mTom 19.04.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 4-4,5? Takie też mam wyceny. Oknaparter1470x2100 salon1470x1200 x 3 szt1170x1200865x1135 góra1470x1135 x 2 szt870x935 łazienka870x2100 mała sypialnia, wyjście na taras nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Tomek mam projekty łazienek zrobione przez siebie ale z racji tego że są wykonane na papierze milimetrowym i nie mam w domu skanera to trochę mi zajmuje żeby je tu pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 20.04.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Aga ja Cie podziwiam, jeszcze nie masz fundamentów, a juz wiesz jakie bedziesz miala okna i drzwi..... I wogole , jestescie specjalisci-budowlancy... znacie wszystkie szczegoly i parametry..... Ja narazie wiem tylko jaki chce kolor... Za to bardziej interesuja mnie juz meble ... kuchenne, lazienkowe A pochwalcie sie , jakie bedziecie mieli kominki, macie jakies projekty, cos podpatrzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.04.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Izapa ja to juz taka dusz jestem że wszytsko musi być zaplanowane i przemyslane bo jak przychodzi co do czego to i tak z braku czasu trzeba gonić Co do kominka to my planujemy z płaszczem wodnym, obudowa bardzo prosta tylko ramka wokół wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.04.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 To może kozę zamiast kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 20.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 i mnie podobaja sie wlasnie takie bardzo, bardzo proste... ale u mnie bedzie z grawitacyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.04.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Proste, jak najprostsze. Znając życie po pierwszym zachłyśnięciu, palić będziemy od wielkiego dzwona.Wczoraj rozmawiałem z elektrykiem. Stanęło na tym, że nie będzie peszli, za to będzie instalacja alarmowa i tv oraz telefoniczna - 3 tyś. z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.04.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Tomku: poproś go o rozprowadzenie dodatkowo jeszcze domofonu (chyba ze to bedzie w opcji z telefonem) i skręte komputerową.. koszty naprawdę są symboliczne, a nie znasz dnia kiedy sie moze Ci to przydacpozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.04.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Domofon ma być wyprowadzony przed dom. A skrętka komputerowa? Co masz na myśli? Do czego miałoby to służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.04.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Domofon ma być wyprowadzony przed dom. A skrętka komputerowa? Co masz na myśli? Do czego miałoby to służyć? owszem... przed domem bedziesz mial domofon... a w domu gdzie bedziesz mial sluchawke? jedną ci starczy?? a skretka komputerowa to logiczne kable od sieci komputerowej... brzmi powaznie, ale to normalny kawalek kable 4 pary skrecane, stad nazwa skrętka bediesz pewnie chcial miec internet w domu.. dzieciaki beda mialy komputery.. bedzie mozna pograc w domu miedzy komputerami.. drukowanie sieciowe.... itd. w razie czego mozna to wykorzystac w przyszlosci jako kable do przesylania jakis sygnalow.. 4 pary kabelkow to juz spore mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.04.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Domofon: jedna słuchawka MUSI wystarczyć. Inaczej stetryczejemy. Lan: tak myślałem, że to masz na myśli. Planuję access pointa i żadnego grania, tym bardziej przez sieć. Całe moje życie zawodowe to komputery... Niech przynajmniej potomstwo będzie normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 I tym sposobem Tomek rozwiązał mój problem dotyczący komputera a raczej kabli jeden wystarczy i tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.04.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 No to wynika z tego ze chyba jestem za leniwy.. my planujemy 3 sluchawki od domofonu, jedna przy drzwiach wejsciowych do domu.. druga w kuchni przy oknie (widac przez okno kto stoi przed furtka) i trzecia na korytarzu na górze..a co do lanu.. no coz...kazdy ma swoje zdanie i bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.04.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Maksiu, Ty serio z tymi słuchawkami?? Przyznam szczerze, że nie brałem tego pod uwagę. Może jednak coś w tym jest? Zasiałeś ziarno niepewności. Co do kompów i osieciowienia, to obstaję przy tym co napisałem. Twardo. Zresztą wtedy kiedy się wprowadzimy, komputery będą wielkości palmtopów ze stałym dostępem do netu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Maksiu jeśli chodzi o to zdanie to muszę powiedzieć że zmieniło się jak moja starsza córka zaczęła przesiadywac godzinami przed kompem i tv wtedy zapadła decyzja, zresztą teraz też ma ograniczenia na kompa 2 godz. dziennie. Poprostu doszliśmy do wniosku że jak będzie jeden komputer w jednym miejscu to łatwiej to kontrolować. Co do domofonu to cały czas się zastanawiam ale wyszło mi tak że co mi po słuchwace na górze jak i tak jak ktoś przyjdzie musze zejśc na dół żeby otworzyć drzwi i zaprosić gości do środka, więc tak się zastanawiam nad tą słuchawką na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.04.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Co do domofonu to cały czas się zastanawiam ale wyszło mi tak że co mi po słuchwace na górze jak i tak jak ktoś przyjdzie musze zejśc na dół żeby otworzyć drzwi i zaprosić gości do środka, więc tak się zastanawiam nad tą słuchawką na górze siedzisz sobie spokojnie na gorze.. na dole drzwi otwarte (tzn. nie zamknięte na klucz) ... dzwoni domofon... "mamo otwórz furke, nie wzięłam kluczy", no i lecisz na dół otwierac domofon.. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.04.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Ano właśnie, u nas też wprowadziliśmy kontrole czasu przesiadywania przy kompie i przed tv. Stąd między innymi kabel tvsat będzie podciągnięty tylko do salonu i ewentualnie jednego pomieszczenia na górze (zamaskowane gniazdko). Czego oczy nie widzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Właśnie wiem i dlatego w tej kwesti mam zgryza, ale chyba zrobię tą dodatkową słuchawkę w końcu to nie majatek a potem będę narzekać całe lata Chociaż zanim doczekam się bramki z domofone to trochę minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Ano właśnie, u nas też wprowadziliśmy kontrole czasu przesiadywania przy kompie i przed tv. Stąd między innymi kabel tvsat będzie podciągnięty tylko do salonu i ewentualnie jednego pomieszczenia na górze (zamaskowane gniazdko). Czego oczy nie widzą... Ja to nawet się zastanwaim nad zamaskowanym gniazdkiem, chociaż z drugiej strony w końcu te dzieci dorosna i juz nie będę miała takiego wpływu na oglądanie tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.04.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Ja tam zroblem w kazdym pokoju po gniazdku tv i komputerowym... a inna sprawa czy komputer bedzie tam podloczony i czy bedzie telewizor.. nie wiem dzis jak bedzie wygladal moj dom za 25-30 lat... moze dzieciaki beda z nami nadal mieszkac.. moze beda miec juz swoje dzieci, a dzis polozyc kabelek to doslownie pare zlotych.. a za te lata moze to być problem.. ale moze i kable wtedy juz nie beda potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts