ava80 11.03.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ojj..temat rzeka a ja niestety baaardzo lubię pisać na ten temat Kilka lat temu do kraju wróciła zakonnica , która prowadziła szpital w afryce na misjii. Reszta sióstr została. Ponieważ to strasznie biedna okolica od słowa do sowa pocztą pantoflową przekazywano info, żeby coś tam wysac i pomóc bo maja kłopoty. Szczególnie odkąd dały jeść kilku dziecom w tym spzitalu. Wtedy codziennie zaczęly sie pojawiac głodne brzuszki pod szpiatalem, aby dostac choc 1 posiłek dziennie, którego w domu zwykle nie było. Zainteresowała się tym jedna z dziewczyn, która teraz jako "mama" nadzoruje całosc w Polsce. Postanowiono że dzieci otrzymają adopcyjnych rodziców z tzw. adopcji serca. Raz do roku wysyła sie pieniążki, które ida na ten posiłek, ale także na odzież, książki do szkoły i ewentualne potrzeby dziecka. Dostałam kwestionariusz małej, czyli info o niej i jej rodzinie, fotki, raz na kilka miesięcy siostry robią zdjęcia, można wysyłac paczkki, dostaje sie listy od dzieci (od maluchów piszę rodzice lub siostry - większość po anggielsku) I tak to sie kręci Mile widziana pomoc ogólna - zbieramy teraz na Arke NOego czyli śwetlico - jadalnię dla dzieci. Fundamenty juz są. no i cały czas brakuje im na odżywki i mleko dla niemowlaków głodujących bo tam to strasznie drogie a sporo matek ma hiv i nie karmi jesli dzieci są zdrowe. Chętnie czekają tez na moskitiery (to można kupić tam więc nie trzeba wysyłac paczek tylko kasę). Jeśli chodzi o wiarygodniść to od czasu do czasu docierają filmiki nakręcone czyjąc kamerą lub aparatem gdzie widzisz "swoje" dziecko z prezentem od ciebie, albo w przesłanej bluzeczce więc jakoś to musi działać adoptowanych jest na pewno ponda 245 dzieci bo taki nr kartoteki ma moja mała ) chętnych zapraszam na http://www.adopcjaserca.pl tylko dzieci do adopcji już nie mam, ale nadal sa akcje teraz tez np. na nauke dla jednego z racowników szpitala który chce umieć obsługiwać rentgen bo dostali, albo na wielkanoc w arce/szpitalu dla dzieci czyli jedzenie i upominki zajączkowe ufff.. się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.03.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ava, w wolnej chwili z chęcią poczytam sobie pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.03.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dzień Dobry Ava ale super pomysł z tą adopcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 16.03.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ojej ROM WRÓCIŁEŚ DO NAS!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 ojej ROM WRÓCIŁEŚ DO NAS!!!!!! Musiałem wrócicć bo nie mogłem bez Was wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 17.03.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 z okazji Twojego powrotu przekazuje akcje : KOPARKA szczególnie że namiary od Ciebie ROMku senkju wery móch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Prześledziłem fotoreportarz koparkowy Cieszę się że wszystko dobrze poszło W końcu to ja wynazałem tego Pana i byłaby plama jakby coś nie poszło. Haha Pan mnie nawet nie zna a ja mu reklamę robię Strasznie dużo tej ziemi nawieźliście Ile tego było?? A mi sie najbardziej podoba ostatnie zdjęcie z inwestorką Mama tylko jedno pytanie. Widac za tymi drzwiami tarasowymi od razu ziemie - czy tam będzie taras??? Bo jak tak to niepotrzebnie tam nasypaliście ziemie - pod taras trzeba nawalić gruzu i zalać betonem A ten się znowu mądrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 17.03.2008 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 wiem. cały taraz będzie z drewna i będa słupki w odpowiednich miejscach, nie planujemy tarasu płytkowego (stelarz szkielet ) ale słupki trzeba będzie zrobić, a fundament pod nie wykopać i zalać. Niestety pan koparkowy nie był w stanie tak rozrzucać, żeby zostawić "dziury" w odpowiednich miejscach. a łatwiej nam wykoapać dziure w tym co jest niż samaemu póxniej taczkami zwozić ziemia jest właściwie pomieszana z piachem i nie przywieziona z daleka tylko z innej części działki mamy takikłopot że terz idzie ze skosa i wlaśnie z tej "nadwyżki" wrzuciliśmy przed dom. Dzięki temu reszta się trochę wyrównała taras będzie jak uda mi się ten kredyt zwiększyć. O gruzie i betonie myślałam ewentualnie - ale i tak muszę wysoko podsypać, bo róznica poziomów ziemi "przed" i wyjścia to naprawdę ok 80 cm. nNIe wyobrażam sobie nawet tarasu 40 - 50 m2 gdzie na prawie metr wysokości usypany byłby gruz i wylany beton! musimy wykombinować to inaczej.. pomysły mile widziane (konkrety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 17.03.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mama tylko jedno pytanie. Widac za tymi drzwiami tarasowymi od razu ziemie - czy tam będzie taras??? Bo jak tak to niepotrzebnie tam nasypaliście ziemie - pod taras trzeba nawalić gruzu i zalać betonem A ten się znowu mądrzy i dobrze. obrażalska nie jestem. krytykę przyjmuję "na pysk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 No teraz to juz jestem spokojny Dziekuję za objaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 17.03.2008 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 w sumie nie tylko dla twojego spokoju napisałam. do mnie samej dotarło, że idiotyczne to może brzmiec i wyglądać. nasypała se kobita kupę piachu i jeszcze się szczyci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 19.03.2008 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 widzę że wiosna jakoś nie zbliża ludzi. wszystkich wymiotło. na dwór? do roboty koło domków? czy na inne fora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dzień dobry Ja wczoraj do 14:30 nie miałem prundu a potem to był taki zapierdol że nie miałem czasu na forum.A właśnie. Ava wywołałaś temat. Na jakich forach jescze siedzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.03.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dzień dobry...ja Muratora zdradzam tylko z naszą klasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 20.03.2008 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 a ja niestety kilka wątków: - mamy październkiowe 2006 na gazecie.pl - adopcja w Zambii na wizażu - nk raz w tygodniu - goldenline - i dwa inne fora na wizażu i na gazecie ale o tych ostatnich ciiiii..... bo to tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 a ja niestety kilka wątków: - mamy październkiowe 2006 na gazecie.pl - adopcja w Zambii na wizażu - nk raz w tygodniu - goldenline - i dwa inne fora na wizażu i na gazecie ale o tych ostatnich ciiiii..... bo to tajemnica o kur.....cze sporo tego skąd Ty bierzesz na to wszystko czas?????? Żebyś nie miała dziecka to może i bym mogł zrozumieć gadaj szybko co z tą tajemnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.03.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Dzień dobry No właśnier gadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.03.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 http://www.kurczeblade.pl/wp-content/kurczak_wielkanocny.jpg Oby zdrówko dopisałoBy jajeczko smakowałoBy babeczka nie tuczyłaAtmosfera była miłaBy zajączek uśmiechniętyPrzyniósł radość w ten dzień święty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.03.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://www.blogownia.com/obrazy/122727ispi013021.jpg Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.03.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 dzień Dobry po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts