Aga J.G 22.04.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Emilka wybraliśmy BK Solbet budujemy ściane JW. Budujemy raczej będziemy budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 22.04.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Maksiu, czy możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tym kredytem? Nie wgłębiałam się jeszcze w zasady uczestnictwa, ale co to znaczy, że można zaoszczędzić na kredycie (prowizja). Czyżby banki obniżały prowizję, jeśli jest się w programie Buduj z PSB? Jesli tak, to jakie, bo bank, w którym zamierzam wziąć (Millenium) nic o czymś takim nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Emilka:mozna dostać prowizje obniżoną o połowe i coś tam jeszcze chyba z ubezpieczeniem kredytu do czasu ustanowienia hipoteki, ale tylko w dwóch bankach PKOBP i PKOSA, bo tylko te banki biorą udział w tym programie, no chyba ze się coś zmieniło, trzeba by zajrzec na strone psbm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Można poczytać tutajhttp://budujdom.psb.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 22.04.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Aga, czyli jednak jednowarstwowa. Z tego co widziałam, to Solbet ma bloczki bardzo podobne do Ytonga. Ile kosztują bloczki Solbet i czy wyliczyłać ile będzie kosztować mkw ściany z Solbetu? A co z transportem, bo producent jest w Solcu Kujawskim pod Bydgoszczą, no chyba że w jakiejś hurtowni mają taniej niż u producenta (co się zdarza często). A skoro to 1W, to co się daje na bk- zwykły tynk cementowo-wapienny, czy np. akrylowy? A jaki strop w tym wypadku, czy zostaje Terriva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.04.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Tak zostaje ściana JW, strop zostaje taki jak w projekcie.Zaopatrywać w materiał będzie mnie nasza hurtownia, cena metra kw ściany wyjdzie około 98 zł mam nadzieję że uda się jeszcze coś urwać z tej ceny. Nad tynkiem się jeszcze nie zastanawialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 22.04.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a czy ktoś ma wyliczenia bk 24 + styropian 12 (z robocizną, klejem, siatką itp.). Aga, czy 98 to cena z robocizną i zaprawą? I czy te bloczki są na pióro i wpust, czy wymagają zaprawy pionowej również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.04.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Bloczki są na P-W, zaprawa klejowa w cenie bloczków. Cena nie obejmuje robocizny Dokładnie jak to wyjdzie cenowo bedę mogła napisac w maju 4 zaczynamy więc będę pisac o faktycznych kosztach Czyli o takich jakie będą do zapłacenia na fakturach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 emilka: moge ci napisać jak wyglada sprawa ocieplenia, bo akurat mam na tapecie, mam 220 m2 sciany do ocieplenia, styropian 12cm kosztował 2960zł, kleje, siatka, kołki, grunt, listwy narożne.. 2100zł.. w sumie to jest 5060zł za 220m2, to daje 23zł/m2 do tego dolicz sobie robocizne na poziomie 18-20 zł/m2, bo za tyle można to zrobić.. w sumie za samo ocieplenie masz okolo 41-43zł/m2 (bez tynku)pozdr.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.04.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Do tego dochodzi ściana z Bk którą trzeba postawić i myślę że cenowo wyjdzie to podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 22.04.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Aga- to ja będę zaczynać jakieś 2, 3 miesiące po tobie- fajnie- będziemy mniej więcej na podobnych etapach.Co cię przekonało do JW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 22.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witaj Emilia ! No to poociągniesz nasz wątek przy Twoich zapędach pisarskich, az miło Ja kupiłam prymulki w stanie surowym z dachem i teraz widze ile mnie ominęło ... ... nie wiem z czego budowane (chyba poroterm 36) , jaki strop itd... A' propos dachu kupiłam z dachem, ale jego jeszcze nie ma , zapłacone ... i teraz go robią ... dokupuje tylko dachówkę. Za wszystko razem z działką 825 m zapłaciłam 95 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.04.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Emila do ściany JW przekonała nas łatwośc wybudowania czyli budujemy potem tynk i już koniec z racji tego że dom budujemy z kredytu zależy nam na szybkości budowania. Po wyliczeniach przeliczeniach wyszło nam że parametry scian są podobne, byliśmy na budowie u koleżanki która wybudowała z tego BK są zadowoleni, ekipę mamy tą samą Byłam w kilku domach już zamieszkałych ścian JW oni są zadowoleni, a w domkach było miło i ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 25.04.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Maksiu, mam gorącą prośbę. Czy dysponujesz może schematem, gdzie naniesione są istniejące gniazdka, wyłączniki i ewentualnie lampy w całym domu? Rozrysowałem ostatnią wersję swojego rozmieszczenia, ale wszelkie uwagi będą bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 25.04.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Aga, czy znajomi zlecili budowę ekipie, która specjalizuje się w ścianach JW? Czy ich kierownik budowy często kontrolował prace (albo oni sami). Strasznie obawiam się mostków termicznych. Kilka szczelin i można grzać i niedogrzać a słono płacić za gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 25.04.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Sprawdziłam raz jeszcze na stronie Maksia- Kasia budowała z bk a Iza z porothermu.Witaj Izo. Szczerze mówiąc, to ja Tobie zazdroszczę. Masę pracy i stresu masz już za sobą. Pozostał dach, okna, podłogi, instalacje i wykończenie (choć to i tak dużo). Sądzę jednak, a przynajmniej mam taką nadzieję, że gdybyś budowała sama od podstaw, mogłabyć trochę zaoszczędzić. No chyba, że działki w Twojej okolicy są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.04.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Aga, czy znajomi zlecili budowę ekipie, która specjalizuje się w ścianach JW? Czy ich kierownik budowy często kontrolował prace (albo oni sami). Strasznie obawiam się mostków termicznych. Kilka szczelin i można grzać i niedogrzać a słono płacić za gaz. Ekipa jest sprawdzona buduje w każdej technologi, ludzie którzy korzystali z usług są bardzo zadowoleni - mam nadzieje że juz niedługo ja też dołączę do grona zadowolonych z tej ekipy KB budowały nadzorował pracę ale na rzadnym etapie nie mógł się do niczego przyczepić, inwestorzy z powodu braku czasu nei mogli być na budowie tak często jak by chcieli a pomimo tego jak już pisałam wyżej są bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.04.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Maksiu, mam gorącą prośbę. Czy dysponujesz może schematem, gdzie naniesione są istniejące gniazdka, wyłączniki i ewentualnie lampy w całym domu? Rozrysowałem ostatnią wersję swojego rozmieszczenia, ale wszelkie uwagi będą bardzo pomocne. przykro mi to mowic, ale nie mam czegoś takiego, a narysować teraz nie narysuje, bo ledwo patrze na oczy po calym dniu na budowie... nie obiecuje na 100%, ale może sprobuje w czwartek.. m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 26.04.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Sprawdziłam raz jeszcze na stronie Maksia- Kasia budowała z bk a Iza z porothermu. Witaj Izo. Szczerze mówiąc, to ja Tobie zazdroszczę. Masę pracy i stresu masz już za sobą. Pozostał dach, okna, podłogi, instalacje i wykończenie (choć to i tak dużo). Sądzę jednak, a przynajmniej mam taką nadzieję, że gdybyś budowała sama od podstaw, mogłabyć trochę zaoszczędzić. No chyba, że działki w Twojej okolicy są drogie. Działka kosztowała prawie 30 tys , Moze zaoszczedzilabym, gdybym budowala sama tzw metoda gospodarcza... ale ja do wszystkiego musze brac ekipe.... No i zaoszczedzilam na czasie... a ponadto odrazu wiedzialam,, ze to to miejsce na ziemi ... Lasy, lasy. lasy ... KOniec Swiata, a nie srodek Śląska ... Juz tam jezdzimy odpczywac, od miejskiego zgielku... A jednoczesnie do miasta i pracy blisko , jakies 7 min samochodem.. Choc teraz mam do pracy 3 min pieszo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.04.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Maksiu, dzięki. Będę Twoim dłużnikiem. W niedzielę rozrysowałem swój rozkład gniazdek, wyłączników i lamp. Wszelkie inspiracje będą mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts