10.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 no niestety a ja nie lubię zimy dobrze, że chociaż w domku cieplusio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 14.10.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Tak na Podkarpaciu pada, że 1/3 szyby mi zasypało. Mam nadzieję, że ta zima szybko minie, bo ja na dach czekam. Dekarz miał wejść wczoraj ale lało a dzisiaj śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 14.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 http://lh6.ggpht.com/_4STjwinLOH8/StWr_TZHokI/AAAAAAAACKU/xlKnry4OyDs/s720/DSC01705.JPG Ehh... Gdzie ta Złota Polska Jesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 15.10.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Wczorajszy dzień oprócz śniegu przyniósł ze sobą jescze jedna niespodziankę - brak prądu Wracam do domu po prawie dwóch godzinach jazdy autem po zaśnieżonych drogach naszego powiatu. Wchodzę do domu, a tu światła nie mogę włączyć Idę do kotłowni, a tu piec w stanie spoczynku. W domu ciemno i zimno Na szczęście mamy kominek Zrobiło się trochę cieplej i nastojowo . Zima za oknem, a w kominku ogień sobie strzela i świeczki na stole ... Niestety prądu nie mam do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 15.10.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 właśnie się dowiedziałam, że prądu w domu mogę nie mieć jeszcze do 20 godzin!!! wybaczcie, musiałam się pożalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.10.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 O kurna, no to nie wesoło masz :/ Współczuję... Jesteś ubezpieczona odpowiednią ilością drewna kominkowego? U nas kominek nawet nie podłączony (kupiliśmy rurę spiro dwuścienną, dymową, ale okazało się, że nie pasuje do otworu - za duża o jakieś 5mm na średnicy i za żadne skarby nie chce wejść ani w czopuch kominka, ani w komin), oraz 0 ilość drewna :/ Nie wiem, co by się działo bez ogrzewania kotłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 15.10.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 u nas prąd co prawda jest, ale co z tego jak naszą wełne na elewacji przysypał śnieg. Zastanawiam się ile wody już wciągło nasze ... ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 16.10.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 O kurna, no to nie wesoło masz :/ Współczuję... Jesteś ubezpieczona odpowiednią ilością drewna kominkowego? U nas kominek nawet nie podłączony (kupiliśmy rurę spiro dwuścienną, dymową, ale okazało się, że nie pasuje do otworu - za duża o jakieś 5mm na średnicy i za żadne skarby nie chce wejść ani w czopuch kominka, ani w komin), oraz 0 ilość drewna :/ Nie wiem, co by się działo bez ogrzewania kotłem... Drewno kominkowe mamy, na szczęście . Tez kupione na ostatnia chwile, bo dopiero tydzień temu. Wczoraj po powrocie z pracy zastałam w domu temperaturę 15 st. Po rozpaleniu kominka wzrosło do 19. Ale woda ciepła się kończy. Mam nadzieję, że dzisiaj nas podłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 16.10.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 u nas prąd co prawda jest, ale co z tego jak naszą wełne na elewacji przysypał śnieg. Zastanawiam się ile wody już wciągło nasze ... ocieplenie. Pogoda nas nie rozpieszcza . Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Pogoda wszystkim dała się we znaki. Nam opóźniła robienie dachu.Mam pytanie czy wam też zostało drzewo konstrukcyjne po zrobieniu konstrukcji dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 19.10.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 zostały nam dwa kawałki jętek (czy jątek) i tyle.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A nam zostało prawie 2m3. Wycinane było zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Wygląda na to, że za dużo wyciął gość z tartaku, ale jakim cudem przecież miał projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Zapłacone miał tyle ile w projekcie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 19.10.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 to w takim razie macie w prezencie altankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kajon-ka mam prośbę masz może jakieś zdjęcia z konstrukcji dachu chodzi o krokwie i płatew kalenicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Mam dylemat. Bo moi fachowcy może coś z dachem pomieszali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 19.10.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Nam zostały dwie jętki, bo nie robiliśmy krzyżulców na ścianach szczytowych. Też zmawialiśmy wszystko zgodnie z projektem i wiemy, że mamy zgodnie z nim więźbę zrobioną. To trochę zdjęć naszej więźby. Może niewiele widać, ale zawsze: http://lh4.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SS0ejSipe5I/AAAAAAAAATk/7aeHlamfmKg/s400/aS6301112.JPG http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SS0ejgVRzJI/AAAAAAAAATs/BRI6mRBYI3g/s400/aS6301113.JPG http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SSVcB0hu0hI/AAAAAAAAAS4/q81Btvfjc7k/s400/aS6301101.JPG Aniu, a może fachowcy postanowili Ci więźbę trochę odchudzić po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts