Aga J.G 04.05.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Maksiu będziemy słuzyć pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 05.05.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Gdzies pisalo na temat tynkow.... Jakie to sa tradycyjne? , a inne opcje? Czy 7 zl /m robocizna to korzystnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 05.05.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 A może jakies inne tynki , przecieranie filcem (coś mi się o uszy obiło) coby już nie trza bylo gładzi na to ... Sciany są równiutkie... Co lepiej wychodzi i się opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.05.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Iza, wg mnie tradycyjne to cementowo-wapienne. Trwałe, ale jak ktoś nie lubi by była widoczna faktura tynku, musi zrobić dodatkowo gładź. Są jeszcze gipsowe, równe ale miękkie. Jest na ten temat dużo na forum.7 zł/m2 to bardzo dobra cena. Skąd jest ta ekpia? Może by zrobili także u mnie? Przecież to tylko rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 06.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Sa z Zor , to jedna i ta sama ekipa, ktora dziala tam od poczatku... Stawiali mury, scianki dzialowe , teraz robia dach....Mlody , bystry chlopak z ojcem i jeszcze z jakims kolega... Czemu nie , moge ich polecic.. Widzialam ich prace, sa dokladni ,robia porzadnie, zalezy im na pracy...MOge ich umowic z Toba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.05.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Iza, chętnie się z nimi skontaktuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.05.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Widzę że wątek nabiera rumieńców Wymiana ekip itp. A u nas prace idą do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.05.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Aga, co Ty ze sobą zrobisz jak już się wprowadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.05.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Tomeczku zajme się ogrodem, a to wielkei wyzwanie jak dla mnie chyba jeszcze większe niż budowa tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Tomku: mam pytanie... jaki masz wymiar drzwi balkonowych i na ile ci wyliczyli cene drzwi.. poszedłem dziś z ciekawości do przedstawiciela ms okna i wyliczyl mi cene okiem na około 8tys zł... po dodatkowych rabatach wyszło by około 7,1 tys... zszokowala mnie cena drzwi balkonowych 2095x895x2szt... z ruchomym słupkiem 2100zł!!! (minus rabat.. po rabacie 1650zł), spodziewałem sie koło 500zł mnieja jak to jest u ciebie?m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.05.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Maksiu, wszystko mam w domu. Wrzucę do netu wieczorem. Z ciekawości, jakie to okna? Jaki kolor, jakie szyby?Przemyśl jeszcze raz ruchomy słupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 okna MS Line, okleina od zewnątrz 4 komorowe, Brugmann, oczywiscie w drzwiach balkonowych słupek ruchomyczekam z niecierpliwościamam jeszcze jedną wycene na Alupasta 4 komorowego.. tam balkonówka "tylko" 1154 zł, po rabatach 930zł..., a całość 5400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 10.05.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Terriva jest lżejsza niż monolit i pozwala na zastosowanie mniejszej ilości ścian nośnych wewnętrznych- to jest zaleta Prymulek, że jest pewne pole do popisu z aranżacją przestrzeni wewnątrz domu. Na etapie szukania odpowiedniego projektu odrzucaliśny podobne do Prymulek właśnie ze względu na to, że nie można było "pokombinować", bo ściany nośne blokowały większość zmian. Czy te zmiany (sama ich troche zrobiłam) mozna tak bez problemu (przepisy, dokumentacje) robic.?.. Czy musza byc jakies pozwolenia... itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 10.05.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 u góry przytoczyłam wypowiedz Emilki , oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Zmiany istotne musza znalezc odzwiercieplenie w wydanym pozwoleniu na budowe.. zdaje sie ze to sie nazywa projektem zastepczym... zmiany malo istotne nanosi kierownik budowy i podpisuje sie pod nimi.. potrzebne do odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.05.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Maksiu te Brugmany to ze zwykłą szybą czy jakąś P są?Iza, takie zmiany do monolita robi się bez problemu w trakcie adaptacji. Tak było u mnie. W trakcie być może kierownik budowy? Jak tam tynkarze. Byliby chętni potynkować sobie u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Maksiu te Brugmany to ze zwykłą szybą czy jakąś P są? Iza, takie zmiany do monolita robi się bez problemu w trakcie adaptacji. Tak było u mnie. W trakcie być może kierownik budowy? Jak tam tynkarze. Byliby chętni potynkować sobie u mnie? no patrz.. wiedziałem ze o cos zapomnialem sie zapytac... m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 10.05.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Tomek jeszcze nie mialam okzji z nimi na ten temat pogadac... A kiedy by to mialo byc? U mnie jeszcze nie skończyli dachu... strasznie zalało i ciężko nawet dopłynąc .. Skończyli scianki działowe i przygotowany dach pod dachowke , dachowka zapłacona, czekamy jak bedzie tam mozna dojechac....Maksiu, mam taka sama prosbe jak Tomek o przesłanie rozrysowanych gniazdek i przełączników , prosze bardzo na [email protected] jeśli nie sprawi Ci to kłopotu. DZiękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.05.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Maksiu, mam taka sama prosbe jak Tomek o przesłanie rozrysowanych gniazdek i przełączników , prosze bardzo na [email protected] jeśli nie sprawi Ci to kłopotu. DZiękuję. Iza... ale dopiero wieczorkiem.. bo mam to w domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.05.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Maksiu, skoro nie pytałeś o szybę, to policzyli zwykłą. Czy liczyli też zamontowanie i parapety?Jeszcze jedno, parę dni temu skończyła się duża promocja tych okienek. Iza, Maksiu ma w domu, ale ja mam na podorędziu więc Ci wysyłam te gniazdka. Co do tynkowania to miałoby to być pewnie gdzieś na przełomie czerwca i lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts