maksiu 16.09.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Wielki Bracie..wybacz... PS. Ale u WAs fajnie wielkodusznie wybaczam Siostro od Studentów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.09.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 PS. Ale u WAs fajnie U nas jest zawsze miło i przyjmmnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 16.09.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Hej! Ponawiam pytanie Agniesi.Jak połączyliście działówki na górze ze słupami od dachu?Tomek , Iza liczę na was bo to u Was już przerobiliście.Maksiu, co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Sławek i Aga, odpowiadam: ścianki działowe przesynęliśmy o grubość słupka, w wyniku czego słupek jest cały w jednym pokoju (jeden pokój o parę centymetró szerszy) lub w przedpokoju (dla drugiego słupka). Przy tynkowaniu słupki zostawiliśmy nieotynkowane. Zostaną wyheblowane i pomalowane, co ma stanowić dodatkowe urozmaicenie. Nie wiuem czy jest to zrozumiałe?Donoszę, że ogrodzenie prawie skończone, wystarczy powiesić siatkę. Mam nadzieję zrobić to jak pogoda pozwoli. Wtedy ja pozwolę spbie przesłać Maksiowi parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 17.09.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Dzięki Tomek,też tak kombinowalismy ale chyna zakryjemy to regipsem i po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 17.09.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 a może czas już na 33 stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 17.09.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Aga , a z jakiego materiału będzie u Was podłogówka? Pytam z czego rurki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 17.09.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 mosiądz, czy plastik? jeszcze nie 33 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.09.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Sławek, to może pękać. Czy całą górę robicie w suchych tynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.09.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Iza rurki najprawdopodobniej pójdą plastikowe Tomek własnie dlatego szukamy pomysłu na te słupy, ścianki chcemy murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Wiem, że murować. Pytałem czy będziecie je obkładać płytami g-k czy tynkować?Moi tynkarze zainspirowali mnie jeszcze jednym pomysłem, aby z sufitu na piętrze lekko (np. 5 cm) wystawały krokwie, które ładnie obrobione wraz ze słupami tworzyłyby ciekawą całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.09.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Sławek myślał o obłożeniu płytami g-k samych słupów. Przy takim rozwiązaniu jak u Ciebie może byc ciekawie ale myslę że nie do każdego wnetrza będzie to pasowało,a my planujemy w łazience luksfery na tej ścianie działowej od korytarza do pokoju nad garażem i halogeny w oswietleniu i nie wiem czy do tego pasowało by drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izapa 18.09.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 na słupy dano jakąś siatkę i otynkowano równo ze ścianą...dziś pojadę , może jakieś fotki wreszcie zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.09.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 na słupy dano jakąś siatkę i otynkowano równo ze ścianą...dziś pojadę , może jakieś fotki wreszcie zrobię... Dzięki Iza to jest nastepny pomysł na te słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 20.09.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witajcie.Nie pisałam, bo nie miałam o czym. Ekipa tak odwlekała, że z poczatku września zrobił sie 19, no ale nareszcie zaczęli. Dziś zrobię zdjęcia ścian, a jutro wyślę do Maksia.Podliczyłam etap fundamentów- kosztowały nas 10.500 bez chudziaka, bo murarze taką maja praktykę- chudziaka wylewają później, po położeniu rur do kanalizacji, itp.Nasz murarz pytał czy chcemy okna z roletami zewnętrznymi, bo jeśli tak, to trzeba podnieść nadproża. Musiałam się szybko decydować i zdecydowałam się zrobić rolety w oknach na parterze. Dostałam wycenę na okna i rolety (oczywiście będziemy szukać tańsze, ale wiem już mniej więcej jaki jest koszt)- 7000 za okna w dwustronnej okleinie złoty dąb + rolety 5800 też w takim kolorze, ale dla parteru rolety 2800, więc wszystko z montażem niecałe 10 000.A u was jak wycena albo koszt okien?Czy też planujecie rolety i czy macie jakieś doświadczenia z roletami zewnętrznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 U nas okna + drzwi Gerda + wszystkie parapety i monotwanie to jakieś 10 tyś. Wygląda więc na to, ze masz dobrą ofertę.Rolet nie planujemy, raczej okiennice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.09.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Tani u Was te okna, nasza wycena nas poraziła i teraz szukamy czegoś tańszego Rolet nie planujemy Proszę cos bliższego o oknach tzn. profil. ile komór, jaka szyba, jakie okucia itp. sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.09.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Okna - kolor z zewnątrz, białe od środka. Barwione w masie. Szyba P2. 4-komorowe. Profil Brugmann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.09.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Czekam na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 21.09.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Już nie pamiętam dokładnie jaki profil i okucia, potem zadzwonię to odpowiem. Na wycenie mam napisane: system KBE, mikrowentylacja w standardzie; profil 3 komorowy wyniesie 7130 a 5 komorowy 8200, przy czym wszystkie otwory (oprócz tarasowych, od pom.gosp. i łazienek) robimy 150 na 150; tarasowe i w pom.gosp. bez zmian a łazienkowe 90 x 150.Potem jest jeszcze opcja Salamander 2D ale są już o ponad 2 tys. droższe.Generalnie nie znam się na oknach i nie wiem na co patrzeć. Może wyjaśnicie mi co nieco - jakiś forumowy mini-przewodnik po oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts