KASIA-S 23.08.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 A mnie męćzy, żeby dokończac budowę i na wiosnę wprowadzka. Tylko czy zima mozna cos wewnątrz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.08.2004 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Kasia jeśli będzie ogrzewanie to można poszukaj na Forum są ludzie którzy tak prowadzili budowę warto skorzystać z ich dośwaidczenia. Ja też się nad tym zastanawiam nawet jeszcze nie dzieliłam się z tym pomysłem z moim mężem to tylko moje przemyślenia jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 24.08.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Aga to super, czyli masz w planie zaczynac na zimę, dobrze zrozumiałam ? świetnie, życzę ci tego bardzo Muszę zdradzić, że już wczoraj poszperałam po internecie aby dowiedzieć się jakie warunki kredytowe otrzymam. Najlepsza strona chyba była na pkobp, bo jest kalkulator symulujący spłty w róznych walutach, zdolność kredytowa itp. Ciekawa jestem czy podobne informacje uzyskam w banku Teraz męczy mnie sprawa ogrzewania. Niem mam jeszcze wody na działce więc z kimś doświadczonym muszę wymienic poglądy czy wogle brać się za instalację c.o. bez wody. A przecież jakieś próby ciśnieniowe trzeba robić, tylko nie wiem przy, której instalacji, c.o. czy wod.-kan Marzy mi się kominek z płaszczem wodnym + ogrzewanie gazowe - podłogówka w salonie, kuchni, przedpokoju i łazienkach. Ciekawe czy takie rozwiąznie jest możłiwe. I tu liczę na ludzi z formum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.08.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Kasiu My mamy zamiar zacząc na drugi rok koło lata to nie jest jeszcze dokładnie ustalona zobaczymy jak ekipy. A zastanawiam się czy prowadzić dalej budowę mój mąz odradza bo mówi że będzie wilgotno jeszcze zobaczymy.Kasiu jeśli chodzi o wyliczenia kredytowe ze strony PKOBP to muszę Ci poqwiedzieć że jest to dośc rzetelnie opracowane i nie wiele się różni z tym co mówią w banku. Ja też się cały czas zastanawiam nad kominkiem z płaszczem wodnym zobzcymy jeszcze.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 24.08.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Odnośnie kominaka z płaszczem wodnym - dzisiaj przychodzi na budowe facio, którym tym się zajmuje i jak twierdzą znajomi jest dobrym fachowcem Ma dokonac wyceny wszelkich kosztów. Zobaczymy. . Podzielę sie na pewno infrmacjami Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.08.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Kasia to czekam a z jakiej firmy ten kominek?Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 24.08.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Aga jeszcze nie wiem.. dzisiaj w przypływie natchnienia w pracy podzieliłam się problemem ogrzewania...a tu kolega zza biurka, że on zna wspaniałego fachowca od c.o., że naprawdę super i tani to idąc dalej w moim natchnieniu zadzwoniłam do gościa i umówiliśny się na budowie. Facet próbował mnie wypytywać o różne szczegóły ale trafił na twardy grunt - nie puściłam pary z ust (przecież ne powiem, że nic nie rozumiem z tych tematów ). w każdym bądź razie zobaczy się. Aha nie podzieliłam się z zadziwiającą dla mnie sprawą braku w mojej okolicy cegły klinkierowej. Próbowaliśmy kupić parodzisiąt szt. na murki przy ganku (podobne do maksi tylko trochę niższe) atu nigdzie nie można dostać i ponoć hurtownicy nie mogą zamówic u dostawcy bo też nie ma Może chińczycy wykupili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.08.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Może i Chińczycy oni wszystko wykupują tyle ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 25.08.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Po pierwszym spotkaniu z fachwcem od c.o. moje marzenia prysły jak bańka mydlana Po pierwsze Pan uważa, że nie można założyc ogrzewania takiego jak chcę , ponieważ nie mam wody (ta dopiero będzie budowana w przyszłym roku). Poza tym jak mi rzucił "ORIENTACYJNA" cenę to mnie ścieło (Qrcze a może takie ogrzewanie naprawdę tyle kosztuje ) - 25 tys. Cena obejmuje wszytsko czyli: kominek (bez obudowy) z płaszczem wodnym, kocioł jednofunkcyjnyz zasobnikiem wody, instalacje, grzejniki purmo (bez podłogówki). niestety nie wiem jakich firm kominek i piec gazowy. Co o tym sądzicie? A tak chciałam kończyć zimą i wprowadzić się No nic podniosę się z ziemi i będę pytać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 25.08.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Strasznie drogo. Należy się zastanowić po jakim czasie zwraca się taka inwestycje. Obok mnie buduje się kumpel, który postanowił budować piwnicę, ponieważ chce tam umieścić kocioł na paliwo stałe (węgiel). Ma skutkować niższymi rachunkami za ogrzewanie. Zakładając, że zapłaci w porywach 1000 zł mniej w skali roku, to inwestycja zwróci się mu po 30 latach (taki jest koszt jego piwnicy - lekko licząc).Osobiście zastanawiam się czy nie pójść w kierunku kolektorów słonecznych. Kumpel ma i bardzo sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Kasia myślę że wycena jest rzetelana przeczytaj w dzienniku budowy Ivonescki jej wyszło coś koło tego. Ja też się zastanawiam nad takim rozwiążaniem ale co do wycen nie mam jak narazie zielonego pojęcia. Zajmę się tym zimą. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 25.08.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Aga jeżeli tak bęzdie rzeczywiście, to będe musiała zaoszczędzić na wykończeniówce, bo mi kasy nie starczy (albo wybiorę tylko jedno źródło ogrzewania)mTom a ty co planujesz odnośnie c.o.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ja jak na razie liczę to Wszystko i dopiero wtedy podejmiemy decyzję chociaż muszę powiedzieć że ta opcja jest dla mnie najkorzystniejsza zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.08.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witajcie... u mnie na budowie praca wre... powoli zblizamy sie do finalu okablowania... ale niestety skonczymy w sobote... a to oznacza ze nie pojawie sie w Ogrodzieńcu i nie zobacze budowy mTom'a, przykro mi ze tak wyszlo...napewno bedzie jeszcze jakas okazja..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.08.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Maksiu, mnie również jest przykro. W każdym razie zapraszam.Kasiu, co do CO, planuję gaz. Prawdopodobnie jakiś nie wyszukany kocioł z zasobnikiem. W późniejszym etapie nastawiam się na kolektorki słoneczne wspogające grzanie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Maksiu bardzo mi przykro że nie przyjedziesz mTom mam nadzieję że uda nam się dotzrec do Ciebie koło południa będziemy w konatakcie telefonicznym, obiecuje zdjęcia z wycieczki Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.08.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Aga, nie musicie tak gnać na złamanie karku. Jeżeli wam wyjdzie po południu, nie ma sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.08.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Mam nadzieję że tak będziemy nie będziemy gnać mamy zamiar wyjechać koło 7:30.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.09.2004 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Cos nam wątek spadł nisko ale do rzeczy... u mnie na stronce są nowe zdjęcia domku Kasiu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 04.09.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Hej! Maksiu przyłączam się że wątek leci w dół, więc w celu podciągnięcia mTom czy doszły zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts