Aga J.G 03.08.2005 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Strop zalany Zdjęcia będą wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 04.08.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Emila . Dachówka - Brass - celtycka lumino brązowa. Gąsiorów 35 szt. Koszt za materiały ok. 9000zł - dokładnie nie wiem, bo dachówki były dokupowane., wymieniane, bo uszkodzone , i częśc zabrali z powrotem nie zużytych. ... A rzędów ile to nie wiem , sorry. Teraz zakładają instalację elektryczną , a następni już zaczynają tynki.Instalację koledzy i prawie za darmo. A tynki za 7,50 za m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 U nas strop zalany Przerwa na budowie do poniedziałku Iza a macie wstawione okna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 04.08.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Aga , jeszcze nie mamy okien. Po tynkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Pytam bo My may właśnie zgryz jak to dalej rozwiązać Jeśli jesteś zainteresowana to szczególy w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 04.08.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dachu jeszcze nie ocieplaliśmy. A tynki przed oknami, bo po co po nich chlapać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dachu jeszcze nie ocieplaliśmy. A tynki przed oknami, bo po co po nich chlapać.. Też argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.08.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dachu jeszcze nie ocieplaliśmy. A tynki przed oknami, bo po co po nich chlapać.. Też argument pozatym brak okien to jeszcze jedna zaleta.. tynki schną równomierniej, bo woda ma którędy odparować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 I znowu mam kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 05.08.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Aga Czemu masz kołowrotek? Już masz 2 argumenty, że najpierw tynki, potem okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.08.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 A bo co coś postanowią to tu poczytam, tam pogadam i znowu nie wiem jaką decyzje podjąc Strop się pieknie suszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 05.08.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Aga- jak tak dalej pójdzie to wprowadzicie sie jesienią- idziesz jak burza. Dajesz mi nadzieję, że jak zaczniemy we wrześniu, to do zimy zdążymy ze stanem surowym z dachem.Pytanie do bardziej zaawansowanych i doświadczonych- co można robić w surowych prymulkach zimą bez okien i czy założenie okien daje więcej możliwości wykończeniowych? Na co wam pozwoliły zimowe warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.08.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Emila na jesień cóż takich palnów nie mamy, nasz plan to wielkanoc lub coś koło tego Jeśli wstawisz okna to można w sumie robić wszystko pod warunkiem że jest ogrzewanie czyli jakaś koza Tak to rozwiązuje nasza ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Zgadzam się z tym, że jak są okna to jest więcej możliwości prowqadzenia prac. Wystarczy jakiś piecyk i już mozna kłąść kafelki czy docieplać poddasze.Założenie okien przed tynkami (oczywiście o ile są to PCV) ma tę zaletę, że tynkarze przy okazji obrabiają je od wewnątrz. Wiem, że jest z tym dosyć dużo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.08.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Tomeczku a jak tam prace u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 08.08.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Dzień Dobry Witam po bardzo długiej nieobecności - ale stron doszło (kiedy je przeczytać?- dzisiaj jestem pierwszy dzień w pracy więc stopniowo nadrobię zaległości). Co tam u mnie? Po pierwsze urodziałm wspanmiał córeczkę 26 marca (Wielka Sobota) waga: 4,1 kg, długość 59 cm. Aha i 27 maja przepowadziła sie do moich prymulek. Pozdrawiam "starych" i nowych prymulkowiczów. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 08.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Kasiu, gratulacje!Jesteś pierwszą mieszkanką prymulek. Czekamy na refleksje, dużo refleksji... jak się mieszka, itd?Aga, trochę się urlopowałem. Teraz muszę nadgonić sprawę ogrodzenia. Wylewki schną, ale i tak jeszcze jest wilgotno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witaj Kasiu- dla ciebie jestem chyba nowym Prymulkowiczem, choć ja mam wrażenie, jakbym cię znała już dłużej, ale każdy kto przeczytał prymulkowe forum od początku i stale go śledził musi mieć takie wrażenie.Fajnie, że juz wróciłaś, bo doświadczenia kogoś, kto już mieszka mogą być dla nas niezwykle cenne- dla mnie tym bardziej, że mieszkasz najbliżej mnie.Gratuluję córeczki.JAKIE SĄ WNIOSKI MIESZKANKI PRYMULEK? Co byś teraz zmieniła na etapie budowy, czy dom jest wystarczający dla 4 osób, itp.PozdrawiamEmila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam Kasiu Bardzo się cieszę że jesteś znowu z nami Gratuluje córeczki wiem że bardzo chciałąś żeby to była córa Piekna waga kawał babki Pisz pisz jak się mieszka i ogolnie co słychac i oczywiście czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 10.08.2005 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Jak się mieszka?? Bardzo dobrze, super, wspaniale, fantastycznie... Ale w pierwszych dniach tak nie było. Muszę przyznać, że byłam troszeczkę podłamana. Całe życie w bloku, regularne hałasy a tu cisza, którą teraz błogosławię nie mogłam się przyzwyczaić. A drugiego dnia po przeprwadzce atak mrówek, które zajeły prawie cała kuchnię. Szybkie poszukiwania skutecznego środka i udało się. Co mi dokucza , po pierwsze szambo - starcza gdzies na około 2 tygodnie przy oszczędnym użytkowaniu wody, mały kubeł na śmieci (trzeba będzie domówić drugi), który jest wywozony w piatki a w niedziel mam juz pełen - w związku z czym pakujemy śmieci w workach do samochody i przy robieniu zakupach w mieście podrzucamy do okolicznych pojemników. Nie mam zamontowanego kominka (kasa ) ale instalacja cała jest zrobiona. Tej zimy zadowolimy sie ogrzewaniem gazowym i zobaczymy jak będzie z kosztami. Na razie założyliśnmy wpłacać mieszięcznie 250 zł za gaz. No i jeszcze dla młodych matek, które nie karmią piersią - w nocy jak schodzę na dół uszykować mlek dla małe to niestety przeklinam schody - jak cięzko o 2 lub 3 nad ranem rozruszać kości i zejśc po tych schodach. Zdjęcia będą gdzieś około września. W środku zostały mi tylko drobiazgi jak powiesić lampy (wcześnej jednak zakupić) lustra jakieś listwy i w sumie ok. Co żałuję to to, że przy montazo okien nie założyliśmy żaluzji zewnętrznych. Jak sąsiad wychodzi na ogród to macha ręką do mnie siedzącej sobie w fotelu w pokoju. Szybko kupiliśmy zwykle rolety materiałowe, żeby nie być na świeczniku ale firanki też trzeba będzie zakupić (mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości). Docieplamy też poddasze (wykonawca, który robił stwierdził, że 15 cm wełny starcza, zaufaliśmy mu), ale wydaje nam się, że poddasze zbyt szybko się wychładza przy zmianie pogody a zwłaszcza gdy wieje. No dobrze praca poganie , kończę dalszych refleksji cdn... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts