daisy-stokrotka 24.01.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, mam problem. Kupiłam mieszkanie do generalnego remontu. W listopadzie ubiegłego roku weszła tam ekipa remontowa (niestety rodzina, co prawda siódma woda po kisielu, ale jakaś tam rodzina)... Mieliśmy umowe ustną, nie było ustalonego terminu ukończenia, gdyż oni w międzyczasie mieli jeszcze inne roboty, a my mieiśmy puki co narazie gdzie mieszkać. Mieli : zerwać tapety, wyburzyć dwie i pół ścianki działowe, postawić jedną nową, wygładzić ściany (gdzie się da gipsem, a gdzie nie ostatecznie płytami), stare budownicto -20letnie, zagruntować i zrobić sufity podwieszane. Na moje pytanie o materiały, powiedzieli,że mają tania zaprzyjaźnioną hurt, gdzie towar dostają po atrakcyjnych cenach (ja mam faktury). Panowie wzieli do tej pory 10 tyś zł za robozcine. Ponad 6 tys. za materiały Ostatecznie termin oddania ustaliliśmy jakiś miesiąc temu na ten poniedziałek (21.stycznia) co się okazało : * mieszkanie nie oddane * 90 % mieszkania obłożone płytami gipsowymi * gdy zliczyłam towar z fakrur, które dostałam wyszło mi, że poszły ogroooomne ilości materiału, np. 780kg gipsu ! * gdy zadzwoniłam do tego sklepu *jako obca osoba*, pan telefonicznie podał mi, że ceny niektórych prodktów z moich faktur, są u nich jednak dużo niższe... np. profil 4 metrowy na fvat 18zł, a on mi powiedział,że kosztuje u nich 10,50. Płyta na fvat 38 u nich 36,50 zł .. a tego szły ilości na dziesiątki sztuk * nie mówiąc już o tym, że po porównaniu cen sklepowych z castoramą, byłoby taniej jeszcze o conajmniej 500zł ! na kilku pozycjach * co mnie już totalnie załamało ... na ścianach już są pęknięcia w miejscach łączeń płyt Błagam pomóżcie mi co zrobić ? Generalnie mąż zapłacił im już 90% kasy, zostało nam do zapłacenia jakieś tysiąc złotych... czy mogę wynająć jakieś kosztorysana, rzeczoznawcę ? czy warto ? poszły ogromne ilości kleju, gipzu, unfiloatu... czy rzeczoznawca będzie mógł stwierdzić, że jest coś nei tak ? jaka gruba warstwa gipsu jest ? Czy powinnam iść do tego sklepu i rządać wyjaśnień ? Faktury wystawine są na moje nazwisko. echhh ryczeć mi sie chce tak sie wychodzi z rodziną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.01.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 http://forum.muratordom.pl/oszukana-przez-ekipe-remontowa-czy-mam-jakies-szanse,t122062.htm wątek zamykam jako zdublowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts