Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maksiu no tak zapomniałam o opisie :oops: głowa ciężka dzisiaj :wink: ale już nadrabiam.

1- moja młodsza córka

2- moja strasza córka

3- rozmowy o budowie przodem stoję ja tyłem Dorotka a bokiek jej mąz Michał czyli Bubu

4- też moja starsza córka

5- widok na kuchnie i salon zdjecie roboine z fundamentu kuchni

6- moja młodsza córka na fundamencie klatki schodowej i pokoju

7- ponownie rozmowy o budowie i układzie ścian tym razem ja z moją starszą córką oraz inwestorami w tzw. gabinecie :wink:

8 i 9- moja młodsza córka w garażu i na schodach przed wejściem do domu

10- fundament pod komin w salonie.

Pozdrawiam Aga.

Dzieki dzięki Bubu rzadko tu zagląda więc zrdadzę że ściany będą rosły na drugi rok, z tego co jeszcze wiem to schody będą drewniane i pokój ten drugi nie będzie wydzielony, pokoju nad garażem nie będzie mam nadzieję że Bubu się nie pogniewa :wink: :)

mTom My się wybieramy na zjazd do Krystiana w Ogrodzieńcu i chcelibyśmy się wprosić do Ciebie na budowę. :) :)

POzdrawiam Aga.

Witajcie drodzy prymulkowicze. :D Mam pytanko odnośnie ganku - z tego co widzę w projekcie daszek ganku wspiera się na kwadraciach, ale o jakim boku? Jaki jest ich wymiar? I jaki jest wymiar schodów przed domem. Chcę sobie mianowicie troszkę zgapić Wasz ganek ( :oops: ).

W sumie już zamówiliśmy kwadraciaki o boku 20 cm i mam nadzieję, że nie będą wyglądały jak zapałeczki.

Pozdrowienia serdeczne

A.

Toomas My wydłużylismy dom o metr i salon wyszedł nam 23,20m a że jest połączony z kuchnią, która ma 15,90m więc razem wychodzi 39,10 m.

Może to nie żadne pałace ale nie jest tak mało. Nam wystarczy jak się ma ograniczone koszty trzeba iśc na jakiś kompromis :)

Pozdrawiam Aga.

Toomas My wydłużylismy dom o metr i salon wyszedł nam 23,20m a że jest połączony z kuchnią, która ma 15,90m więc razem wychodzi 39,10 m.

Może to nie żadne pałace ale nie jest tak mało. Nam wystarczy jak się ma ograniczone koszty trzeba iśc na jakiś kompromis :)

Pozdrawiam Aga.

dzieki za cenną uwagę. Tez się zastanawiamy nad tym domkiem bo fakt ma on swoje zalety...

Jak waszym zdaniem ten pokój - wystarczy 20m2??

my natomiast nie wydłuzaliśmy anie nie poszerzaliśmy domu (szkoda :cry: ) ale zrezygnowaliśy z kuchni połaczonej z pokojem dziennym. Tak więc salon będzie miał około 32m2. Dla nas to zupełnie wystarczy. Kuchnia bedzie w miejsce pokoju na dole. A czwarty pokój sypialny będzie nad garażem. Aha kuchnia została też powiększona kosztem łazineki na dole. Pozdrawiam

Witam, witam, prymulkowicze.

Maksiu, zrobiłem literówkę w numerze komórki. Zamiast pierwszego zera ma być 9! Dobrze, że jestem wzrokowcem i coś mi przez łikend w tym wysłanym do Ciebie mailu nie grało. Własnie sprawdziłem i... jest. Walnąłem byka w numerze.

Aga, zapraszam. Będzie mi bardzo miło. Podaj tylko termin.

Agnes, belki są o przekroju 20x20 a ganek mam troche powiększony. Wygląda ok.

Thoomas, pokój przy założeniu, że nie będzie zagracony jest wystarczający. Niemniej jeden z majstrów od dachu stwierdził, że on to by się w takim pokoju dusił. Dlatego dla córki buduje dom, gdzie salon ma bodaj 50 czy 60 m2.

Po raz kolejny obiecuję, że zdjęcia będą. Jak tylko kumpel z cyfrówką wróci z urlopu.

Dokonałam wstępnego obliczenia kosztów, które poniosłam do dnia dzisejszego. Wyszło mi około 58 tys. ale jeszcze nie zapłaciłam całej robocizny oraz dla kierownika budowy i archeologa (niestety mam nadzór archeologiczny). Zakładałam, że stan surowy otwarty z dachem wykonam za 50 tys. jak widzicie trochę się przeliczyłam. Mam nadzieję, że dalej tak nie będzie :lol: . A propos czy ktos z was może robił rozeznanie co do kosztów okien? Maksi widze, że urlop nadal dzielnie spędzasz przed kompem :wink: Jak tam kablowanie? :D