mTom 31.03.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Aga, a firma, profil, komory, szyby? Zdecydowaliście się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.03.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 My prawdopodobnie kupimy okna jednostronnie oklejone czyms drewnopodobny.. od zewnątrz a co do szczegółow.. to narazie nie mysle.. mam jeszcze troche czasu na to:D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.03.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Tomeczku profil Veka, 5-cio komorowe.Szyby najprawdopodobniej na dole P4 a na górze P2. Z oknami to raczej nie będzie problemu bardziej martwią mnie parapety zupełnie nie wiem jakie dać, ale mam jeszcze trochę czasu więc zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 01.04.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Tak, fajne okna. Ja mam pytanie co do zdjęć. Po drugie stronie drogi, jest coś za płotem betonowym. Wygląda jak cmentarz. Ale to nie cmentarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Tak jak wygląda tak jest To jest cmentarz z którym już się oswoiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 01.04.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Tak sobie chciałem tylko zażartować... Aga, nie oswajaj się z nim za bardzo. Macie jakiś inny dojazd na wypadek Wszystkich Świętych i pogrzebów? Wtedy cała ulica potrafi być zablokowana. Mnie też by takie sąsiedztwo nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Dobrze nie będę się oswajać Nie mamy innej drogi, ale nie jest takźle ta droga jest wąska i odwiedzający zostawiają auta w innym miejscu Do tego cmentarza z naszej działki jest dobry kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.04.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Widzę że nasz wątek spada to podciągam do góry.Co tam u Was słychać, My nadal na etapie drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.04.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 U nas, wybieramy okna. Stanęło na Brugmannie kolor jednostronny. Cena atrakcyjna, podobna do białego Deceunicka. Na środę jestem umówiony z elektrykiem nr 1. Się zobaczy.Wypadałoby się zabrać za przesuwanie płotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.04.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Czyli będziecie zamykać To podaj te cene i coś bliżej o tych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.04.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2005 Oki. Brugmann kolor z robocizną, ale bez parapetów kosztuje 5800. Za szybę p2 dla całości +1900. Profil jest 4-ro komorowy. Widziałem, taki se. Na kolana nie rzuca, jest dość szeroki, powiedziałbym zwyczajny. Ma jednak jedną niezaprzeczalną zaletę - stosunek jakości do ceny. Szukamy drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.04.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Tomeczku dzięki za sprawozdanie. Szukacie drzwi wew. czy zew. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.04.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Szukamy drzwi zewnętrznych.Jestem po rozmowie z elektrykiem.Za dociągnięcie ziemią kabla do domu, rozprowadzenie instalacji oraz instalacji alarmowej, wyprowadzenie domofonu, anteny, prace wykończeniowe (mnie zostałoby tylko podłączenie lamp), zażyczył sobie:a) wersja 1 - kable DYT na ścianach - 1,5 tyś. robocizna, tyle samo materiałyb) wersja 2 - kabel w peszlach i bruzdy w ścianach, bezpuszkowo - 2,5 tyś. robocizna, 2 tyś (max) materiał. Materiały ponoć z górnej półki.Prosiłbym prymulkowiczów (wiem że Maksiu już ma to za sobą) o refleksje. Maksiu ile masz w domu punktów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.04.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Tomek ja Ci nie pomogę, do tego etapu jeszcze trochę zostało, ale jak robiłam rysunki i wstępnie planowałam oświetlenie wyszło mi ponad 100 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.04.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Maksiu ile masz w domu punktów? Zadałeś mi bardzo trudne pytanie... ja poprostu nie wiem ile mam punktów w domu, całość instalacji robiliśmy wlasnymi rękami, więc nie zwracaliśmy uwagi na ilość punktów, bo nie kosztowało to nas nic poza naszą robocizną.. ale jak bardzo będziesz chciał to moge jutro policzyć jak pojade na budowe pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.04.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Maksiu policz policz jestem ciekawa jak to wygląda w rzeczywistości, a po drugie czym się kierowaliście przy ustalaniu punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.04.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Byłem i policzyłem.. co prawda nie mam zielonego pojecia jak te punkty się liczy więc napisze co mam a ktoś obstukany w temacie niech albo mi wyjasni jak liczyć punkty, albo policzy moje i napisze ile tego jest Najpierw legenda: G - puszka pod gniazdko (wszystkie gniazdka w domu beda podwójne)Wł - włącznik do oświetleniaŚw. - oświetlenie Dz - dzwonek do drzwiD - domofon (słuchawka)A - antena telewizyjnaK - gniazdko komputerowe (skrętka)T - telefon No to po kolei:parter: 1. Wiatrołap - 1 Wł, 1 Św.2. Hall 4 Wł, 1 Św, 1 Dz, 1 D, 1 G3. Kuchnia 2 Wł, 4 Św, 8 G, 1 D,4. Salon 2Wł, 6 G, 3 Św, 2 A, 1 K, 1 T5. Pom. gospodarcze 1 Wł, 1 Św, 3 G6. Łazienka 1 Wł, 4 Św, 2 G7. Pokój 1 Wł, 1 Św, 4 G, 1 K, 1 A8. Klatka schodowa 2 Wł, 1 Św9. Piwniczka 1 Wł, 1 Św poddasze 1. Hall 5 Wł, 1 T, 1 D, 1 Św, 1 G2. Garderoba 1 Św,3. Łazienka 1 Wł, 3 Św, 3 G4. Pokój dziecka 1: 1Wł, 1 Św, 4 G, 1 K, 1 A5. Pokój dziecka 2: 1 Wł, 1 Św, 4 G, 1 K, 1 A6. Pokój rodziców: 1 Wł, 1 Św, 4 G, 1 K, 1 A Na zewnątrz budynku: (stan na dzień dzisiejszy)2 G, 1 Dz, 2 Św docelowo będzie 4 G, 1 Dz, 3 Św, jedno gniazdo 3fazowe A z włącznikami światła to jest tak że 5 z nich jest podwójnych, tzn. włączaja 2 osobne obwody. W hallu na dole przełącznik krzyżowy potrójny, na klatce schodowej przełącznik schodowy, w góry w hallu też potrójny krzyżowy jak ktos to policzy wg tgz. punktów to prosze napisac ile wyszlomaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.04.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Maksiu dzieki Teraz policzę swoje i zobaczę czy mi czegoś brakuje Napewno brakuje anten i komputera w pokojach dzieci i teraz ma zgryz czy zaplanować to czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 09.04.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Czy slyszeliscie, ze gaz ma podrozec 30% ?? Powiedzcie, ze to plotki, nie chce ogrzewac weglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.04.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Z tego co wiem, to:a) jeszcze nic nie jest przesądzoneb) dotyczy to gazy płynnego a więc takiego w butlach, a nie ziemnego Maksiu, dzięki. Jutro to przeanalizuję.Iza wysłałem Ci maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts