Aga J.G 13.12.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Tomek no tak jak my sobie to wyliczyliśmy a KB wyszło 430 a już myślałam że takie z nas gamonie Podaje cenę do zapłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.12.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Aga: nawet ze sciankami dzialowymi i kanalizacja i ociepleniem fundamentow to wg mnie przynajmniej okolo 10 tys za dużo... ja zaplacilem około 20 tys. (+/- 500zł) za to samo i uwazam ze przeplacilem... ponegocjujcie jeszcze cene, bo naprawde za duzo chcą...m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.12.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Maksiu ponegocjować mogę i mam taki zamiar ale wiem że dużo z tej ceny nie zbiję U nas jakieś takie ceny warszawskie Ekipa jest z polecenia bardzo dobra a jak mam mieć tanich partaczy to już wolę zapłacić i mieć spokojną głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.12.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Maksiu, a Ty ile masz metrów wewnętrznych powierzchni ścian?Aga, co do ceny trudno mi się wypowiadać. Ta jak wiadomo, zależy w dużej mierze od regionu. Osobiście mając do czynienia z taką kwotą szukałbym jeszcze innej ekipy. Trochę czasu zostało. Spotkałem się też z taką sytuacją, że ekipa była wspaniała, polecania i świetnie oceniana, a jednak jedną budowę spieprzyli i nie wiadomo dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.12.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 mTom: z tego co mi program policzyl to wychodzi 440m2 scian do tynkowania.. na zewnatrz budynku 240m2 do ociepleniapzdrm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.12.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Tomek szukalismy szukaliśmy i uwierz że ceny są jeszcze większe niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.12.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 440 m2? Obawiam się, że to może być prawda. Tzn. u mnie będzie troche mnie, ale coś koło tego. Po przemyśleniu wydaje mi się, że fachman, który mi to wyliczał, nie wziął pod uwagę powierzchni sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 15.12.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Zgadza się Maksiu co do ścian zewnetrznych - kupiliśmy ok 230m2 ocieplenia. Ścian wewnetrznych jeszcze nie liczyliśmy - ale sądzę, że blizsza prawdy jest liczba powyżej 400m2.Wczoraj była ekipa od odkurzacza centralnego, zamontowali, zrobili próbę szczelności - teraz tylko czekac aby się wprowadzic i zakupic jednostkę centralna z akcesoriami. Mąz sie bardzo postarał i w dwa dni zrobił elektryki całą górę - łącznie z instalacjami pod interent, telewizornię, telefony i nawet alarmówka. Został tylko dół poprawic po "fachowcach" i rozprowadzic kabelki pod alarm, kino domowe, telefony itp.Chłopaki jak zaczeli palic koza to na dole uzbierała się nawet temperatura 18C. Pojawili się nawet fachowcy od c.o. i mam nadzieje, że do końca się określą z ceną.Pozdrawiam.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.12.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 No własnie ponad 400 metrów do tynkowania a nam pani KB wyliczyła 440 metrow parteru i ze 400 poddasza ścian do wybudowania. Kasiu i ile Cię skasowali za te rurki od odkurzacza? Napisz na jakie c.o. jesteście zdecydowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 16.12.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Aga za rurki w tym 5 gniazd zapłaciliśmy 1.350 brutto - mi sie wydaje, trochę za drogo ale nie miałam już sił szukac kogoś tańszego. Co do rozwiązań c.o. jeszcze nie mam do końca wyrobionego poglądu - na razie czekam na ofertę fachamnów od ciepła. zobaczymy czy sie dam przekonac. Ale jak pisałam wczesniej skałniamy sie do gazu i termokominka + podłogówka na całym parterze (ale nie jako głowne tylko jako źródło uzupełniające - żeby milusio było chodzic po płytkach, zreszta przy trójce - wkrótce dzieciaczków- trudno jest wyegzekwowac żeby chodziły w papciach - moje w każdym bądź razie zawsze pomykaja na boskach ) Z tego co się na razie wypowiadali proponują kocioł dwufunkcyjny viesmana, grzejniczki cosmonova - ale konkretów jeszcze nie znam jakie typy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.12.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Kasiu dzieki za info u mnie ten sam problem z kapciami I chyba największy zgryz to własnie ogrzewanie, reszta już prawie ustalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 17.12.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Dokładnie - ogrzewanie to chyba najgorszy problem - rozwiązań multum a i ceny trochę przerażają. Mówią, że dobre ogrzewanie to takie o którym nie wiesz, że masza zainstalowane w domu. Mam nadzieję, że na takie trafimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.12.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2004 Kasiu to czekam na wasze rozwiązanie może to nam coś pomoże bo ja już ma taki metlik w głowie że hoho, a chcielibysmy wybrać cos konkretnie wcześniej żeby potem na ostatnią chwilę nie latać i nie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.12.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Witajcie podciągam wątek do góry, bo jeszcze spadniemy na sam dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.12.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Nisko upadamy. Rozmawiałem z facetem od wodkanu, który rozprowadzał mi kanalizację. Wstępnie wycenił prace związane z wodą i resztą kanalizacji na 2 tyś, natomiast rozprowdzenie ogrzewania 3 tyś. Materiał + robocizna. Odniosłem wrażenie, że jeszcze możemy ponegocjować. Bardziej doświadczeni, jak to u was wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.12.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 U mnie jeszcze daleko do takich negocjacji W związku z nadchodzącymy Świętami Życzę Wszystkim Prymulkowiczą spełnienia marzeń dużo dużo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 23.12.2004 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Spokojnych Swiąt wszystkim Wam życzę, a w przerwach od jadła odwiedzin na prymulkowych stronach , a także rzeczywistych budowach (kto ma takowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 24.12.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2004 Zdrowych, rodzinnych świąt, wesołego karpia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.12.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Święta święta i po świętach teraz czas na przygotowania do sylwestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.12.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Chyba do budowy, Aga? Tak sobie myślę, że jakbyśmy mieli już w domu prąd i okna możnaby zrobić balangę. Zresztą sam prąd to nie problem. Od czego są przedłużacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts