sirraf 24.01.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, przejdę od razu do konkretów bo chcę możlwiie napsiać najwiecej info i na koniec zadać Państwu pytanie. (za wszelkie odpowiedzi dziękuję) Kamienica z 1936 r. 3 piętrowa. Dach kopertowy w najwyższym punkcie ma 2 metry w najnizszym 1 metr-więc trzeba będzie podnieść dach. Brak okien. Więźba dachowa drewniana w raczej kiepskim stanie. Sam dach jest wymieniony tzn. nowe pokrycie papą i nowe podłoże pod nią z desek- nieocieplony. Powierzchnia około 120 m2. Brak instalacji-tylko 1 włącznik prądu. W kamienicy jest nowa instalacji msc. Budynek nieocieplony i to jest mój jedyny koszt względem Wspólnoty (65%) pozostałe (35%) Gminy. Będę musiał dosieplic budynek z nowymi oknami naklatce. Ja jestem członkiem Wspólnoty (może zostać jej przewodniczącym? ). Czy warto w to poddasze zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert bartosz 31.01.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dach to duży wydatek ale jeśli kamienica jest w dobrym miejscu to warto zainwestowaćnajpierw policz zakup+media+remont iczy to nie wyjdzie drożej niz kupic już wykończone poddasze o takim metrażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirraf 04.02.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Miejsce naprawdę rewelacyjne - Praga Płd obok Parku Skaryszewskiego (Paderewskiego).... właśnie by to wssyzstko obliczyć potrzebny zapewne jest fachowiec? Czy chodzi o projektanta z jakiejś Budowlanej Pracowni Architektonicznej-jaki to może być koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 05.02.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Sirraf zorientuj się jeszcze czy przypadkiem nie będziesz miał "na karku" konserwatora zabytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirraf 11.02.2008 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Nie nie bedę miał Konserwatora zabytków...ale za to miasto będące właścicielem 40 % procent kamienicy nie uważa by samo ocieplenie (balkony remont+nowe okna) budynku było wystarczające i chce jeszcze pieniędzy na remont klatki tak by z metra wyszło do zapłacenia przez mnie min. 1700 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirraf 30.06.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 coż cena "Burmistrza" teraz to 2970,00 za metr....i po pomyśle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts