Gość 21.08.2003 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Mam pytanie do zaprawionych w boju z urzędnikami.Wiadomo że przy składaniu pozwolenia na budowe jest wymagane urzędowe zawiadomienie sąsiadów. I to jest najbardziej czasochłonna procedura wysyłka-2 tygodnie, zwrotki-2 tygodnie, klauzula 2 tygodnie. Czy jest możliwe i jak to formalnie załatwić żeby doręczyć powiadomienia przez posłańca w kilka dni. Jak zaproponować takim urzędnikom, czy prawo reguluje ten temat? MA ktoś jakiś pomysł? Proszę o odpowiedź....PLIZZZZ VY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drad 21.08.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Moze porozmawiaj ze swoim kierownikiem budowy - oni znaja ludzi i ich mozliwosci. Ja wlasnie wczoraj chodzilem do sasiadow z zawiadomieniem i zbieralem podpisy, a dzisiaj bylem w nadlesnictwie - mam nadzieje ze Oni tez jutro mi podpisza- chociaz jako "firma panstwowa" moga sprawiac delikatne klopoty. Mama jednak nadzieje ze sie uda nabrac rozpedu. pozdrawiam!!! na klopoty KIEROWNIK, PROJEKTANT, ALBO INSPEKTOR NADZORU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 22.08.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Zgodnie z nowym prawem budowlanym (od lipca br.) nie trzeba juz powiadamiac sąsiadów. Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę 28 lipca. Decyzja została wydana 4 sierpnia i była od razu prawomocna. strony nie były powiadomiane. byc może nie wszystkie urzędy stosują już nową ścieżkę,ale tak to powinno zgodnie z nowym prawem wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 28.08.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 No właśnie, zgodnie z nowym prawem nie trzeba. Tylko,że mi powiedzieli w gminie, że decyzja uprawomocni się po 2 tygodniach od wydania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.09.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Caleb - czy twoja decyzja była już prawomocna - cztaj z pieczęcią.A może znasz te przepisy wykonawcze - jeśli tak to bardzo poproszę o przesłanie - to tak na wszelki wypadek, aby urzędnikom przedstawić to pod nos. Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts