Aga J.G 29.11.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Kasiu poczekam cierpliwie na wymiary ganku Kasiu a jaki pomysł na ogrzewanie masz już może jakieś wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.11.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Fakt, nisko spadliśmy w pewnym momencie. Kasiu, bardzo prosimy o więcej informacji.Przesłałem Maksiowy parę nowych zdjęć. Zawierają trochę inną perspektywę domu oraz pokazują, ile ziemi udało się nam dokupić celem powiększenia działki. Teraz bez drogi liczy ona 10 arów, z drogą prawie 12.Po raz kolejny po ulewach i wichurach sprawdziłem szczelnośc dachu. Wygląda na to, że wszystko jest ok. czego i wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.11.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 To poczekamy na zdjęcia Bardzo się cieszę że dach się trzyma Tomek a jak u Ciebie rozenanie z inastalacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.11.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Aga, obawiam się, że nie mam się czym pochwalić. Wybrałem na razie technologię (system) jaką będę robił. Szukam kogoś kto mi zrobi zestawienie materiałów. Póki co niezbyt intensywnie - do świąt mam w parcy urwanie głowy. Obawiam się, że jakieś newsy będę miał dopiero po Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.11.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Wrzuciłem najnowsze zdjęcia od Tomka..zapraszam do obejrzenia:http://212.244.189.200/index.php?id=pr_mtom120704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.11.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Tomek to poczekam na Twoje wiadomości. Jak pięknie Prymulki wyglądają z oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.12.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Spadamy na dół więc podciągam wątek do góry Zdradzę rąbek tajemnicy szukamy KB, ekipa już jest wygląda że wszystko jest na dobrej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 06.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Aga świetnie - życzę powodzenia. U mnie w piątek - sobotę położyli chudziaka. Już jest inaczej jak się wchodzi do domu i pod stopami nie mia piachu. Ale trzeba zacząć grzać kozą na razie bo już zaczyna się rosa zbierać na oknach. Strach pomysleć co będzie jak zaczna tynkować. Zamówiliśmy ekipę od odkurzacza centralnego - zaproponowali 5 gniazd - 2 na dole, 2 na górze i 1 w garażu - koszt wraz z położeniem instalacji i oczywiście materiałem 1.350 zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.12.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Aga, no to zdradź nam szczegóły. Co wam ekipa będzie robiła, za ile, w jakim terminie, jakie robią wrażenie itd? Kasiu, nie da się ukryć, że teraz musicie wietrzyć na potęgę. Po położeniu tynków tym bardziej. Aby wszystko ładnie i równomiernie schło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.12.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Tomek stramy się o kredycik ze wstępnych ustaleń wynika że nam dadzą ale wolę nie zapeszać, a jak dadzą to już pójdzie więc napiszę tak ogólnie jaki jest plan Zaczynamy na początku maja i ciągniemy budowę bez przerwy. Ekipa robi cały stan surowy otwarty wezmą tak około 28 - 29 tys. dokładnie się jeszcze nie dogadaliśmy. Ekipa polecona przez koleżankę z Forum AgnesK Mam nadzieję że w maju 2006 bedziemy w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 09.12.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Aga na pewno zamieszkasz w 2006 a moze i ida się na koniec 2005 U mnie chłopaki rozpalili kozę. Jak się wchodzi jest cieplutko i co najwazniejsze suchu bez wilgoci. Odkurzacz centralny miał być montowany w piątek - ekipa przesunęła termin na wtorek. Poczekamy Przywieźli już regipsy na poddasze - dzisiaj elektryk miał rozprowdzić pod nie punkty świetlne. Zaraz jadę obejrzeć - oby to zrobił, bo inaczej Mam nadzieje, że pomontował chłop wszystko, bo murarze stoją z robotą. a chłopaki aż się palą do roboty Reszta historii jutrzejszego dnia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 10.12.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 No to dokończenie ....elektryk został pogoniony, dzielny mąż wkracza do akcji i sam kończy elektrykę (kończy to jest za dużo powiedziane - właściciwe rozpoczyna pracę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.12.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Kasiu, to się nadaje do prasy! Nie kumam, jak to, elektrykowi nie chciało się robić, kasa mu nie potrzebna? Polska to dziwny kraj, jedyny w swoim rodzaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Tomek no cóż w polsce to już tak jakoś jest dziwnie smutne to ale prawdziwe Kasiu liczymy na zamieszkanie w 2006 wiosną Mam pytanie ile wam wychodzi metrów kwadratowych ścian bo My juz totalnie zgłupielismy nam wychodzi inaczej KB jeszcze co innego a różnice są znaczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.12.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Aga jakie ściany masz na myśli? Powierzchnie wewnętrzne, z działowymi? Też przymierzam się do dokonania pomiarów pod wyliczenia odnośnie tynków. Może w sobotę dokonam tej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.12.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Aga: co masz konkretnie na mysli piszac ze ekipa bedzie robic caly stan otwarty za 28-29 tys?? bo jesli to samo co ja mam na mysli to straszne duzo chcą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.12.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Tomek chodzi mi o mury parteru i poddasza ile to jest metrów nam wyszło coś około 240 a jej dwa razy tyle Maksiu ekipa ma nam robić od wykopów po pokrycie dachu ( sprzęt nas nie interesuje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.12.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Aga: czyli tak.. fundamenty, murowanie scian parteru i poddasza, strop, schody, konstrukcja i obłozenie dachu... tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.12.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Maksiu jeszcze ściany działowe, podłoga na gruncie z rozłożoną kanalizą, ocieplone fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.12.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Aga, mnie fachman jakiś czas temu liczył powierzchnię do tynkowania. Jemu na oko wyszło coś koło 200 m2. Co do ceny za robociznę, to podajesz z VAT-em czy ze stawką "zerową"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts