Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu a ta cena dotyczy samego kominka czy z całym mechnizmem, chodzi mi o te pompki i rózne takie dodatki.

Rozumie że instalację robi Ci ktos inny a u nich kupujesz tylko kominek.

Aga cena dotyczy tylko kominka (juz ustalone 3.500 z vatem) a cała instalacje robi miejscowa firma. Kominka jeszcze nie mam będzie podlączony po wylaniu posadzek (te zaczyna firma robić w ten czawrtek) a na dzień dzisiejszy hydraulicy podliczyli koszty robocizny (roprwadzili cała instalację c.o., podłogówkę w łazienkach, kuchni i holu i inne rzeczy pod kocioł gazowy i kominek) wyszły nieco ponad 4.500 zł. Jak przyjdzie kominek, kocioł i kaloryfery bedą dalej podłaczac i kasować nas :roll:

Wstawiliśmy okna dachowe, zdecydowaliśmy się równiez na pokoje dzieciece (mimo wcześniejszej rezygnacji) jedak po wstawieniu do naszej sypialni, nad schodami, w łazience , i pokoju nad garażem zobaczyliśmy różnice - oczywiście na korzyść - w doświetleniu dlatego domówiliśmy okna do sypialni naszych dzieci.

Agnes nie mam zielonego pojęcia (mam nadzieję, że 3 tygodnie starczy ale się na tym nie znam :roll: )

Zapomniałam jeszcze dodać - zamówiliśmy u stolarza drzwi wewnętrzne, zewnętrzne, oraz obłożenie schodów wraz z poręczami. Cena astronomiczna (chociaż w porównaniu z cenami sklepowymi to korzystana). Więc tak - para drzwi wewnętrznych (obojętnie przeszklone czy pełne) drewno sosnowe na gotowo z zamkami , ościeznicami i innymi takimi wraz z zamontowanie 800 zł (a mamy 10 par drzwi wewnętrznych :-? ), drzwi zewnętrzne również sosnowe (chciałoby się dębu ale kaska nie pozwala:( ) ocieplane ze świetlikiem u góry, zamkami oczywiście z montażem 2.000 zł , obłożenie schodów wraz z poręczmi - drewno sosnowe - malowane utwardzonymi lakierami - 3.200 zł. Tak to więc wygląda. A jeszcze trzeba będzie zrobic maleńkie schody do pokoju nad garażem. Czas oczekiwania na usługe 2 m-ce.

Aga czuję się w miarę w miarę - chociąz juz tak szybko sie męczę, ze chciałabym już urodzić, a tu jeszcze 1,5 m-ca czekania. Najgorzej jest to, że mam anemię - walczę - ale kolejne wyniki krwi nie sa niestety zadawalojące. Na usg jak zwykle mój skarbek nie chciał pokazać swojej płci, chyba będzie niespodzianka w szpitalu :lol: