izapa 03.01.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 taki brudno bialy chyba , dobrze nie pamietam No i dzieki za wskazowki dot. pokryciadchu , .. A Ty jak daleko jestes z budowa? Jesli masz jakies nowe fotki mozesz wyslac na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Jeżeli brudno-biały to może być beton komórkowy. Ja też mam ściany z bk, tylko trochę innej odmiany, stąd niebieskawy kolor. Stan zaawansowania jak na zdjęciach na stronie Maksia. Nowych niestety nie mam. Na wiosnę czeka mnie wprawianie okien i drzwi wejściowych, instalacja elektryczna i wodno-kanalizacyjna oraz CO, tynki i wylewki. Potem docieplenie poddasza i wykańczająca (finansowo) wykończeniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 To fajnie Tom, bedziemy sie razem wykanczac i podgladac efekty, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.01.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Widzę że wątek się rozwija nie ma jak to świeża krew w zespole Iza a kiedy planujecie się wprowadzić do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Aga chcialabym w tym roku jeszcze , jesli bedzie szlo sprawnie i finanse pozwola , do jako-tako wykonczonego w miare by moc zamieszkac i sprzedac mieszkanie w bloku.... U nas mieszkania sa stosunkowo tanie , o ile orientuje sie w cenach na rynku mieszkaniowym w innych rejonach... Np nasze m-4 61 m2 jak dobrze pojdzie sprzedam za 60 tys, bo jest komfort urzadzone, nowe okna , drzwi , podlogi, kafelki, panele , szafy wnekowe ..... A u Was jak sie przedstawiaja ceny mieszkan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.01.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Iza u nas ceny mieszkań o wiele wiele większe, nasze mieskanie ma 41 m i mam nadzieje że uda się je sprzedać za około 75 tyś. Takie jak Twoje u nas to cena dwa razy taka jak Twoja. Ja mieszkam na osiedlu typowo blokerskim Ale u nas ogólnie ceny mieszkań są wysokie, w nowo budowanych mieszkaniach ceny za metr sięgają kwot 2100 - 2300. My zaczynamy na wiosnę i mamy zamiar zmieścic się z budową w ciągu roku mam nadzieje że nam się uda Jakie planujecie ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Zycze tego Tobie i sobie tez A ogrzewanie , no wlasnie, bedzie i gaz, ale i na opal-wegiel, jakze moze byc inaczej, wszak moj maz jest gornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.01.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Ja też życzę samych udanych dezyzji i radości z budowania U nas największy orzech do zgryzienia to własnie ogrzewanie, damy do wyceny wszystkie nasze opcje i wtedy wybierzemy coś co będzie nam odpowiadało i będzie przystępne cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Oczywiście, że chętnie pooglądamy efekty. Jak się tylko ociepli Iza, spodziwaj się najazdu. Aga, jak tylko trafi mi się delegacja w okolice J.G. również również i Ciebie nawiedzę. Co do ogrzewania, to u nas będzie gaz. Biorąc jednak pod uwagę to, co się dzieje z cenami gazu, stwierdzam, że nie zamknę sobie drogi do ogrzewania alternatywnego. A co za tym idzie nie będzie chyba rurek zgrzewanych z tworzywa sztucznego (tańszych), a miedź. Wtedy łatwo można się przerzucić na ogrzewanie paliwem stałym, np. węglem.Iza, pomyśl nad pokojem nad garażem (jak u Kasi), wtedy każdy będzie miał sypialnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Tom, ale ja bede miala 4 sypialnie u gory, bo lazienka bedzie w garderobie , wole mniejsza lazienke, niz pokoj nad garazem.. bo marzy mi sie tam taras ..... ale moze kiedys ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 A czy sa gdzies fotki Kasi domku? Chcialbym zobaczyc , jak wyglada z pokojem nad grazem, bo mnie sie wydaje, ze w ten sposob troche traci ze swego uroku , malego domku w wiejkim stylu ... Ale moze mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Oczywiscie, widzialam u Maksia , bardzo ladny domek Kasi ))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.01.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Pisząc o rozwiązaniu Kasi miałem właśnie na myśli czwartą sypialnię nad garażem. Patrząc na naszą garderobę, to... trochę mała będzie ta łazienka.Ciekawe, macie dosyć niskie ceny nieruchomości w tych Żorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.01.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Tomek zapraszam oczywiście, oczywiście Iza u nas też będzie pokój nad garażem A domek z garażem i pokojem nad garażem na projekcie wygląda tak, może zdjęcia nie są najlepsze ale można coś zobaczyć. http://foto.onet.pl/upload/46/27/_395679_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/11/40/_395680_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 03.01.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Aha.. dzieki Aga za fotki ... kupilam sobie dzis taka zabawke mala, aparacik cyfrowy, taki do domowego uzytku , 2 megapiksel , a rozdz 1600x1200 , ale na lepszy teraz nie moge sobie pozwolic , a chce cos tam uwiecznic na budowie... Aga, powiedz jakie masz plany wzgledem rozplanowania i po co Ci tyle pokoi? Na dole salonik, gabinet, a u góry 4 pokoje , tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.01.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Iza na dole będzie salon z otwatrą kuchnią razem to będzie 39 m. Gabinet zostaje ponieważ potrzebny jest nam pokój na komputer, fax i różne takie biurowe rzeczy. na górze będziemy mieli 4 pokoje ponieważ mamy dwie córki, najmniejszy pokój to nasza sypialnia,i może jak już wybudujemy przybędzie nam nowy członek rodziny więc dla niego też już został zaplanowany pokój a jeśli się nie pojawi to zrobimy tam sobie pokój rekraacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 04.01.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Cześć Izapa. Aga miała racje nowa krew w zespole i od razu konwersacja się rozwinęa Izapa u mnie będą 4 sypialnie - zrobiliśmy dodatkową sypialnię nad garażem (nawet z mini łazinką) dla mojej teściowej, która z nami zamieszka. Spodziewam się trzeciego dziecka wiec moji synowie będą mieli pokój w największej sypialni na górze, a dzidzie (jeszcze nie wiem dziewczyna czy chłopka) będzie miała pokój w drugiej największej sypialni a my z mężem zajmniemy najmnieszy pokoik. Garderoba moim zdniem musi byc, bo gdzie chowac te pokłady kurtek i innych ciuchów? Mieszkam w bloku (3 pokoje) i naprawde brakuje miejsca na chowanie rzeczy. Mam nadzieję, że taka garderoba rozwiąże chociaż częściwo problem. Jak zapowiadałam w niedzielę był gościu od tynków cena została taka jak podawała wcześniej - 6 zł za m2 ściany, 7,5 zł za m2 sufitu. Dzisiaj chłopak zaczyna. Przy takiej ciepłej pogodzie to nawet garaż będzie tynkował mimo, że niem mamy zamontowanej bramy. W domku nadal ogrzewamy kozą + butla gazowa w pokoju nad garażem. Prze te "roztopy wiosenne " coraz trudniej dojechać na posesję. Droga (jeżeli w ogole mozna to tak nazwać) bardzo rozjechana - zaczynam sie obawiać nad moimy wyjsciam z domu z wózkiem. Jak będzie sucho to okej ale jak popada to będzie problem. Jak na razie nic się nie zapowiada w planach gminy na uporządkowanie tej sprawy. Wprowadzke planuję tak około miesiaca dwóch po porodzie czyli koniec kwietania albo maja. Pozdrawiam wszystkich serdecznie w nowym roku Aha izapa , bo niedokończyłam wątku - rozważ naprawdę sprawę pokoju nad garażem, bo tarasik przecież i tak będziesz miała na dole- a garderoba sie przydaje i fajnie miec trochę większa łazinekę (mimo, że pomniejszona korytarzykiem do pokoju nad garażem). Ale to tylko moja sugestaia bo i tak wiem, że o wszytskim decyduja - niestety - finanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 04.01.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Kasiu czy mogłabyś mi przesłać jakiś rysunek , jak wygląda to przejście do pokoju nad garażem... Aga Ty również. ) Garażu narazie i tak nie będziemy budować, ale korytarzyk mogłby już być w razie czego... Tylko ja mam problem, bo budynek tak stoi na działce, że nie wiem, czy mogłabym zamontować okna w pokoiku nad garażem, jakiś odstęp od działki sąsiada jest konieczny, by móc wstawić okna , bodajże 3 czy 4 metry, i tu chyba byłby kłopot.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 04.01.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 4 metry od granicy, jeżeli jest okno, 3 m bez okna. (DzU nr 75, poz. 690). 1,5 m jeżeli dopuszcza to miejscowy plan zagospodarowania; nie można zachować 3 m ze względu na wielkość działki. "Niestety, przepisy nie precyzują, jakie rozmiary działki nie pozwalają na zachowanie standardowej odległości. Jest to kryterium płynne, dlatego możliwość uzyskania pozwolenia na usytuowanie budynku w odległości 1,5 m od granicy lub przy granicy będzie zależała od uznania urzędnika." A ile Ty masz miejsca od domu do płotu? Może wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 05.01.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Kasiu czy mogłabyś mi przesłać jakiś rysunek , jak wygląda to przejście do pokoju nad garażem... Aga Ty również. ) Garażu narazie i tak nie będziemy budować, ale korytarzyk mogłby już być w razie czego... Tylko ja mam problem, bo budynek tak stoi na działce, że nie wiem, czy mogłabym zamontować okna w pokoiku nad garażem, jakiś odstęp od działki sąsiada jest konieczny, by móc wstawić okna , bodajże 3 czy 4 metry, i tu chyba byłby kłopot.... zawsze można wstawic okna dachowe Rysunek prześle nie ma problemu ale moge tylko faxem lub poczta namiary podaj na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts