zalmar 30.08.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Zalmar, mówisz, że przywożą i pompują? Patrz pan jak ten świat się zmienił. Za moich czasów tośmy panie łopatami beton kręcili. Pytałem bo przywiezienie i podanie 1,5 kubika, to trochę może być mało ekonomiczne. mTom...... widzisz, chwila nieuwagi a dookoła tyle sie zmienia ... ale jak trafnie zauważyłeś ekonomia ma swoje prawa więc informuję, że przy okazji schodów wyleję taras, wejście do domu i do garażu... czy już Twoje wątpliwości się rozwiały... ? Ewentualnie służę dalszymi informacjami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.08.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Aaa, to co innego. To całkowicie zmienia postać rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Zalmar, mówisz, że przywożą i pompują? Patrz pan jak ten świat się zmienił. Za moich czasów tośmy panie łopatami beton kręcili. Pytałem bo przywiezienie i podanie 1,5 kubika, to trochę może być mało ekonomiczne. mTom...... widzisz, chwila nieuwagi a dookoła tyle sie zmienia ... ale jak trafnie zauważyłeś ekonomia ma swoje prawa więc informuję, że przy okazji schodów wyleję taras, wejście do domu i do garażu... czy już Twoje wątpliwości się rozwiały... ? Ewentualnie służę dalszymi informacjami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 30.08.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Mozna juz podziwiac zdjęcia działki Emilki... oto L I N K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.08.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Wracając jeszcze do otwierania zdjęć. Zauważyłem ciekawe zjawisko. To samo zdjęcie raz się otworzyło w powiększeniu by za chwilę już pojawiały się tylko "robaczki". Wniosek może więc być jeden - to wina przeglądarki FF.Musze przyznać, że okolica jest urokliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Piękna działeczka a jakie malownicze maki Pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.08.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Nie uwierzycie!!!!!!!!!Właśnie rozpoczęła się moja budowa!!!! Huuuuraaaaa!!!Szef ekipy powiedział środa lub czwartek, a że jest nad wyraz słowny więc już w środę rozpoczęli.Dziś robią wykopy pod ławy, jutro układają zbrojenie a najdalej w piątek zalewają.Wreszcie. Już myślałam, że się nie doczekam.Na jutro muszę przygotować "kamień węgielny" pod swój dom- czyli wzorem moich przodków umieszczę akt własności działki (ksero aktu notarialnego) i list dla potomnych- w zakorkowanej butelce po przednim trunku- winie.Może uda mi się nawet zbliżyć elokwencją i pomysłowością do listu Agi ze słynnej reklamówki, choć nie sądzę, żebym jej dorównała.Pozdrawiam.Pogoda piękna, 0 deszczu, gleba gliniasta więc twardo i ciężko się kopie- tak mówią panowie kopaczowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.08.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Emila to gratulki Trzymam kciuki Czekam na zdjęcia Wszystkiego naj, naj List to zasługa mojego męża, ja to nawet trzech zdań bym nie ułożyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.08.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 To miłe, że ruszają kolejne prymulki. Liczymy na bogatą dokumentację fotograficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 01.09.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 witam wszystkich Prymulkowiczów, ja też taki domek buduje. Obecnie jestem na aetapie ukladania więżby. Czy ktoś jest na podobnym etapie?? Jeśli można to ile was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.09.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 To miłe, że ruszają kolejne prymulki. Liczymy na bogatą dokumentację fotograficzną. No i wlasnie pojawily sie kolejne zdjęcia od Emilki... oto L I N K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.09.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witamy Boba - nowego prymulkowca. Co do więźby nie wiem ile mnie to kosztowało. Miałem płacone za całość z kryciem dachu. Zdjęcia bardzo ładne, to pole obok, to kapusta jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.09.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Nie- buraki cukrowe. Za mną nie ma działek budowlanych- są na szczęście tylko obok. Cieszę się, że będę miała widok na naturę a nie na sąsiada. Może w przyszłym roku będę miała widok na łany zoża (zgodnie z trójpolówką) Dziś wylewali ławy fundamentowe. Mąż był przy tym, bo ja w pracy i ...zapomniał o butelce z listem dla potomnych. Wściekłam się, ale mąż pognał do domu, przywiózł butelkę i wcisnął w świeży jeszcze beton pod przyszłym progiem domu. Wieczór i weekend minie pod znakiem podlewania ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.09.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Dzis dzień zdjęciowy.. zapraszam na nowy zestaw zdjęć od Emilki oto L I N K oraz zdjęcia nowego kolegi, boba budownika oto L I N K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 02.09.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 witayciez tym polem to zalecam ostrożność. Rolnicy lubią wywozić na pole różne "rzeczy", tak więc brak sąsiada może byś uciążliwy. Zalewaliście gruszką?? Ile m sześć zużyliście na fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.09.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Hmmmmm, kto dzisiaj zalewa z betoniarki... Nie, oczywiście są tacy. A ile poszło trzebaby sprawdzić w fakturach. To było tak dawno... Może gdzieś w naszym wątku byś znalazł? Ale Ty już chyba ten etap masz za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.09.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Zalewaliśmy dzisiaj gruszką z pompą. Nasz majster zamówił 16 m3 ale weszło 14 m3 i za tyle też zapłaciliśmy- 180 zł / m3.Widzę Bobie, że jesteś z Nowego Tomyśla, czyli 25 km od nas i widzę że masz już dach. Mamy przyjaciół w Nowym Tomyślu i często tam bywamy. Czy moglibyśmy wpaść na budowę i popatrzeć troszkę, porozmawiać i skorzystać z twoich doświadczeń? Bylibyśmy bardzo wdzięczni.Szczerze mówiąc, to kiedy zobaczyłam wykopy pod fundamenty to się przeraziłam, jakie to maleństwo. Czy ty też miałeś takie wrażenie i czy zmieniło się po ułożeniu stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Zalewaliśmy dzisiaj gruszką z pompą. Nasz majster zamówił 16 m3 ale weszło 14 m3 i za tyle też zapłaciliśmy- 180 zł / m3. Widzę Bobie, że jesteś z Nowego Tomyśla, czyli 25 km od nas i widzę że masz już dach. Mamy przyjaciół w Nowym Tomyślu i często tam bywamy. Czy moglibyśmy wpaść na budowę i popatrzeć troszkę, porozmawiać i skorzystać z twoich doświadczeń? Bylibyśmy bardzo wdzięczni. Szczerze mówiąc, to kiedy zobaczyłam wykopy pod fundamenty to się przeraziłam, jakie to maleństwo. Czy ty też miałeś takie wrażenie i czy zmieniło się po ułożeniu stropu? fundamenty -> dom maly... scianki na parterze -> dom średni sufity -> znowu mały... tynki -> kurcze nadal maly... okna -> oooo ile miejsca.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 02.09.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 witay emilana początek: masz wersje z garażem? ze zdjęć nie widać. Nawet jak juz mamy ściany to i tak domek nie jest za duży. Zrezygnowaliśmy z pierwotnego położenia kuchni, bo co w tedy byłby za salon. Teraz zajmuje połowe parteru.( jest naprawdeDUUZY, robi wrażenie- kuchnia jest przeniesiona do małego pooiku na dole, a propos JA ZALEWAŁEM Z BETONIARKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 02.09.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 wersja bez garażu, ale planujemy w tym miejscu zbudować wiatę- zamówimy troszkę więcej więźby i pokrycia dachowego, a zamiast 2 ścianek ustawimy pergolę i obsadzimy pnączem. Taki jest plan. Ale doprojektowaliśmy drzwi wyjściowe z pomiedzczenia gospodarczego tak, jak to jest w wersji z garażem. Ponawiam pytanie dot. możliwości obejrzenia twojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts