Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i jeszcze się przesunęło - dopiero dzisiaj jesteśmy umówienie na 15.30 więc czwartek z wami się podziele informacjami.

Kredyt biorę w PKO BP. Oprocentowanie 2,5% + WIBOr więc wychodzi około 3,2 czy coś koło tego. Waluta franki szwajcarskie. Będziemy mieli odroczoną spłatę kapitału przez rok od wzięcia kredytu. To tyle. Reszta jutro. Pa.

PKO BP? Ciekawe jak przełoży się prywatyzacje tego banku na atrakcyjność oferowanych kredytów? Oby te sprawy nie miały na siebie wpływu.

U mnie po położeniu kanalizy cisza. Zdezerterowała mi ekpia, która miała wylewać podłogi. Znaleźli stałą pracę, a mnie zwodzili przez ponad miesiąc. Stwierdzam, że w budownictwie nie ma bezrobocia. Dzisiaj jestem umówiony z nową ekipą, która ma przy okazji postawić ścianki działowe. Zobaczymy jakie zaporponują warunki.

Też mnie ciekawi co będzie po prywatyzacji banku My jak na razie bierzemy opcje dwóch banków właśnie PKO BP mieliśmy tutaj kredyty i jesteśmy zadowoleni, a drugie to PTF tu jak na razie po wstępnych rozmowach proponują na m lepsze warunki, poczekamy do stycznia i zobaczymy jak będzie.

Kasia: odroczoną przez rok masz tylko splate kapitalu, a co miesiac i tak musisz placic odsetki od calego kredytu, tak wiec przez rok placisz i nic z tego nie masz.. bo ani o zlotoweczke Ci nie ubywa kredytu do splacenia.

My odroczylismy tylko na 2 miesiace... a potem zaczelismy splacac... bo szkoda bylo pieniedzy wyrzucac z bloto

pozdrawiam

Podpisane. Wkurzyłam sie troche :x , bo słownie uzgodniliśmy prowizje na 1,5 % przychodzimy, czytamy a tam czarno na białym 1,7%. Kurcze jaki człowiek zależny jest od tych banków :x Co zrobić. W moim mieście są cztery banki ale ten miał najlepsze warunki. W każdym badź razie musze jeszcze ubezpieczyć budowę , pobiegnąć do Urzędu Skarbowego i ksiąg wieczystych. Za przewalutowanie mam 0,8%. Na szczęście nie wymagają zbierania faktur tylko wystarczy wizyta na terenie budowy i "oczna" wizytacja z postępów. Oczywiści każda wizyta płatna 50 zetek :evil: Aha kredycik wzieliśmy na 25 lat. Spłta odsetek 300 zł , a spłata kapitału - jak juz wiecie- po roku czasu zacznie sie od kwoty 570 zł.

Wczoraj byli na budowei fachowcy od instalacji. Ceny kształtują się następująco. Za punkt kanalizacyjny 33zł (a będzie ich 10) a całościowo liczą za każdy punkt wodny i ciepłowniczy i jakiś tam jeszcze - 100 zł. nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ale za bardzo się na tym nie znam. Najgorszy mam problem z elektrykiem - w osobie mojego męża :lol: gdyż za bardzo czasem nie dysponuje, żeby porobić instalacje. Ale jak to się mówi szewc zawsze boso chodzi :wink:

Dzisiaj kończą wieźbę na dachem garażu - więc pewnie za parę dni wszytko będzie juz pod dachem.

Rozpisałam się bardzo - pozdrawiam was.

Maksiu, może przesadziłam ale nie orientowałam się we wszytkich kosztach, które będę musiała podjąć. Na dzisiaj wiem ile mnie będą kosztowały okna - 12 tys., ogrzewanie około 20 tys., ocieplenie z elewacja (wełna) około 15 tys. Mam nadzieję, że pozostała kwota starczy i również na urządzenie ogródka :lol: Oby tak było :D Oczywiście nie mam zamiaru zakładać jacuzzi czy czegoś w tym rodzaju skromne wykończenie ale gustowne. Zresztą będę was informowała na bieżąco o kosztach. Pozdrawiam - i Maksiu dzięki za pocieszenie :lol: , bo już na dobre zaczełam się martwić. Pa

I jeszcze jedno moi kochani chciałabym się podzielić z wami radosną widomością - wkrótce zostanę mamusią poraz trzeci :D (17 tydzień ciąży) Mam nadzieję, że do moich chłopaków dołączy córeczka albo zostanę błogosławiona między mężczyznami 8) W każdym bądź razie marzy mi się, że zamieszkamy jeszcze do porodu już w domku. Chciałbym spcerwać z niemowlęciem wśród lasów i łąk a nie dymów miasta.

Jeszcze raz pozdrawiam

Dzięki Dzięki Maksiu :D

Oj nieprzespane nocki skąd ja to znam :lol:

Trzeba to poprostu przejść. Gwarantuję Ci, że potem się nie pamięta.

Moim chłopakom tylko na chwilę pomagały żele a przede wszytkim lulanie na rękach i śpiewanie. Z mężem mieliśmy dyżury: on od 9 wieczór do północy ( w tym czasie ja spałam) a od 12 gdzieś tak do 4 nad ranem (wtedy przeważanie dziecko zasypiało ) ja.

Ale wszystkie te niedogodności dzieci mi wynagrodziły. Dzisiaj gdy już wyrosły z pieluch i zajmują się czynnie swoją edukacją w przedszkolu 8) bardzo mile wspominam ich niemowlęctwo.

mTom: hmm moja odpowiedz nie bedzie wiarygodna... bo cala instalacje robilismy z tesciem, on dal material.. ja kupilem tylko kabel do anteny tv i sat... jakies 120zl :D ale gdyby trzeba bylo zaplacic to mysle ze bez 5tys nie ma co wogole probowac rozmawiac...