KASIA-S 30.12.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Odnośnie tynków w niedziele spotykamy sie z gościem, ktry robi tynki maszynowo - przez telefon padła cena 6 zł (robocizna) za m2 ściany + 7 - 7,5 zł za m2 sufitu. ale ostateczna cena rozstrzygnie sie po oględzinach ścian. Materiał mamy juz zakupiony. U góry chłopaki połozyli już wszystkie regipsy na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.12.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Kasiu, piękna cena. Muszę poszukać takich, co to robią maszynowo. Może będzie taniej, bo 8-10 to jednak za drogo. Nie powiedział czasem ile to mu zajmie czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 31.12.2004 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Po spotkaniu w niedziele, bedę wiedziała wszytsko - mam nadzieję, że tylko cena nie ulegnie zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.12.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Zyczę Wszystkim Prymulkoiwczą szczęscia , zdrowia i pomyslności w Nowym Roku 2005, spełnienia marzeń, dużo radości i samych miłych chwil w naszych domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 31.12.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 No i klamka zapadła... Spisaliśmy dziś umowę przedwstępną i kupujemy Prymulki... Złożyliśmy też wniosek o kredyt w Milenium w CHF, w ratach malejących na 20 lat 120 tysięcy.... w ostatnim dniu na warunkach promocyjnych .....Prymulki kupujemy za 95 tysięcy razem z działką 825 m2 , budynek stan surowy otwarty, więźba dachowa jest i w koszt wliczona robocizna dachu, oraz kierownik budowy do końca... Dachówki musimy kupić i inne materiały na jego wykończenie.... Życzę Wszystkim Prymulkowiczom postępów w budowie w przyszłym roku , samych radosnych chwil ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.01.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Zapraszam do naszego wątku dom w Prymulkach Witam nastepnego prymulkowicza na tym Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.01.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 A więc mamy następnego prymulkowicza. I to stosunkowo nie dalko nas. Fajnie. Iza zapraszam tutaj: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14367&start=840Mamy już dosyć rozbudowany wątek o prymulkach i galerię zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 02.01.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Ciesze sie stronke zapisalam w ulubionych ))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 02.01.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Ciesze sie stronke zapisalam w ulubionych ))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 02.01.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Hej !! Dolaczam do grona Prymulkowiczów ... Kupilismy Prymulki w stanie surowym z 8 ar dzialka za 95 tysiecy ... i zlozylismy wniosek o kredyt ... mam milion planow w glowie i bardzo sie ciesze i bede czerpac z waszych doswiadczen.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popielarz 02.01.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 W Żorach? Podaj jakieś bliższe dane, bo to prymulka prymulce nierówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 02.01.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 to typowe Prymulki narazie bez garazu, wg projektu z archonu.... Stan surowy otwarty, z wiezba dachowa i oplacona robocizna dachu, oraz kierownik budowy do zakonczenia , nie ma przylaczy, ale woda i gaz ma byc doprowadzona w tym roku przez miasto... kominy sa , scianki dzialowe tez..... Co ja zmienie? Otóz tam gdzie w projekcie jest gabinet bedzie kuchnia... za to salon duzo zyska, bedzie mial jakies 32m czesc wypoczynkowa z kominkiem i jadalna, gdzie w projekcie kuchnia, oczywiscie bez sciany dzialowej.... Na gorze w miejsce duzej lazienki bedzie 4 sypialnia, bo mam 3 dzieci i kazde chce swoj pokoj, a lazienka bedzie malutka w garderobie, ale zrobie tak zeby byla ladna i funkcjonalna, a tanczyc tam nie bedziemy ,,,, w przyszlosci nad garazem chce miec taras. Nie rozstrzygnelam jeszcze problemu okien dachowych... Chcialam z nich zrezygnowac podobno swiatla bedzie dosc... Ale raczej w malej lazience chce je miec i chyba nad schodami tez... i pewnie te 2 wieksze sypialnie , pokoje dzieci..... Mam jesszcze milion mysli na sekunde.... ale jak mi sie to podoba ))))))) Acha, no i zlikwidowalam wejscie(drzwi) do projektowej kuchni, w zamian za to przesunelam scianke dzialowa miedzy wiatrolapem a holem, wiatrolap zyskal powierzchni , b.potrzebnej moim zdaniem , zmiesci sie tam duza szafa wnekowa , a hol i wiatrolap beda mialy po ok 5 m2. To wszystko jest narazie w mojej glowie Interesuje mnie kwestia piwniczki pod schodami, to juz pytanie do Maksia..... i chcialbym jeszcze wyjscie do ogrodu pod schodami...tzn jakies drzwi tam zrobic ))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.01.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Iza, bardzo się cieszę, że dołączasz do grona. Mam pytanie odnośnie tych ścianek działowych. Piszesz, że je przesuwasz więc do końca nie rozumiem czy one już są czy dopiero będą stawiane? Piszesz, że łazienka będzie w garderobie. Rzuciłem okiem na projekt, gdyż zastanawiam się nad pionem kanalizacyjnym. Chyba będzie się dało bez większych kłopotów to wyprowadzić. Mam jeszcze uwagę odnośnie ścianki pomiędzy salonem a kuchnią. U mnie jest strop monolityczny i ścinka ta jest nośna, a więc nie jet możliwe jej zlikwidowanie. Ciekawe jak to jest u was? Z czego zamierzasz zrobić pokrycie dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 02.01.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 ze scianki dzialowe sa , mialam na mysli,( zeby sie zabardzo nie rozpisywac ), ze sa zaplacone i material i robocizna, ale fizycznie ich jeszcze nie ma na dole , na poddaszu sa... Nie bedzie scianki dzialowej miedzy salonem , a kuchnia , ktora jest w projekcie... bo to bedzie otwarta przestrzen , taki wiekszy salon z czescia wypoczynkowa (gdzie kominek) i jadalna, tam gdzie ta proj. kuchnia nie bedzie tych drzwi z holu , zostana tylko te jedne do salonu i dzieki temu przsunieta zostanie scianka miedzy wiatrolapem a hollem... przyjedziesz zobaczysz , zapraszam A dach nie wiem , nie znam sie na tym i prosze o rady , maz mowi o ceramicznych , ale sa chyba najdrozsze ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 02.01.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 a scianki miedzy kuchnia a salonem dzialowej nie ma , wiec chyba nie jest nosna i nie ma tam zadnego slupa ... a moze powinien byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.01.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 W podstawowym projekcie przy stropie Teriva ścianki między salonem i kuchnią są działowe a nie nośne więc można z nich zrezygnować I następne niby typowe Prymulki a jednak inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Teraz załapałem. Również zapraszam do siebie. Co do ścianki między salonem a kuchnią, to oczywiście w projekcie jest działowa. Dachówka ceramiczna jest najdroższa, ale ma wiele zalet. Wystarczy z projektem wybrać się do składu budowlanego i od ręki powinni policzyć ile i za ile. Kumpel kład jesienią (ma podobny dach) i zapłacił jakieś 15-16 tyś za najtańszą wersję ceramicznej. Cóż, wciąż jestem jedynym przedstawicielem typowych, modelowych prymulek. Iza, z czego macie ściany nośne i jakiej grubości? A może jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Niestety zdjec nie mamy , ale zamierzam kupic cyfrowke, zeby uwieczniac postepy Nie znam sie na budowie, widze, ze Wy, ktorzy stawialiscie Prymulki od podstaw , mozecie doktoraty pisac Wiem, ze to sa grube kostki chyba 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Z czego dach?? prosze o rade....jaka dachowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Jaki dach? Hmmmm, nie chcę Ci nic doradzać bo chyba nie o to chodzi, poza tym każdy ma swoje preferencje i określoną zasobność portfela. Napiszę jedynie co masz do wyboru.Najtańsza jest ondulina, najwłatwiej się ją kładzie (kumpel kładł sam), ale nie jest to zbyt ładne i trwałe.Blachodachówka (ewentualnie blacha trapezowa) - stosunkowo tania (nawet pomimo wzrostu cen stali), co jakiś czas trzeba konserwować.Gonty bitumiczne - (rodzaj papy), wymagają pełnego deskowania dachu.Dachówka cementowa - solidna i ciężka, z doświadczenia wiem, że lubi pękać i obrastać mchem.Dachówka ceramiczna - najlepsze i najdroższe pokrycie.Decydując się na wybór, zmierzcie sobie przekroje elementów konstrukcyjnych więźby. Niektórzy decydują się na zmniejszenie wymiarów (niższa cena) pod kątem położenia lżejszego pokrycie np. blachodachówki. Zwróćcie także uwagę na to czy więźba nie powykręcała się pod działaniem warunków atmosferycznych. U mnie była taka sytucja, że miałem w lecie na miesiąc czy dwa zostawić więźbę bez pokrycia (moi fachowcy wyjeżdżali) i dekarze straszyli mnie, że krokwie mogą się powykręcać.Jaki kolor mają kostki z których wymurowano ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts