Aga J.G 12.09.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Coś tak u nas ciuchutko przez weekend to podciągam do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.09.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Dzis ostatni dzien tynków.. a w zasadzie poprawek tynków... od jutra domek odpoczywa.. no i ja też :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.09.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Maksiu to gratulki i lie teraz bedzie ten Twój domek odpoczywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.09.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Maksiu to gratulki i lie teraz bedzie ten Twój domek odpoczywał do wiosny... oczywiście nie licząc sprzątania po tynkach ktore musze zrobić jeszcze w tym roku.... a na wiosne okienka a potem instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Maksiu to gratulki i lie teraz bedzie ten Twój domek odpoczywał do wiosny... oczywiście nie licząc sprzątania po tynkach ktore musze zrobić jeszcze w tym roku.... a na wiosne okienka a potem instalacje Czyli aby do wiosny A My jutro jedziemy zamawiac okienka drzwi i bramę garazową I jeszcze mam pytanko do tych co juz maja ściny działowe jak je łączyliście ze słupami drewnianymi na poddaszu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 14.09.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witajcie.Mam w tym tygodniu urlop więc słabo się udzielam, ale mam ważne pytanie- głównie do Maksia.Przywieźli nam bk ale budowa troszkę się opóźnia. Doponiedziałku musimy zdecydować się czy robimy na klej czy na zaprawę. W twoim kosztorycie masz klej. Napisz mi ile wyszło ci tego kleju na mkw przy założeniu, że spoina nie ma zalecanego 1mm tylko więcej, czyli tak jak wyjdzie. Zastanawiam się które koszty będą większe- zaprawa tradycyjna czy klej.Proszę pilnie o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 14.09.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Witajcie. Mam w tym tygodniu urlop więc słabo się udzielam, ale mam ważne pytanie- głównie do Maksia. Przywieźli nam bk ale budowa troszkę się opóźnia. Doponiedziałku musimy zdecydować się czy robimy na klej czy na zaprawę. W twoim kosztorycie masz klej. Napisz mi ile wyszło ci tego kleju na mkw przy założeniu, że spoina nie ma zalecanego 1mm tylko więcej, czyli tak jak wyjdzie. Zastanawiam się które koszty będą większe- zaprawa tradycyjna czy klej. Proszę pilnie o odpowiedź. nie odpowiem CI dokłądnie ile mi wyszło kleju, ale pamiętam że jak liczyłem kiedys to o co pytasz to wychodziło mi na kleju o kilka (dosłownie kilka) procent więcej niż na tradycyjną zaprawę. Myślę że gra warta świeczki, lepiej dołożyć te 5-8 % więcej, ale mieć BK na zaprawę klejową, takie jest moje zdanie... m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 14.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 mam pytanie do tych którzy już mają schody zabiegowe: czy wasze schody schodzą sie wszystkie tak że tworzą ładny kąt , czy może w najwęższym miejscu jest jakaś szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 14.09.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 mam pytanie do tych którzy już mają schody zabiegowe: czy wasze schody schodzą sie wszystkie tak że tworzą ładny kąt , czy może w najwęższym miejscu jest jakaś szerokość? Bob - polecam zdjęcie moich schodów u maksia - przerabiali 2 razy , więc wydaje mi się, że są OK. Jeśli to mało - pomierzę - daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.09.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 mam pytanie do tych którzy już mają schody zabiegowe: czy wasze schody schodzą sie wszystkie tak że tworzą ładny kąt , czy może w najwęższym miejscu jest jakaś szerokość? Jakoś nigdy na to nie zwróciłam uwagi, aż muszę sparwdzić w piątek Ale ogólnie mi sie podobaja i chodzi się wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 15.09.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 na waszych zdjęciach tego tak dokładnie nie widać. U mnie murarze lekko pochrzanili robote. Każdy schodek jest inny, zmniejszyli wysokość schodów przez co wyszedł im jeden więcej i zrobili go zabiegowego. Teraz nie mam gdzie postawić nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 15.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Hej pozdrawiam Wszystkich serdecznie. U nas kończą tynkowanie. Maksiu pod schodami też będzie u nas piwniczka. Teraz będziemy wstawiać okna, i instalacja centralnego... Na całym dole podłogówka. Tylko w kotłowni będzie grzejnik i chcemy tam mieć pralnię i suszarnię. Kocioł chyba dwufunkcyjny, kominek z płaszczem , który ma też ogrzewać wodę... czyli trzeba też dodatkowy zbiornik na wodę... Jaka ma być wylewka na rurki w podłodze? Jest to jakaś szczególna? No i jakie uwagi na temat kotła gazowego dwufunk.??? i jak się ma kominek z płaszczem do ogrzewania i grzania wody?? Pewnie gdzieś ten temat jest wyczerpany... ale gdzie?? Kasiu zaglądasz tu ? Jak to jest u Ciebie? Aga, kiedy u Ciebie okna , przed , czy po tynkach? a rurki do centralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.09.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Okna będą przed tynkami,rurki do centralnego pójdą po tynkach Okna bedziemy wstawiać jak najszybciej po zakończeniu prac dekarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.09.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 A ja przeczytałam: Okna będą przed tynkami,rurki do centralnego pójdą W tynkach i tak się zastanawiałam jaką to Wy nowatorską metodę obraliście - owo ogrzewanie ścienne czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.09.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 A ja przeczytałam: Okna będą przed tynkami,rurki do centralnego pójdą W tynkach i tak się zastanawiałam jaką to Wy nowatorską metodę obraliście - owo ogrzewanie ścienne czy co Dla przemiłej AgnesK przełumacze to co napisałą Aga JG na język uniwersalny: a będzie to wyglądać tak: "Najpierw wstawimy okna, potem zrobimy tynki, a rurki centralnego ogrzewania dopiero jak już będziemy mieli tynki" pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 16.09.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 ... a ogrzewanie , a kocioł? nikt mi nie odpowie ? (patrz pytania wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Maksiu A chciałabym podkreślić, że użyłam czasownika w formie przeszłej, cytuję: (...) i tak się zastanawiałam jaką to (...) co oznacza, że: 1. przeczytałam 2. zastanowiłam się 3. przeczytałam ponownie 4. dotarło 5. i..pośmiałam się z siebie. Długi proces czytania ze zrozumieniem usprawiedliwia jeno fakt, że do 18 sprawdzałam dziś prace swoich studentów (kampania wrześniowa). Ale przez chwilę Aga i Sławek zaimponowali mi owym ściennym ogrzewaniem Pozdrowienia dla wszystkich przemiłych prymulkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.09.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Ogrzewanie podłogowe na całym dole oprócz pom. gosp. i małego pokoju. Góra podłogówka tylko w łazience. Kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem. Takie sa plany Teraz na tapecie są okna i coraz wiekszy mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Maksiu A chciałabym podkreślić, że użyłam czasownika w formie przeszłej, cytuję: (...) i tak się zastanawiałam jaką to (...) co oznacza, że: 1. przeczytałam 2. zastanowiłam się 3. przeczytałam ponownie 4. dotarło 5. i..pośmiałam się z siebie. Długi proces czytania ze zrozumieniem usprawiedliwia jeno fakt, że do 18 sprawdzałam dziś prace swoich studentów (kampania wrześniowa). Ale przez chwilę Aga i Sławek zaimponowali mi owym ściennym ogrzewaniem Pozdrowienia dla wszystkich przemiłych prymulkowiczów ależ ja o tym wszystkim doskonale wiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.09.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Wielki Bracie..wybacz... PS. Ale u WAs fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts